آخرین بروزرسانی: 29 تیر 1402
فهرست عناوین
Toggleرفتن و مهاجرت به آمریکا رویای بسیاری از افراد محسوب میشود و احتمالا شما هم جز این دستهاید و دوست دارید که به این کشور سفر کنید تا بتوانید با آرامش حداکثری تحصیلات خود را ادامه دهید. در واقع از آنجایی که کشور آمریکا رفاه بسیار زیادی دارد، در نتیجه تصمیم میگیرید هرطور که شده به این کشور مهاجرت کنید. درست است که از لحاظ کار و درآمد میتوانید در این کشور وضعیت خوبی داشته باشید اما سوالی که برای خیلی از شما پیش میآید، این است که سیستم آموزشی کشور آمریکا چگونه است. در این مقاله تصمیم گرفتیم که راجع به این موضوع بیشتر صحبت کنیم و برایتان توضیح دهیم که این کشور از لحاظ سیستم آموزشی چه وضعیتی دارد. در نتیجه اگر تصمیم گرفتید که برای تحصیلات پا این کشور بگذارید، با اطمینان خاطر بیشتری میتوانید آمریکا را به عنوان کشوری برای ادامه تحصیلات انتخاب کنید.
اطلاعات کلی در مورد سیستم آموزشی کشور آمریکا
کسانی که در آمریکا تحصیل میکنند و جزو دانشجویان بین المللی هستند، از سیستم آموزشی آن رضایت کافی دارند. داخل کشور آمریکا طیف گستردهای از مراکز و برنامههای تحصیلی وجود دارد. شما به عنوان فردی که در آمریکا تحصیل میکنید، میتوانید در این کشور حضور داشته باشید و از سیستم آموزشی کشور آمریکا حداکثر استفاده را ببرید. این سیستم بسیار دقیق عمل میکند و از آخرین روشها و متدها استفاده میکند و همیشه سعی دارد که در بین کشورهای دیگر رتبهدار باشد که البته تا حد زیادی هم در این مورد موفق عمل کرده است.
تحصیلات در آمریکا از چه سنی آغاز میشود؟
سوال دیگری که در مورد تحصیل در مدارس آمریکا پیش میآید، این است که این تحصیلات از چه سنی آغاز میگردد و آیا با کشور خودمان ایران متفاوت است یا خیر. در حقیقت اگر بخواهیم ساختار آموزشی کشور آمریکا را برایتان توضیح دهیم، باید بگوییم که بچهها از سن شش سالگی باید وارد مدرسه شوند اما در کشور خودمان هفت سالگی است، یعنی در ایران بچهها یک سال بیشتر فرصت دارند. تحصیلات آنها ۱۲ سال طول میکشد؛ یعنی در ۶ سال اول در مقطع ابتدایی بوده و شش سال دوم در مقطع متوسطه است که در سه سال اولش، دوره راهنمایی و سه سال دومش دوره دبیرستان را سپری میکنند. البته دوره دبیرستان هم خودش به دو بخش تقسیم میشود و دقیقا شبیه به کشور خودمان است. ما هم سه سال راهنمایی و سه سال دبیرستان داریم و به هر جهت این دوازده سال تحصیلی باید طی شود تا بتوان مدرک دیپلم گرفت.
پس همانطور که متوجه شدید، تفاوت زیادی وجود ندارد و هم در کشور ایران و هم در کشور آمریکا دانشآموزان در سن ۱۸ سالگی میتوانند دیپلم بگیرند. مدرک فوق دیپلم در کشور آمریکا فقط از طریق دانشگاه به دست نمیآید؛ بلکه این دوره را میتوان در مدارس، موسسات فنی حرفهای و کالجها هم سپری کرد و مدرک فوق دیپلم گرفت که به آن مقطع Associate گفته میشود.
