آخرین بروزرسانی: 29 تیر 1402
فهرست عناوین
Toggleسطح رفاه بالا برای دانشآموزان و دانشجویان، یکی از مواردی تحصیل در آمریکا را در تمام مقاطع تحصیلی در اولویت قرار میدهد. دانشآموزان در این کشور امکان دریافت گواهینامه در سن 16 الی 17 سالگی را خواهند داشت و با توجه به نرخ تورم بسیار پایین این کشور، میتوانند به راحتی برای خود یک خودرو خریداری کنند.
برای دانشآموزان ایرانی مقصدهای گوناگونی برای مهاجرت تحصیلی وجود دارد. یکی از کشورهایی که با سیستم آموزشی قدرتمند خود پذیرای این دانشآموزان است، کشور آمریکا است. کشور آمریکا با برخورداری از بالاترین جایگاههای علمی و سطح رفاه اجتماعی بالا، میتواند برای دانشآموزان ایرانی همچون بهشتی برای تحصیل و زندگی تلقی شود. ما در ادامه این متن قصد داریم تا به تحصیل در مدارس آمریکا و امکاناتی که این کشور را نسبت به دیگر کشورها برای دانشآموزان متمایز میکند، بپردازیم. با موسسه مهرآیین مخبری در این مطلب همراه باشید.
آیا تحصیل در مدارس آمریکا گزینه خوبی است؟
قبل از اینکه راجع به مدارس آمریکا با شما صحبت کنیم، اول باید ببینیم که تحصیل در آمریکا میتواند گزینه خوبی باشد یا خیر؟ در جواب این سوال باید بگوییم که قطعاً بله. آمریکا از لحاظ تحصیلی خیلی زیاد روی افراد سرمایهگذاری میکند. مزیت تحصیل در این کشور این است که از همان ابتدا یعنی از همان دوره کودکستان، بچهها را باهوش، بااستعداد و تلاشگر به سمت بالا میکشد. زیرا میداند که نیروی با استعداد، ماهر و تحصیل کرده میتواند به نفع کشور خودش باشد. پس در مورد تحصیل فرزندتان در این کشور تردید نداشته باشید. تحصیل در مدارس آمریکا محیطی آرام، با امنیت کافی و بدون حواسپرتی را برای فرزندان شما خواهد داشت.
بعلاوه اینکه آنها در مدرسه سرگرمیهای خاصی دارند و در نتیجه از این محیط فرار نمیکنند. کلاسها کوچک هستند و تعداد دانش آموزان کم است و اینگونه معلم بیشتر روی بچهها تمرکز دارد و یک محیط کاملا ایمن به دور از هرگونه خشونت و رفتارهای مخرب در این مدارس وجود دارد. دانشآموزان در این مدارس یاد میگیرند که به خودشان تکیه کنند و فعالیتهای درسی خود را سازماندهی کنند. این مدارس نه تنها از لحاظ تحصیلی، بلکه از لحاظ شخصیتی هم روی بچهها کار میکند و آنها با فرهنگهای مختلف آشنا میشوند.
شرایط تحصیلی در مدارس آمریکا چیست؟
در مورد سیستم آموزشی آمریکا باید بگوییم که همانند هر کشور دیگری در دنیا ۱۲ سال تحصیلی را برای ابتدایی تا دبیرستان در نظر میگیرد. در واقع باید ۱۲ سال در مدارس درس بخوانید تا بتوانید دیپلم بگیرید. سن شروع تحصیل از ۶ سالگی است و تا ۱۸ سالگی ادامه دارد. وارد شدن به مهدکودک هم معمولا از بین سن ۳ تا ۶ سالگی در این کشور رواج دارد که به مهدکودکها مراکز مراقبت از کودکان هم میگویند. البته این مراکز فقط برای مراقبت نیست، بلکه آموزش و یادگیری هم در آنجا انجام میشود. از سن شش سالگی تا ۱۱ سالگی، بچهها ۵ سال مقطع ابتدایی را مطالعه میکنند. از ۱۱ سالگی تا ۱۴ سالگی دوره متوسطه که شبیه دوره راهنمایی در کشور خودمان است و ۴ سال مقطع دبیرستان را پشتسر میگذارند.
اگر بخواهیم در مورد مدارس بین المللی آمریکا صحبت کنیم و شرایط را برای دانشآموزان خارجی شرح دهیم، باید بگوییم که مدارس جداگانهای برای این افراد در نظر گرفته میشود. شما به عنوان یک دانشآموز بینالمللی بعد از پایه هشتم باید ویزای دانش آموزی آمریکا را داشته باشید تا بتوانید پایه نهم تا دوازدهم را پشتسر بگذارید. اگر دانشآموز خارجی و بینالمللی باشید، حق تحصیل در مدارس شبانهروزی را هم دارید که به شدت پیشرفته هستند و امکانات بسیار زیادی دارند. البته مدارس خصوصی هم میتوانند گزینه مناسبی برای دانشجویان خارجی باشند اما شاید شرایط پذیرش آنها کمی سختتر باشد.
