آخرین بروزرسانی: 9 مرداد 1402
فهرست عناوین
Toggleخدمت سربازی و اهمیت داشتن گواهینامه پایان خدمت برای مهاجرت
خدمت سربازی، خدمتی است که توسط گروه یا اشخاص در ارتش است که به مردم یک کشور داده می شود. سربازی در واژه به معنای باختن سر، در رزم ایستادن و جان باختن است. اما در اصطلاح امروزی خدمت موقت در نیروهای مسلح کشورها، سربازی نامیده می شود. افراد معمولا با ورود به سن 19 سالگی عازم به حضور در دوره خدمت سربازی خود می شوند.
اما برخی افراد برای کسب مهارت های علمی و افزایش دانش خود و یافتن موقعیت های شغلی مناسب در آینده، تصمیم به مهاجرت به کشور های پیشرفته و مدرن می گیرند.از آنجایی که این دسته از افراد موفق به دریافت کارت پایان خدمت نشده اند، نمی توانند برای گرفتن پاسپورت خود اقدام کنند و از این جهت ممنوعیت خروج از کشور دارند. اما جای نگرانی نیست چرا که شرایطی وجود دارد که افراد بدون کارت پایان خدمت هم می توانند مهاجرت کنند.
بررسی شرایط مهاجرت بدون گواهینامه پایان خدمت
برای اینکه افراد مشمول سربازی بتوانند بدون داشتن کارت پایان خدمت مهاجرت کنند لازم است آگاهی لازم را درباره قوانین مرتبط با مهاجرت بدون کارت پایان خدمت داشته باشند. آنها با ارائه اسنادی که نشان دهنده وضعیت فعلی شان (مثلا برگ اشتغال به تحصیل)، وثیقه یا یک برگ ضمانت نامه به همراه مبلغی که به صورت مجزا پرداخت می کنند، می توانند پاسپورت خود را بدون داشتن کارت پایان خدمت شان دریافت کنند و از کشور خارج شوند.
مهاجرت مشمولین سربازی و نحوهی دریافت گذرنامه
پس از آنکه مشخص شد که آیا سرباز مورد نظر شرایط دریافت گذرنامه و معافیت سربازی را دارد. لازم است تا وثیقه و مدارک خود را به سازمان نظام وظیفه تحویل دهد. سازمان مذکور شرایط وی را بررسی نموده و پس از حدود ۱ هفته الی ۱۰ روز نتیجه را اعلام می نماید. چنانچه شرایط ایشان تایید شده باشد، نام سرباز مذکور به اداره گذرنامه جهت صدور گذرنامه ارسال می گردد.
روش های مختلف مهاجرت بدون داشتن گواهینامه پایان خدمت
- مهاجرت تحصیلی: مهاجرت تحصیلی یکی از بهترین و رایج ترین روش های مهاجرت بدون گذراندن دوره سربازی محسوب می شود که دانش آموزان و دانشجویان بسیار زیادی هر ساله برای مهاجرت از این طریق اقدام می کنند. افرادی که زیر هجده سال سن دارند، بدون وجود هیچ گونه مشکلی در این زمینه و به راحتی می توانند اقامت سایر کشور هارا دریافت کنند و برای تحصیل به آن کشور ها مهاجرت کنند. البته لازم به ذکر است که افراد می توانند با داشتن پاسپورت معتبر و پذیرش از کالج های معتبر کشور های: آمریکا، اتریش، کانادا، سوئیس، انگلستان و سایر کشور های اروپایی بدون هیچ گونه محدودیتی به مهاجرت تحصیلی بپردازند.موضوع مهاجرت افراد بالای هجده سالی هستند که مشمول دوره سربازی اند، در ادامه این مسئله مهم را بررسی می کنیم. اما قبل از بررسی می خواهیم پاسخ سوال خیلی از افراد با این عنوان (آیا فرد مشمول دوره سربازی می تواند اقدام برای درخواست معافیت تحصیلی کند؟) را بدهیم. در پاسخ به سوال باید گفت که بله، مهاجرت تحصیلی برای افرادی که کارت پایان خدمت ندارند هم امکان پذیر است. این افراد باید بر طبق قانون عمل کرده و برای دریافت پاسپورت و ویزای خود اقدام کنند. این افراد برای خروج از کشور نیازمند کسب مجوز از سازمان نظام وظیفه هستند.
شرایط عمومی سازمان نظام وظیفه برای خروج از کشور به شرح زیر است:
- مشمولین فاقد غيبت سربازی باشند. به این معنا که در زمان مقرر خود را به سازمان نظام وظیفه معرفی کرده باشند.
- مشمولین دارای معافیت تحصیلی باشند یا وضعيت تحصيلی مشخص داشته باشند.