سال تحصیلی در آمریکا از چه زمانی آغاز میشود؟
اگر میخواهید مهاجرت تحصیلی به آمریکا داشته باشید، باید برنامهریزی کرده و بدانید که سال تحصیلی از چه زمانی آغاز میگردد. در واقع در کشور آمریکا شروع سال تحصیلی از ماه آگوست است که تقریباً برابر با مرداد ماه میشود. البته گاهی اوقات شروع سال از سپتامبر هم اتفاق میافتد. پایان سال تحصیلی هم در ماه ژوئن یعنی همان خرداد و اردیبهشت است. البته این چیزی که گفتیم، برای مدارس است. برای دانشجویان، سال تحصیلی از فصل پاییز آغاز میشود که این برای دانشجویان بینالمللی گزینه بسیار خوبی است.
سال تحصیلی دانشجویان در کشور آمریکا از دو ترم تشکیل میگردد. البته گاهی در طول یک سال یک ترم اضافه دیگر هم سپری میکنند که یکی از ترمها کوتاهتر است که تقریباً همان ترم تابستانی است و در مجموع در طول سال، سه ترم سپری میشود و این موضوع مهمی در سیستم آموزشی کشور آمریکا محسوب میشود، که ما باید بدانیم از چه زمانی سال تحصیلی را شروع خواهیم کرد.
تحصیل در آمریکا به چند روش دستهبندی میشود؟
سیستم آموزشی کشور امریکا شاید پیچیدهتر از کشورهای دیگر باشد. همانطور که سیستم نمرهبندی پیچیدهای دارد، در مورد دستهبندیها هم کمی گستردهتر عمل میکند. فرقی ندارد که شما در دانشگاههای آمریکا یا مدارس آن چه وضعیتی داشته باشید؛ در هر صورت تحصیلات در ایالاتمتحده سه حالت دارد، که شامل تحصیل در مدارس دولتی، خصوصی و تحصیل در خانه میشود. به طور کل در آمریکا ۱۲ سال نیاز به تحصیل اجباری دارید که به این سیستم، سیستم K-12 گفته میشود. البته باز هم ایالتهای مختلف کشور آمریکا سیستم متفاوتی دارند؛ ولی به هر حال از ۹ تا ۱۲ سال، همه باید درگیر تحصیل باشند.
البته در مورد مدارس خصوصی برنامههای تحصیلی متفاوت است؛ یعنی مدارس خودشان تعیین میکنند که چه مدت زمانی دانش آموزانشان تحصیل کنند. از لحاظ استخدام معلم هم کاملاً اختیار با خودشان است اما نکتهای که وجود دارد، این است که مدارس دولتی در کشور آمریکا وضعیت بسیار عالیتری دارند.
حدود ۷۸ درصد بچهها در کشور آمریکا وارد مدرسه دولتی میشوند. به همین دلیل تعداد دانشآموزان در مدرسههای خصوصی بسیار کم است. از طرفی سیستم آموزشی در کشور آمریکا از بین ۵ تا ۸ سال شروع میشود. اما سنی که اغلب شروع سال تحصیلی در آن رایجتر است، ۶ سالگی است. آموزش اجباری هم باید در سن ۱۵ تا ۱۸ سالگی به اتمام برسد که رایجترین نوع آن در سن ۱۸ سالگی است. سیستم آموزشی کشور آمریکا به این صورت است که تحصیلات اجباری آن در سه دوره آموزش پایه، پیش متوسطه و متوسط تقسیمبندی میشود.
آموزش پایه در سیستم آموزشی کشور آمریکا چگونه است؟
سیستم آموزشی کشور آمریکا این گونه است که کودکان از سن شش سالگی برای آموزش پایه وارد مدرسه میشوند اما یک دوره غیر اجباری هم برای آنها وجود دارد. این دوره غیر اجباری برای کودکان ۵ سال به پایین است که قبل از دوران دبستان آغاز میگردد؛ تقریبا شبیه به همان دوره مهدکودک است. در این دوره آنها را با مدرسه آشنا میکنند، کلاسهای آموزشی را برایشان توضیح میدهند و به طور کلی آمادگی برای آنها ایجاد میکنند. مهدکودکها در کشور امریکا فقط مخصوص بازی بچهها نیست، بلکه از طریق همین خوشگذرانیها روی درس آنها هم متمرکز میشوند. در زمینههای مختلف از جمله آموزش زبانهای خارجی، هنر، مذهب و ورزش روی آنها کار میکنند اما تحصیلات اجباری به صورت جدی از سن ۶ یا ۷ سالگی آغاز میشود و آنها تا کلاس ششم در دوره ابتدایی هستند که بالاتر هم برایتان توضیح دادیم.
