دسته‌بندی مطالب

آخرین مطالب

لوگو قوتر

موسسه مهاجرتی دکتر مهرآیین مخبری

لوکیشن

آدرس

تهران، خیابان ولیعصر، روبروی پارک ملت، برج سایه،  طبقه ۹، واحد ۲

درخواست مشاوره

"*" indicates required fields

نام و نام خانوادگی*
ویزای نخبگان آمریکا

ویزای نخبگان آمریکا

آخرین بروزرسانی: 8 خرداد 1402

به ویزای نخبگان آمریکا، ویزای EB1 نیز گفته می‌شود. اگر از آن دسته افرادی هستید که از دستاوردهای علمی یا کاری خوبی برخوردار هستید، شما واجد شرایط دریافت این نوع ویزای آمریکایی خواهید بود. این ویزا در دسته ویزای مهاجرت شغلی آمریکا گنجانده می‌شود. همچنین در صورت برخی شرایط خاص می‌توانید به اخذ اقامت دائم آمریکا شوید.

در ادامه همراه ما باشید تا با دسته‌بندی‌های مختلف ویزای EB1 آشنا شویم و شرایط هر یک را بررسی کنید. در انتها نیز می‌توانید برآورد کنید که واجد شرایط درخواست ویزای نخبگان آمریکا هستید یا خیر. همچنین برای اینکه مطابق با شرایط خود مشاوره‌های تخصصی و دقیقی دریافت کنید، می‌توانید با موسسه مهاجرتی خانم دکتر مهرآیین مخبری (MMCF) ارتباط برقرار کنید.

فهرست مطالب:

ویزای نخبگان آمریکا چیست؟

ویزای نخبگان آمریکا یا ویزای EB1 اولین دسته در ویزای مهاجرت شغلی است. EB1 به افرادی که دستاوردهای علمی یا کاری عالی دارند، این فرصت را می‌دهد تا به طور دائم به ایالات متحده مهاجرت کنند.

فردی که بتواند ثابت کند که این دستاوردهای شایسته و برجسته‌ای دارد، می‌تواند پس از آن در ایالات متحده زندگی و کار کند. آن‌ها می توانند اسناد و مدارک آمریکایی مانند گواهینامه رانندگی، مالکیت ملک، مدرک تحصیلی و همچنین سند ازدواج و بچه دار شدن را دریافت کنند. این افراد پس از مدتی که ویزای EB1 را بدون هیچ مشکلی در اختیار داشتند، می‌توانند برای شهروندی آمریکا نیز اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: خواندن مقاله اخذ شهروندی آمریکا می‌تواند برای شما مفید باشد.

چه کسانی می‌توانند برای ویزای نخبگان آمریکا اپلای کنند؟

بر اساس دستاوردهای برتر و برجسته‌ مختلفی که افراد می‌توانند داشته باشند، دولت ایالات متحده آمریکا ویزای EB1 را به سه زیر دسته تقسیم کرده است:

افرادی با توانایی‌های خارق العاده در هنر، علم، آموزش، ورزش و بیزینس: دستاورد‌های این افراد بایستی در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته شده باشد. این افراد برای درخواست ویزای EB1 نیازی به پیشنهاد شغلی ندارند.

بیشتر بخوانید: مطالعه مقاله بهترین رشته‌های هنر برای مهاجرت برای شما  مفید خواهد بود.

اساتید و پژوهشگران برجسته‌ای که در حوزه خود شناخته شده هستند:  اساتید و محققین باید حداقل 3 سال تجربه در زمینه تحقیق یا تدریس داشته باشند و باید ثابت کنند که برای رشد و پیشرفت بیشتر در رشته خود در یک موقعیت پژوهشی یا تدریس در دانشگاه به ایالات متحده می‌آیند.

مدیران چند ملیتی که در ۳ سال گذشته حداقل ۱ سال در یک شعبه بین‌المللی یک شرکت آمریکایی کار کرده‌اند: این افراد باید برای ویزای EB1 جهت ادامه کار در آن شرکت درخواست دهند. و موقعیت آن‌ها در ایالات متحده باید با ویزای آن‌ها در یک کشور خارجی مطابقت داشته باشد باشد.