چگونه میتوانیم در مدارس بین المللی آمریکا درس بخوانیم؟
اگر شما هم قصد دارید که فرزندانتان را به مدارس کشور آمریکا بفرستید، باید درخواست بدهید. یعنی باید متقاضی باشید که میخواهید تحصیل در مدارس آمریکا برای فرزندتان اتفاق بیفتد. یکی از این مدارس باید به شما پذیرش بدهد. بعد از اینکه پذیرش میگیرید، برای ویزای آمریکا اقدام میکنید و ویزای تحصیلی آمریکا را برای فرزندتان میگیرید که به آن ویزای F1 گفته میشود.
بعد از اخذ این ویزا در مدرسهای که پذیرش گرفتهاید، تحصیلات خود را ادامه میدهید. اگر اولین بار است که قصد تحصیل در مدارس بین المللی آمریکا را دارید، توصیه میکنیم که به دنبال اخذ پذیرش از مدارس خصوصی باشید. مدارس دولتی معمولاً به این راحتیها پذیرش نمیدهند زیرا برای آنها اولویت با کسانی است که بومی آمریکا هستند و این کاملا طبیعی است و هر کشوری این قانون را در نظر میگیرد. پس بهتر است به سراغ مدارس خصوصی و شبانهروزی بروید که معمولا نیاز به ارائه ریز نمرات تحصیلی و توصیهنامه از طرف مدرسه قبلی فرزندتان دارید تا او بتواند در آمریکا تحصیل کند.
چند نوع مدرسه در کشور آمریکا وجود دارد؟
برای تحصیل در مدارس بین المللی آمریکا اول شما باید انواع این مدارس را بشناسید. مدارس آمریکا به دو دسته مدارس دولتی و خصوصی تقسیمبندی میشوند. شما اجازه این را دارید که در هر دو نوع مدرسه فرزندتان را ثبتنام کنید اما پذیرش از مدارس دولتی سخت است؛ چرا که همانطور که پیش از این نیز گفتیم اولویت با بومیان آمریکا است و شاید شما هیچ وقت نتوانید برای فرزندتان از این مدرسهها پذیرش بگیرید. پس بهتر است که شرایط مدارس خصوصی را مطالعه کنید.
چند نوع مدرسه خصوصی در کشور آمریکا وجود دارد؟
اگر تصمیم خود را برای تحصیل فرزندتان در مدارس بین المللی آمریکا گرفتهاید، اول باید با مدارس خصوصی این کشور آشنا شوید. مدارس خصوصی در این کشور به چند دسته تقسیمبندی میشوند که شامل موارد زیر است:
مدارس دینی
مدارس دینی یعنی مدرسه خصوصی که یک گرایش مذهبی خاص دارد. اگر میخواهید فرزندتان علاوهبر تحصیل و آموزش، ارزشهای خانوادگی و آموزش دینی متناسب با مذهبی که دارید هم داشته باشد، حتما باید در این مدارس ثبتنام کنید.
مدرسه با رویکردی خاص
این مدرسهها هم مهارتهای تحصیلی دانشآموزان را با احترام به علایق و شخصیتشان، تقویت میکنند.
مدارس زبان
از دیگر مدارس بینالمللی آمریکا از نوع خصوصی، مدرسه زبان است. این مدارس تلاش میکنند که دانشآموزان تا جای ممکن در معرض زبانی قرار بگیرند که به آن مسلط نیستند. بعد از اینکه فرزندانتان در این نوع مدارس تحصیل میکنند، متوجه تسلط آنها، در آن زمان خاص میشوید.
مدارس شبانهروزی
مدارس شبانهروزی هم جزو مدارس بینالمللی به حساب میآیند. با توجه به اینکه دانشآموزان اجازه دارند، در همانجایی که تحصیل میکنند، زندگی هم بکنند، همین باعث میشود که فرهنگهای دیگر را یاد بگیرند و همین موضوع باعث تقویت زبان و شخصیتِ اجتماعیشان هم میشود.
مدارس ویژه آموزش و پرورش
بعضی از فرزندان نیازهای ویژهای دارند و از این مدارس ویژه استفاده میکنند تا آموزشهای خصوصی را تجربه کنند.
چند نوع مدارس شبانهروزی در کشور آمریکا داریم؟
بالاتر هم گفتیم که مدارس شبانهروزی جزو مدارس بین المللی آمریکا هستند که در دسته مدارس خصوصی قرار میگیرند اما خود این مدارس هم انواع مختلفی دارند که باید به معرفی آنها بپردازیم:
مدارس آمادگی کالج نظامی
این مدارس نظامی در مورد رهبری و مدیریت کردن به فرزندانتان آموزشهایی را ارائه میدهند. برای پسران و دختران باهوش اما بیانگیزه یک مدرسه ایدهآل است. فکر کنید که فرزندتان بعد از تحصیل در این مدرسه وارد ارتش میشود. مطمئن باشید که بعد از این دوره به احتمال زیاد در کالج ثبتنام خواهد کرد؛ اما شاید روش آموزشیشان متفاوت از مدرسههای معمولی دیگر باشد.
مدارس آمادگی کالج مذهبی
مدارس شبانهروزی مذهبی به دانشآموزان در مورد یک دین خاص آموزشهایی را ارائه میدهند و باعث تشویق و انگیزهبخشی به آنها میشوند تا آن مباحث مذهبی را در زندگی خود استفاده کنند. این مدارس معمولا برای خانوادههای سنتی و معتقدی مناسب است که میخواهند جهت معنوی زندگی فرزندشان را مشخص کنند؛ بدون اینکه آنها فشاری روی خودشان احساس کنند.