آموزش متوسطه در کشور امریکا چگونه است؟
در مورد کالجهای آمریکا و آموزشهای متوسطه باید بگوییم که مانندِ همان دوره پیش متوسطه یعنی راهنمایی و دبیرستانِ کشور خودمان ایران است؛ یعنی شما برای هر درس یک معلمِ جدا دارید و دیگر شبیه به ابتدایی نیست. در نتیجه احساس استقلال بیشتری در شما به وجود میآید و درسها را با همان ترتیبی که میخواهید پشت سر میگذارید. البته در ایالات مختلف باز هم دوره آموزش پیش متوسطه متفاوت است.
البته در کنار دروس عمومی، دروس دیگر مثل تغذیه، آناتومی، تنظیم خانواده و کمکهای اولیه به دانشآموزان در این دورهها یاد داده میشود و این میتواند بهترین فرصت برای شما و فرزندانتان باشد، زیرا در مدرسههای ایران معمولا چنین مباحثی تدریس نمیشود اما در آمریکا میتوانید با چنین مباحثی آشنا شوید.
وضعیت دانشگاهی در کشور آمریکا چگونه است؟
دانشگاههای آمریکا وضعیت خوبی دارند و در دنیا جزو دانشگاههای برتر محسوب میشوند اما سوالی که برای خیلی از شما پیش میآید، این است که آیا می توانیم در آنها پذیرش بگیریم یا خیر. همانطور که میدانید بزرگترین دانشگاههای دنیا از جمله دانشگاههای رتبه برتر در این کشور قرار گرفتهاند و همیشه الگویی برای دیگر کشورهای دنیا هستند. اخذ پذیرش از این دانشگاهها سخت است، چراکه رقابت بسیار زیاد است و به خاطر همین هزینه بالایی هم برایتان در نظر گرفته میشود. اگر موفق شوید که در دانشگاه آمریکا پذیرش بگیرید، آیندهتان تضمین خواهد بود. اما در نهایت واقعیت این است که اخذ پذیرش از دانشگاههای برتر آمریکا واقعا سخت بوده و هزینه آن نیز بالا است.
اطلاعات بیشتر در مورد آموزش در آمریکا را از کجا کسب کنیم؟
اگر میخواهید اطلاعات بیشتری در مورد سیستم آموزشی کشور آمریکا به دست بیاورید، توصیه ما این است که حتماً دیگر بخشهای سایت ما را مطالعه کنید؛ چراکه در موسسه مهاجرتی مهرآیین مخبری (MMCF Visa) اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دادهایم که شما سریعتر بتوانید به سوالات ذهنیتان پاسخ دهید و راحت برای تحصیلات خود در آمریکا تصمیم گرفته و دست به اقدام بزنید.
نتیجهگیری
سیستم آموزشی کشور امریکا به گونهای است که شما در این کشور احساس غریبگی نخواهید داشت، زیرا خیلی از مواردی که در کشور خودمان ایران وجود دارد، در کشور آمریکا هم به همان صورت است و شباهتهایی وجود دارد. در نتیجه میتوانید یک سیستم آموزشی کاملا مشابه با کشور خودتان را تجربه کنید. تنها با این تفاوت که کشور آمریکا امکانات بیشتری داشته و شما یا فرزندتان تحصیلات بهتری خواهید داشت، زیرا از هر لحاظ با وضعیت بهتری مواجه هستید. مهمتر از همه اینکه هزینههای رفاهی راحتتر تامین میشود و آرامش بیشتری هم دارید؛ بنابراین اگر فرصت این را دارید که از طریق تحصیل به آمریکا مهاجرت کنید، هرگز آن را از دست ندهید.