شرایط دریافت ویزای نخبگان آمریکا چیست؟

گفته شده که ویزای نخبگان آمریکا که به ویزای EB1 شناخته می‌شود شامل 3 دسته است. برای هر یک از این دسته‌های نیز شرایط مختلفی وجود دارد که در ادامه به تک تک آن‌ها پرداخته شده است.

شرایط دریافت ویزای EB1 استاندارد – گرین کارت EB1

برای واجد شرایط بودن دریافت ویزای نخبگان آمریکا در دسته گرین کارت EB1، باید ثابت کنید که حداقل 3 مورد از شرایط زیر را دارید:

  • جایزه ملی یا بین المللی را برای دستاوردها و برتری خود دریافت کرده‌اید.
  • عضو انجمنی در رشته خود باشید که به طور مداوم در حال پیشرفت است.
  • مقالات یا تحقیقاتی شایسته و معتبری در رشته خود منتشر کرده‌اید که شناخته شده‌اند.
  • از شما خواسته شده باشد که کار افراد دیگر را به صورت فردی یا در یک پانل ارزیابی کنید (به عبارتی دیگر کار دیگر افراد را داوری کرده باشید)
  • مشارکت فعال در زمینه خود به صورت علمی، پژوهشی، هنری، ورزشی یا تجاری داشته باشید.
  • مقالاتی نوشته باشید که در نشریات تجاری یا رسانه‌های بزرگ منتشر شده باشند.
  • آثار خود را در نمایشگاه‌های بزرگ به نمایش گذاشته باشید.
  • ارائه مدارکی دال بر اینکه در در یک سازمان برجسته نقش مهمی ایفا کرده‌اید.
  • در مقایسه با دیگر افراد در حوزه خود حقوق بالایی دریافت کرده باشید.
  • دریافت کننده موفقیت تجاری در هنرهای نمایشی باشید.

شرایط ویزای نخبگان آمریکا (ویزای EB1) برای اساتید و محققان

پروفسور‌ها و پژوهشگران باید 2 مورد از معیارهای زیر را داشته باشند و البته از یک کارفرمای آمریکایی پیشنهاد شغلی نیز دریافت کرده باشند.

  • برای دستاوردهای خود مورد تحسین قرار گرفته و جایزه دریافت کرده باشند.
  • عضو انجمنی در رشته خود باشید که اعضای آن پیوسته در حال پیشرفت و توسعه هستند.
  • اثبات اینکه دیگران مطالبی در مورد کار و دستاوردهای شما در حوزه کاری شما نوشته و منتشر کرده باشند.
  • از شما خواسته شده باشد که کار افراد دیگر را به صورت فردی یا در یک پانل ارزیابی کنید (به عبارتی دیگر کار دیگر افراد را داوری کرده باشید)
  • در کارهای علمی و پژوهشی در زمینه خود مشارکت فعال داشته باشید.
  • مقالات یا کتاب‌هایی در مجلات تجاری بین‌المللی در زمینه خود نوشته و منتشر کرده باشید.

شرایط ویزای نخبگان آمریکا (ویزای EB1) برای مدیران چند ملیتی

مدیران و مدیران اجرایی چند ملیتی باید یک پیشنهاد شغلی معتبر از شرکتی داشته باشند که شعبه‌ای در کشور خارجی دارند و توسط آن استخدام شوند.

چگونه برای ویزای نخبگان آمریکا اپلای کنیم؟

درخواست ویزای EB1 مراحل متعددی دارد که هم کارفرما و هم نیروی کار خارجی را شامل می‌شود. به عبارتی دیگر درخواست ویزا دارای دو بخش است.

  • کارفرمای آمریکایی گواهی کار (labor certification) را دریافت می‌کند و درخواست‌های لازم را آماده و تحویل می‌دهد.
  • در صورت تایید، نیروی کار خارجی برای ویزای EB1 در سفارت ایالات متحده در کشور خود درخواست می‌دهد. البته سفارت آمریکا در ایران فعال نیست و بایستی به کشورهای همسایه مراجعه شود.