مدارس آمادگی عمومی
این نوع مدارس شبانهروزی برخلاف دو نوع قبلی بیشتر روی برنامه اصلی دانشگاهی تمرکز میکنند اما تعداد دانشآموزان در آنها کمتر است. اگر فرزندتان انگیزه بالا دارد و میخواهد در کالج و دانشگاههای برتر تحصیل کند و شغل مناسب داشته باشد، حتماً این مدارس را انتخاب کنید.
مدارس شبانهروزی تفکیک جنسیتی
در بیشتر مدارس بینالمللی آمریکا دختران و پسران با هم در کلاسهای درسی شرکت میکنند اما اگر خوابگاه در مدرسه وجود داشته باشد، خوابگاه دختران و پسران از هم جدا است. اما یکسری مدارس شبانهروزی در این کشور وجود دارد که هنگام قرار گرفتن در کلاس درس هم تفکیک جنسیتی دارند. بعضی از خانوادهها عقیده دارند که این مدارس بهتر است، زیرا مدارس مختلط باعث پرت شدن حواس دانشآموزان میشود و این مدارس تمرکز آنها را بالا میبرد که اگر شما هم این مدارس را میپسندید، میتوانید فرزندتان را در آنها ثبتنام کنید.
تحصیل در مدارس آمریکا در همه مقاطع
کشور آمریکا برای دانشآموزان خارجی این امکان را قرار داده است تا بتوانند در تمام مقاطع تحصیلی این کشور تحصیل کنند. مقاطع تحصیلی پیش از دانشگاه در آمریکا از ابتدایی شروع و به دبیرستان ختم خواهد شد. لازم به ذکر است که مدارس آمریکا چه دولتی و چه خصوصی رایگان نیستند و هرکدام نرخ شهریه متفاوتی را بر اساس ایالتی که در آن قرار دارند، ارائه میدهند.
همچنین پیش از تحصیل در مدارس آمریکا باید این نکته را در نظر داشته باشید که کشور آمریکا به دانشآموزان خود امکانات مختلفی را ارائه میدهد که در ایران این موارد وجود ندارد. به عنوان مثال در مدارس آمریکا سرویس مدارس اتوبوسهای مخصوصی بوده که آماده ارائه خدمات هستند. در ادامه به بررسی دقیقتر این موارد بیشتر میپردازیم.
تحصیل در مدارس آمریکا در مقطع ابتدایی
اولین مقطع تحصیلی که یک دانشآموز باید در آن تحصیل کند، مقطع ابتدایی است. این مقطع بنا به دلایل مختلفی مورد استقبال بسیاری از طرف دانشآموزان خارجی قرار گرفته است. یکی از این دلایل، دروس کاربردی است که در این مقطع به دانشآموزان تدریس میشود. به عنوان مثال، درس زندگی و رفتار اجتماعی اولین درسی است که در مدارس این کشور به دانشآموزان تدریس میشود. چرا که بیشتر از هر درس دیگری، آنها به آموختن درس زندگی نیاز خواهند داشت. در ادامه و در بخشی جداگانه به معرفی کامل این دروس خواهیم پرداخت.
برای تحصیل در مدارس آمریکا باید در نظر داشت که کودکان از 6 سالگی وارد دبستان خواهند شد و مقطع ابتدایی نیز خود دورهای 6 ساله دارد. از دروس پایهای که در این مقطع به دانشآموزان تدریس میشود میتوان به ریاضی، خواندن، نوشتن و مبانی زبان انگلیسی اشاره کرد. برای ثبت نام در مدارس آمریکا شرایط متنوعی در نظر گرفته شده است که برای هر فرد متفاوت خواهد بود. شما باید پیش از ثبت نام در مدارس این کشور از شرایط تحصیلی مدرسه مورد نظر اطلاعات کافی کسب کنید.
ثبت نام در مدارس آمریکا برای دانشآموزان بینالمللی در هر دو نوع مدارس دولتی و خصوصی صورت میگیرد و دانشآموز میتواند با توجه به توان مالی و البته ذهنی خود یکی از این مدارس را انتخاب کند. برای ثبت نام در این مقطع تحصیلی، باید علاوه بر مدارک عمومی که برای اخذ ویزا و… مورد استفاده قرار میگیرند، برخی مدارک دیگر نیز ارائه شوند که به شرح زیر هستند:
- کارنامه و ریز نمرات به همراه ترجمه رسم آنها جهت ارائه سابقه تحصیلی
- مدارک تسلط به زبان انگلیسی
- مدارک تشخیص هویت مانند شناسنامه و پاسپورت
البته در نظر داشته باشید همانطور که گفته شد، مدارس قوانین خاص خود را دارند و ممکن است مدارک دیگری هم از شما خواسته شود. شما میتوانید برای دریافت اطلاعات جامعتر در این زمینه با موسسه مهرآیین مخبری تماس حاصل کنید.
تحصیل در مدارس آمریکا در مقطع راهنمایی و دبیرستان
پس از به اتمام رساندن دوره 6 ساله ابتدایی نوبت به تحصیل در مقطع دبیرستان میرسد. مدارس کشور آمریکا از سطح علمی بسیار بالایی برخوردار هستند و به فرد این امکان را خواهند داد تا بتواند به راحتی به دانشگاههای این کشور راه پیدا کند. البته دانشآموز باید بتواند در مدت تحصیل خود در دبیرستان، استعدادهای خود را شکوفا کند و مهمتر از همه بیشتر از قبل درس بخواند تا بتواند به دانشگاه بهتری راه پیدا کند.