- تحصیلات مشمولان به پایان رسیده و در مهلت معافیت یک ساله باشند.
- برای بازگشت بهموقع به کشور وثيقه لازم را در اختیار سازمان نظام وظیفه گذاشته باشند.
- ارائه گواهی اشتغال به تحصيل برای دانش آموزان و درخواست مجوز خروج موقت از کشور برای دانشجویان ضروری است.
- مهاجرت کاری: مهاجرت از طریق کار از دیگر روش های رایج مهاجرت است که می توان بدون کارت پایان خدمت داشت.
مهم ترین مدارک مورد نیاز برای مهاجرت بدون کارت پایان خدمت به شرح ذیل است:
- ارائه کلیه مدارک اعم از ریزنمرات دوره دبیرستان و پیش دانشگاهی برای دریافت و اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد نظر
- ارائه دادن نامه پذیرش دانشگاه خارجی، دانشگاه فعلی و دریافت معرفی نامه به نظام وظیفه
- ثبت نام کردن در سامانه نشا تحت نظر وزارت علوم
- ثبت نام کردن پذیرش دانشگاه مربوطه در سامانه نشا تحت نظر وزارت علوم
- ارائه دادن نامه پذیرش دانشگاه به سازمان امور دانشجویان
- دریافت کردن معرفی نامه به سازمان وظیفه عمومی
- قراردادن وثیقه سربازی برای خروج از کشور
- گرفتن نامه ای برای دریافت پاسپورت و ویزا از سازمان نظام وظیفه
انواع وثیقه برای مهاجرت بدون گذراندن دوره سربازی
- سند: افرادی که برای وثیقه قصد دارند سند خانه ای را قرار دهند، باید شش دانگ خانه را در گرو نمایندگان سازمان نظام وظیفه قرار دهند تنها سند زمین مورد قبول نیست. بنابراین بعد از آنکه شما سند خانه ای را در تهران به عنوان وثیقه قرار دادید، آنگاه نمایندگان سازمان نظام وظیفه در دفترخانه، ملک مورد نظر را به تصرف سازمان نظام وظیفه در می آورند. اگر خانه ای که ارائه دادید در شهر های کوچکی قرار داشته باشد، ابتدا باید توسط نماینده رسمی دادگستری ارزش گذاری شود و سپس تاییدیه و نامه مهر شده آن را به تهران ارسال کنند تا با حضور در دفتر ثبت اسناد رسمی وثیقه را منتقل کنند.
- ضمانت نامه های بانکی: برخی از مشمولین خدمت می توانند در صورت داشتن پول نقد برای مهاجرت خود، آن را به عنوان وثیقه در نزد بانک قرار دهند تا به ازای آن، سند یا ضمانت نامه بانکی دریافت کنند. سپس با مراجعه به سازمان نظام وظیفه عمومی، آن را تحویل دهند.
- پول نقد: مشمولین خدمت برای مهاجرت بدون کارت پایان خدمت و مسافرت های خارجی، با توجه به نوع گذرنامه خود، می توانند پول نقد خود را به عنوان سرمایه گذاری بلند مدت در نزد بانک قرار دهند. بانک در ازای این سرمایه گذاری به شما ضمانت نامه بانکی ارائه می دهد که شما می توانید آن را به عنوان وثیقه در نزد سازمان نظام وظیفه عمومی قرار دهید. مبلغ این وثیقه ها به شرح ذیل است:
- وثیقه برای سفرهای مرتبط به مطالعات و مطالعاتی معادل پنج میلیون تومان
- وثیقه برای سفر های علمی حدود پنج میلیون تومان
- وثیقه برای سفرهای نیمه علمی معادل هشت میلیون تومان
- وثیقه برای سفرهای غیر علمی معادل پانزده میلیون تومان
- وثیقه برای سفرهای زیارتی عراق و عربستان حدود پانزده میلیون تومان به صورت وجه نقد به انضمام تعهدنامه محضری ضامن
- سفر جهت ادامه تحصیل (معافیت تحصیلی خارج از کشور) به مدت دو سال معادل چهل میلیون تومان
- سفر جهت ادامه تحصیل (معافیت تحصیلی خارج از کشور) به مدت هفت سال حدود چهل و دو میلیون تومان
افراد مشمول خدمت که قصد مهاجرت دارند، در قدم اول می بایست به شعب پلیس +10 مراجعه نمایند. افراد می توانند با کد سخا و کد ملی وارد سامانه خود شوند و در ادامه می توانند تاریخ سفر خود را مشخص کنند و در مرحله بعد مجوز لازم، وثیقه و تاییدیه مدارک رو می بایست ارسال کنند تا پس از بررسی، گذرنامه فرد مورد نظر صادر شود.