یکی از امکاناتی که برخی دبیرستانهای آمریکا از آن بهره میبرند، خوابگاه است که مخصوص مدارس شبانهروزی میباشد. در این مدارس امکان اینکه بتوان در خوابگاههای داخل مدرسه اقامت داشت وجود دارد. البته باید در نظر داشته باشید که استفاده از خوابگاه نیز شهریهای جداگانه را به همراه خواهد داشت.
برای تحصیل در دبیرستانهای آمریکا قانون شرط معدل وجود دارد. به عبارتی دیگر، دانشآموزان بر اساس شرط معدل رتبهبندی خواهند شد و افراد با معدل بالاتر، امکان ثبت نام در مدارس بهتر را خواهند داشت.
همچنین لازم به ذکر است که در این مقطع مدارس داشتن مدرک زبان الزامی نمیباشد. اما دولت آمریکا برای محصلین شرایط سنی سختگیرانهای را در نظر گرفته است که باید آن را رعایت کرد. بد نیست بدانید که تحصیل در دبیرستانها و راهنماییهای کشور آمریکا شهریه سنگینتری را نسبت به دوره ابتدایی در آمریکا خواهد داشت. در ادامه به بررسی نرخ شهریه در دبیرستانهای این کشور میپردازیم.
شهریه تحصیل در مدارس آمریکا
در مورد شهریه تحصیل در مدارس بین المللی آمریکا همه چیز بستگی به این دارد که شما در مدارس دولتی ثبتنام کرده باشید یا خصوصی.
شهریه مدارس خصوصی و شبانهروزی بیشتر از مدارس دولتی است و به خاطر همین است که مدارس دولتی طرفدار بیشتری دارند. طبق آمارهای اخیر، میانگین شهریه مدارس خصوصی در کشور آمریکا در سال، 11598 دلار است. که برای مقطع دبستان این عدد 10591 و برای مقطع متوسطه و دبیرستان 15083 دلار برآورد میشود.
هزینه تحصیل در مدارس آمریکا در مقطع ابتدایی در ایالتهای مختلف
همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم، تحصیل در مدارس آمریکا به صورت عادی رایگان نیست و تنها در مواردی خاص که به آنها خواهیم پرداخت رایگان خواهد بود. لازم به ذکر است مدارسی که در ادامه نام برده خواهند شد، از مدارس دولتی این کشور هستند.
از پایتخت این کشور یعنی شهر واشنگتن شروع میکنیم. برای تحصیل در مدارس آمریکا در مقطع ابتدایی باید در حدود 11 هزار دلار را به عنوان شهریه متوسط در نظر گرفت. البته مقدار اعلامی نرخ متوسط است و کمترین نرخ شهریه 9900 دلار خواهد بود.
شهریه در مدارس ایالات نوادا نیز در حدود 9600 دلار است و نرخ آن به صورت متوسط نیز در حدود 10450 دلار برای یک سال است. در هاوایی هم نرخ شهریه در حدود 9200 دلار خواهد بود. در ایالت مونتانا نیز نرخ 9150 دلاری در نظر گرفته شده است. در جورجیا نرخ شهریه درحدود 9100 دلار تعیین شده و این مقدار در ایالت تنسی به 8800 دلار خواهد رسید.
در بخش ارزانترین شهریهها هم ایالت آریزونا با نرخ شهریه مقطع ابتدایی 6200 دلار قرار دارد. رتبه بعدی هم برای ایالت ایلینوی است که با میزان شهریه 6350 دلار از ایالت نیومکزیکو با نرخ 7000 هزار دلاری ارزانتر است.
هزینه تحصیل در مقطع راهنمایی و دبیرستان در آمریکا
در پایتخت آمریکا یعنی واشنگتن شهریه برای تحصیل در مقطع دبیرستان در حدود 13 هزار دلار خواهد بود. همین شهریه در نوادا به 11500 دلار کاهش پیدا میکند. اما در هاوایی شهریه تحصیل در دبیرستان به 15200 دلار خواهد رسید که در مقایسه با پایتخت این کشور کمی زیاد به نظر میرسد. از طرفی دیگر هزینه تحصیل در ایالت مونتانا حدودا 8000 دلار خواهد بود.
در ایالت جورجیا نیز نرخ شهریه سالانه در حدود 11900 دلار در نظر گرفته شده و ایالت تنسی نیز میزان 10 هزار دلار را برای دانشآموزان مقطع دبیرستان جهت شهریه در نظر گرفته است. اما در نیومکزیکو میزان 10500 برآورده میشود. در ایالت ایلینوی هم مبلغ 11900 دلار برای تحصیل برآورد میشود. در آخر هم در ایالت آریزونا نرخ 17100 دلار جهت تحصیل در مقطع دبیرستان برای دانشآموزان تعیین شده است.
بهترین مدارس ابتدایی آمریکا
برای تحصیل در مدارس آمریکا باید ابتدا از بهترین مدارس این کشور اطلاعات جامعی را کسب کنید. از آنجا که در این کشور مدارس مختلفی با امکانات متنوعی وجود دارند، ما قصد داریم تا در این بخش بهترین مدارس این کشور را با شما بررسی کنیم.
مدرسه ابتدایی میسن رایس (Mason- Rice)
اولین مدرسهای که قصد داریم تا به آن بپردازیم، مدرسه ابتدایی میسن رایس است که در ماساچوست قرار دارد. این مدرسه در دهه 90 میلادی پا به عرصه آموزش و پرورش دانشآموزان گذاشت. مدرسه میسن رایس با هدف اینکه کشور آمریکا جامعهای دانشآموخته داشته باشد، ساخته شد و توانست وظیفه خود را به درستی عملی کند.
یکی از مواردی که این مدرسه را به یکی از بهرتین مدارس ابتدایی آمریکا تبدیل کرده است، نمرات بالای دانشآموزان این مدرسه در تمام دروس به خصوص ریاضی است. همچنین این مدرسه به دلیل بهرهوری از امکانات متنوع برای دانشآموزان، باعث شده است تا آنها بتوانند به اهدافی که در کنار درسخواندن در نظر دارند، دست پیدا کنند.
مدرسه Little Harbor (لیتل هاربور)
سالانه 400 دانشآموز در مدرسه لیتل هاربور واقع در پورتسمورت ایالت نیو همشایر تحصیل میکنند. در این مدرسه نیز 23 معلم مختلف برای دروس مختلف وجود دارند که انواع دروس را برای دانشآموزان تدریس میکنند.
در این مدرسه پروژههای عملی مختلفی وجود دارند که دانشآموزان این امکان را خواهند داشت تا بتوانند علاوه بر تئوری، به صورت عملی نیز کسب علم کنند. در این مدرسه امکان ثبت نام در کمپهای مختلف پیشآهنگی و ورزشی وجود دارد. همچنین علاقهمندان به محیط زیست نیز و طبیعت نیز میتوانند با ثبت نام در کمپ طبیعت، از طبیعت بکر و زیبایی آمریکا دیدن کنند.
مدرسه بی هد (Bay Head)
این مدرسه در نیوجرسی آمریکا قرار دارد و توانسته است چندین بار جایزه بهترین مدرسه از دیدگاه جامعه آکادمیک را ببرد. همچنین در این مدرسه آموزشهای جالبی قرار دارند که این امکان را میدهد تا دانشآموزان بزرگتر بتوانند به دانشآموزان کوچکتر در درسهایشان کمک کنند. این کار علاوه بر بار علمی مثبتی که دارد، این امکان را هم به دانشآموزان میدهد تا بتوانند آسانتر وارد اجتماع شوند و با دیگران ارتباط برقرار کنند.
از دیگر مواردی که این مدرسه را خاص جلوه میدهد، اردوهای علمی و تفریحی است که چندین بار در طی سال برگزار میشوند. اردوهای تفریحی باعث میشوند تا درس برای دانشآموزان خستهکننده نشود.همچنین دانشآموزان امکان استفاده از کامپیوترهای مخصوص مدرسه را خواهند داشت و سیستم آموزشی مدرسه نیز به تخته هوشمند تجهیز شده است تا سطح کیفی آموزش در این مدرسه به بالاترین سطح برسد.
مدرسه ابتدایی فراست (Frost)
مدرسه ابتدایی فراست در فراستبوگ مریلند قرار دارد که توانسته با ارتقا دادن سطح آموزشی خود در چند سال اخیر، این مدرسه را در لیست برترین مدارس آمریکا قرار بدهد. در این مدرسه فعالیتهای غیر درسی نیز انجام میشوند که باعث میشوند تا دانشآموزان بتوانند لذت بیشتری را از دوران تحصیل خود ببرند.
فعالیتهای غیر درسی این مدرسه تنها به ورزش و یا هنر ختم نمیشود. به عنوان مثال تزیین کدو تنبل در مراسم هالووین یکی از رسوم این کشور است که سالانه در مدرسه فراست اجرا میشود. در مبحث تحصیلی نیز این مدرسه توانست با کسب 5 ستاره کیفی خود را در رتبه 17 از میان 813 مدرسه آمریکا قرار بدهد.
معرفی بهترین دبیرستانهای آمریکا
همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم، مدارس آمریکا از دو نوع خصوصی و دولتی تشکیل شدهآند که هیچدام رایگان نیستند. اما در این میان یک رتبهبندی میان مدارس وجود دارد که در ادامه قصد داریم تا به معرفی برترین مدارس راهنمایی و دبیرستانها جهت تحصیل در مدارس آمریکا بپردازیم.
مدرسه توماس جفرسون (Tomas Jefferson High School)
دبیرستان و مدرسه راهنمایی توماس جفرسون که در زمینه علوم و تکنولوژی فعالیت گستردهای دارد، رتبه اول بهترین مدارس ایالت ویرجینیا را از آن خود کرده است. دانشآموزان این مدرسه امکان شرکت در کلاسهای فوقالعادع را مانند دیگر مدارس خواهند داشت. اما نکتهای که باید درباره این مدرسه در نظر گرفت این است که میزان قبولی در این مدرسه 100 درصد است که نشان از سطح علمی بالای مدرسه توماس جفرسون دارد.
مدرسه توماس جفرسون موفق شده است تا رتبه اول بهترین مدارس آمریکا را کسب کند. همچنین این مدرسه در ایالت ویرجینیا نیز رتبه اول را داراست. تمام این امتیازات اشاره به کادر آموزشی بسیار کارکشته این مدرسه دارند.
مدرسه آکادمیک مگنت
مدرسه آکادمیک مگنت توانسته است رتبه اول بهترین مدرسه در ایالت کارولینای جنوب را کسب کند. این مدرسه پس از مدرسه توماس جفرسون در رتبه دوم برتین مدارس آمریکا قرار دارد. در لیست مدارس مگنت نیز این مدرسه آکادمیک در رتبه دوم و پشت سر توماس جفرسون قرار دارد.
سطح علمی مدرسه آکادمیک مگنت نیز درست مانند توماس جفرسون در سطح بسیار بالایی قرار دارد و میزان قبولی دانشآموزان در این مدرسه نیز 100 درصد است. مدرسه آکادمیک مگنت از 16 بخش تشکیل شده است که در کل 14100 دانشآموز دارد.
مدرسه آکادمی دیویدسون (Davidson Academy of Nevada)
مدرسه آکادمی دیویدسون موفق به کسب رتبه اول بهترین مدارس نوادا شده است. همچنین این مدرسه از مقاطع 5 تا 12 را تحت پوشش خود دارد. در این مدرسه برای هر 5 دانشآموز 1 معلم حضو خواهد داشت که نشان از کادر کامل این مدرسه دارد.
در رتبهبندی بینالملل آمریکا، این مدرسه موفق به کسب رتبه سوم برترین مدارس شده است. در میان رتبه بندی STEM نیز توانسته است به رتبه ششم دست پیدا کند. نسبت بانوان به آقایان در این مدرسه تقریبا 50-50 است و در این مدرسه خبری از نژادپرستی و هرگونه تحقیر نیست.
دبیرستان پیتون (Payton Senior Academy)
بهترین مدرسه ایالت ایلینوی که رتبه چهارم بهترین دبیرستان آمریکا را کسب کرده است. نرخ قبولی در این مدرسه 98 درصد است. همچنین دانش ریاضی دبیرستان پیتون هم در حدود 93 ارزیابی شده است که میتوان به جرئت گفت، این مدرسه دارای یکی از قویترین کادرهای آموزشی در آمریکا میباشد. در دبیرستان پیتون بیشتر 1150 دانشآموز و معلم حضور دارند. همچنین برای هر 18 دانشآموز هم 1 معلم وجود خواهد داشت. بیش از 55 درصد این مدرسه را هم بانوان تشکیل میدهند.
بهترین مدارس بینالمللی آمریکا کدامها هستند؟
در این مقاله سعی کردیم برایتان توضیح دهیم که مدارس بینالمللی آمریکا چه شرایطی دارند و به چند دسته تقسیم میشوند و چگونه باید فرزندانتان را در آنجا ثبتنام کنید. در ادامه هم میخواهیم بگوییم که بهترین مدارس بین المللی آمریکا کدامها هستند تا شرایط هر کدام را به صورت جداگانه بررسی کنید و بعد تصمیم بگیرید که میخواهید فرزندتان در کدام مدرسه درس بخواند. بهترین مدارس بینالمللی آمریکا شامل موارد زیر است:
- آکادمی فیلیپس اکستر
- آکادمی فیلیپس اندوور
- مدرسه پوتنی
- مدرسه مزرعه کلیسا
- دبیرستان اسقفی
- مدرسه سنت پل
- مدرسه اشتیل
- مدرسه مریم
- مدرسه سنت اندرو
- مدرسه تاچر
محتوای آموزشی در سیستم آموزشی آمریکا
از شروع مقطع ابتدایی در مقطع آمریکا دروس پایه تدریس خواهند شد. به عنوان مثال درس ریاضی، زبان انگلیسی و علوم پایه که به دانشآموزان پایه کار برای تحصیل در مقاطع بالاتر را اعطا میکند. با ورود به دبیرستان، دروس نیز پیچیدهتر خواهند شد و به دانشآموز فیزیک، شیمی، زیست، تاریخ و تربیت بدنی تدریس خواهند شد.
البته در نظر داشته باشید که برخی دروس تدریسی در مدارس آمریکا هم وجود دارد که دانشآموز مجاز خواهد بود تا از میان آنها یکی را برای مطالعه انتخاب کند. از این دروس میتوان به آشنایی با کامپیوتر، دروس مرتبط با هنر و زبان های مدرنیته و انواع ورزشها اشاره کرد.
مزایای تحصیل در مدارس آمریکا
برای تحصیل در این کشور نیز کمک هزینهها و بورسیههای متنوعی در نظر گرفته شده است که به متقاضیان تحصیل در این کشور فشار مالی کمتری وارد شود که در ادامه به بررسی کامل این موارد خواهیم پرداخت. یکی دیگر از مواردی که تحصیل در مدارس آمریکا را بسیار جذاب میکند، امکان دنبال کردن اکثر رشتههای هنری و ورزشی است که دانشآموزان این امکان را خواهند داشت تا بتوانند در کنار تحصیل، به فراگیری رشته مورد علاقه خود نیز بپردازند.
به عنوان مثال، از آنجایی که آمریکا به انواع هنر از جمله بازیگری بسیار اهمیت میدهد، مدارس این کشور نیز کلاسهای مخصوص یادگیری انواع هنر را ایجاد کردهاند. همچنین کشور آمریکا رشتههای ورزشی مخصوص خود مانند بیسبال و فوتبال آمریکایی را دارد که بسیار هم در این کشور محبوب هستند.
ضمنا کشور آمریکا به انواع سبکهای موسیقی به خصوص جاز و رپ بسیار اهمیت میدهد و دانشآموزان علاقهمند به موسیقی میتوانند ساز مورد علاقه خود را در مدارس این کشور یاد بگیرند. در آخر نیز برای هرکدام از موارد ذکر شده مسابقات و مراسمهای مختلفی در طول سال برگزار خواهند شد که به دانشآموزان امکان شکوفایی استعدادهایشان را میدهند.
امکانات متفاوت مدارس آمریکا در مقایسه با ایران
اگر کمی فیلمهای مخصوص تینیجرها را مشاهده کرده باشید، خواهید دید که در مدارس آمریکا امکاناتی وجود دارند که ما ایرانیان از داشتن آنها محروم هستیم. به عنوان مثال دانشآموزان در مدارس آمریکایی قفسههای مخصوص خود را دارند که قابل رمزگذاری هستند. آنها میتوانند وسایل خود را در این قفسهها قرار بدهند.
البته باید به این موضوع اشاره کرد که استفاده از این قفسهها در برخی مدارس نیازمند پرداخت هزینهای مضاف بر شهریه خواهد بود. از دیگر مواردی که میتوان به آن اشاره کرد، اتوبوسهای زرد مدرسه هستند که در ابتدای متن هم به آن پرداختیم. این اتوبوسها مخصوص دانشآموزان ساخته شدهاند و مسئول رفتوآمد آنها هستند.
همچنین جایگاههای مختلفی برای پارک دوچرخه وجود دارند که گهگاهی هم این مورد در کشور ما دیده میشود. ضمنا دانشآموزان امکان استفاده از خودرو را هم خواهند داشت و برای آنها پارکینگی جداگانه درست مانند دانشگاه در نظر گرفته شده است. در آخر نیز تمام دانشآموزان امکان استفاده از تلفن همراه در در کلاس خود را خواهند داشت.
آیا مدارسی مخصوص ایرانیان هم در آمریکا وجود دارد؟
نمیتوانیم به قطعیت بگوییم که نه، هیچ مدرسه ایرانی در آمریکا پیدا نمیکنید. اما پیدا کردن این مدارس کار راحتی نیست. اگر هم مدرسهای پیدا کنید که به زبان فارسی دروس را تدریس کند معمولا کلاسهای آن فقط آخر هفتهها برگزار میشود. والدینی که میخواهند فرزندانشان زبان فارسی را خوب یاد بگیرند، میتوانند در این مدرسه ثبتنام کنند. اما شما به عنوان کسی که مهاجرت کردهاید، بهتر است که سعی کنید زبان انگلیسی را در فرزندتان تقویت کنید و اجازه دهید در مدارس بین المللی آمریکا به غیر از مدارس فارسی زبان، تحصیل کند. معمولا مدارس ایرانی در آمریکا هم بیشتر از پنجم ابتدایی دایر نیستند.
بورسیه تحصیلی جهت تحصیل در مدارس آمریکا
برای تحصیل در مدارس آمریکا حتما نباید شهریه پرداخت کرد. میتوان با دریافت بورسیه تحصیلی اقدام به تحصیل در مدارس این کشور کرد. البته باید در نظر داشت که بورسیه تحصیلی آمریکا بسیار سخت اعطا میشود و دانشآموز باید توانایی خاص و بالایی برخوردار باشد تا بتواند بورسیه دریافت کند.
البته در برخی نیز به فرد بورسیه کامل تعلق نمیگیرد و او تنها کمک هزینه تحصیلی دریافت خواهد کرد که در نوع خود بسیار خوشحالکننده خواهد بود. اما برای پذیرفته شدن جهت اخذ بورسیه تحصیلی باید معدل بالا داشت. علاوه بر آن باید از سطح زبان خوب برخوردار بود و اینکه فرد باید فعالیتهای علمی بسیار قابل توجهی را در کارنامه خود ثبت کرده باشید.
انواع ویزای تحصیلی برای تحصیل در مدارس آمریکا
برای تحصیل در مدارس آمریکا باید در نظر داشته باشید که ابتدا بتوانید ویزای تحصیلی این کشور را دریافت کنید. حال باید این مورد را بدانید که 3 نوع ویزای تحصیلی برای کشور آمریکا وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
اولین ویزایی که قصد بررسی آن را داریم، ویزای تحصیلی نوع F است. این نوع ویزا برای تحصیل در دانشگاهها و کالجهای آمریکا مورد استفاده قرار میگیرد. اما موارد ذکر شده تنها کاربرد این ویزا نخواهند بود. شما برای تحصیل در دبیرستان، دبستان خصوصی، مدرسه علوم دینی، هنرستانهای خصوصی و سایر مجموعههای آموزش آکادمیک نیزا به اخذ این نوع ویزا دارید.
نوع دیگر ویزای تحصیلی، ویزای M است. این نوع ویزا برای تحصیل در موسسات فنی و حرفهای و سایر موسسات غیر آکادمیک مناسب است. البته در نظر داشته باشید که این ویزا برنامههای آموزش زبان را شامل نخواهد شد.
نوع آخر ویزای تحصیلی آمریکا، ویزای نوع J است که بیشتر برای استفاده از فرصتهای مطالعاتی، سفر کاری درسی در دروههای تابستانه و گذراندن دوره انترنی (کارآموزی) به کار میرود. از آنجایی که ما در این مطلب قصد داریم تا به تحصیل در مدارس آمریکا بپردازیم، پس میتوان گفت که ویزای نوع اف مناسب شما خواهد بود.
ویزای تحصیلی نوع F خود از 2 نوع تشکیل شده است. ویزای اف 1 رایجترین نوع ویزا است که متقاضیان تحصیل در مدارس آمریکا برای اخذ آن اقدام میکنند. لازم به ذکر است که متقاضیان باید ابتدا در مدرسه و یا هر جایی که قصد تحصیل در آن را دارند، درخواست بدهند و پذیرفته شوند. پس از پذیرفتهشدن باید برای اخذ ویزای تحصیلی درخواست بدهند. این ویزای تحصیلی بیشتر از 6 ماه اعتبار خواهد داشت
دارندگان ویزای اف 1 قادر خواهند بود تا 20 در هفته را به صورت نیمهوقت کار کنند. کار آنها نیز باید حتما در محدوده مدرسه و یا دانشگاه خود باشد. البته این مورد تنها برای سال اول این شکلی است و در سالهای بعد امکان انتقال شغل به مکانی بیرون و دور از دانشگاه نیز وجود خواهد داشت. نوع بعدی ویزای تحصیلی، ویزای تحصیلی F2 نام دارد. این ویزا برای افرادی که تشکیل خانواده دادهاند مناسب میباشد. ضمنا این نوع ویزا بیشتر مناسب متقاضیان تحصیل در دانشگاهها تا مدارس است.
چگونه باید برای تحصیل فرزندمان در مدارس آمریکا ویزای تحصیلی بگیریم؟
اگر با تمام شرایطی که در مورد مدارس بینالمللی آمریکا برایتان توضیح دادیم، علاقه پیدا کردید که فرزندانتان را در این مدارس ثبتنام کنید، باید بدانید که چگونه باید ویزای تحصیلی بگیرید. برای اخذ ویزای تحصیلی مدارس آمریکا، باید مدارک زیر را آماده کنید:
- پاسپورت معتبر که حداقل بیشتر از ۶ ماه از مدت اقامت شما در آمریکا اعتبار داشته باشد.
- نامه پذیرش از مدرسه.
- پرداخت هزینههای درخواست ویزا که ۱۶۰ دلار است.
- عکس پاسپورتی.
- درخواست ویزای مهاجرتی و فرم تایید شده به نام DS_160.
- اسناد مربوط به تحصیل مثل معدل و نمرات کارنامه.
- اثبات تمکن مالی والدین که برای تحصیل در مدارس آمریکا سالانه باید ۴۰ هزار تا ۵۰ هزار دلار باشد.
سوالات متداول درباره تحصیل در مدارس آمریکا
تحصیل در مدارس آمریکا یک مبحث پیچیده بوده که ممکن است ذهن هر کسی را دچار ابهاماتی کند. به همین منظور، ما در موسسه مهرآیین مخبری قصد داریم تا به سوالات متداول شما عزیزان بپردازیم.
- آیا تحصیل رایگان در مدارس آمریکا امکان پذیر است؟
بله. تنها در شرایطی خاص و با دریافت بورسیه کشور آمریکا امکان این کار وجود دارد. - امکان دریافت بورسیه و کمک هزینه برای تحصیل در مدارس آمریکا وجود دارد؟
بله. اما در نظر داشته باشید که دریافت بورسیه وابسته به شرایطی است که دانشجو را در لیست واجدان شرایط برای دریافت بورسیه قرار میدهد. - هزینه مدارس خصوصی با دولتی تفاوت زیادی دارد؟
درست است که مدارس دولتی هم در آمریکا شهریه دارند؛ اما مطمئنا شهریه مدراس دولتی از بسیاری از مدارس خصوصی کمتر خواهد بود. - چند نوع ویزا برای تحصیل در آمریکا وجود دارد؟
به طور کلی 3 نوع ویزای تحصیلی برای مهاجرت به آمریکا وجود دارد که برخی از این ویزا انواع مختلفی نیز در زیرشاخه خود دارند.
تحصیل در مدارس آمریکا با موسسه مهرآیین مخبری
تحصیل در مدارس آمریکا مزایای بسیاری دارد و مهمترین آن جایگاه بالای علمی مدارس این کشور است. همچنین با توجه به این که ارز رایج این کشور دلار است، درآمد در این کشور از طریق دلار میتواند ارزش بسیار بالایی داشته باشد.
برای تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی در آمریکا مدارس مختلف دولتی و خصوصی وجود دارند که ما در این مطلب به بهترینهای آنها اشاره کردیم. در نظر داشته باشید که برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا باید برای ویزای نوع F1 اقدام کنید.
موسسه مهاجرتی مهرآیین مخبری تلاش کرده است در این مطلب برای شما مفیدترین مطالب درباره تحصیل در مدارس آمریکا ارائه شود. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مهاجرت تحصیلی به آمریکا با کارشناسان مجرب ما تماس بگیرید.