البته اگر بر اساس توانایی‌های فوق‌العاده و خاص خود درخواست می‌دهید، دیگر نیازی به درخواست از سوی کارفرما نیست. چرا که شما نیاز به پیشنهاد شغلی ندارید. این شامل ویزای دسته اول یعنی ویزای گرین کارت EB1 می‌گردد. اما اساتید و پژوهشگران و نیز مدیران چند ملیتی نیاز به ثبت درخواست از سوی یک کارفرمای آمریکایی هستند. چرا که این افراد باید از یک موسسه و شرکت آمریکایی پیشنهاد شغلی داشته باشند تا واجد شرایط دریافت ویزا باشند.

مراحل درخواست ویزای EB1

مراحل درخواست ویزای EB1 که از سوی متقاضی باید انجام شود:

  • پر کردن فرم DS-260؛ درخواست ویزای مهاجرت آنلاین

متقاضی باید این فرم را تکمیل کند که به عنوان درخواست ویزای EB1 عمل می‌کند. این فرم توسط سفارت یا کنسولگری ایالات متحده پردازش و بررسی می‌شود.

  • معاینه کامل پزشکی و واکسیناسیون

در پکیج NVC نیز الزاماتی در مورد معاینات پزشکی و واکسیناسیون وجود دارد که متقاضی باید انجام دهد. متقاضی باید برای تکمیل مدارک و امضای آن‌ها به پزشک دارای مجوز مراجعه کند.

  • جمع‌آوری مدارک پشتیبان ویزای EB1

پس از اینکه NVC فرم DS-260 شما را تأیید کرد، باید مدارک پشتیبانی پرونده خود را ارسال کنید. برای درخواست ویزای EB1 باید مدارک زیر را در پرونده درخواست خود ارائه دهید:

  • پاسپورتی که تا ماه پس از مهاجرت شما به ایالات متحده آمریکا همچنان معتبر باشپد.
  • پیشنهاد شغلی از سوی کارفرمای آمریکایی
  • گواهی کار تایید شده
  • درخواست تایید شده
  • صفحه تایید DS-260
  • اسناد پزشکی و واکسن امضا شده
  • دو عکس مطابق با شرایط لازم برای عکس ویزای آمریکا
  • ارائه مدارک جهت اثبات اینکه شما شرایط دریافت ویزای EB1 را دارید.
  • نامه از سوی کارفرمایان قبلی
  • اثبات عدم سوء پیشینه کیفری
  • شرکت در مصاحبه ویزای EB1

برای دریافت ویزای نخبگان آمریکا بایستی در یک مصاحبه شرکت کنید. NVC درخواست و مدارک پشتیبانی شما را بررسی می‌کند و در صورت برآوردن تمام شرایط یک وقت مصاحبه تعیین می‌کند. در مصاحبه شرکت کنید و به یاد داشته باشید که تا حد امکان به سوالات مربوط به سابقه و سایر جزئیات خود پاسخ دقیق بدهید. مصاحبه کننده در مورد صدور ویزای شما، تصمیم نهایی را خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: خواندن مقاله تعیین وقت سفارت آمریکا برای شما مفید است.

  • پس از دریافت پکیج NVC به ایالات متحده سفر کنید

اگر ویزای EB1 شما تایید شود، یک پکیج از NVC دریافت خواهید کرد. تحت هیچ شرایطی نباید این بسته را باز کنید. هنگام سفر به ایالات متحده آن را با خود ببرید و به یک افسر مهاجرت در پرت ورودی ایالات متحده بدهید. فقط آنها اجازه دارند آن را باز کنند و تصمیم بگیرند که آیا شما باید اجازه ورود به کشور را داشته باشید یا خیر.

هزینه درخواست ویزای نخبگان آمریکا چقدر است؟

متقاضی به هنگام درخواست و اپلای برای ویزای EB1 باید هزینه‌های زیادی بپردازد. مبالغ متفاوت است و توسط USCIS (اداره خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده آمریکا) و سفارت ایالات متحده در کشوری که از آن درخواست می‌دهید تعیین می‌شود. اما به طور کلی متقاضی باید هزینه‌های زیر را بپردازید:

  • پرداخت هزینه ثبت درخواست فرم I-140 USCIS
  • پرداخت هزینه پردازش فرم DS-260
  • پرداخت هزینه معاینه پزشکی
  • پرداخت هزینه‌های دریافت اسناد پشتیبانی
  • پرداخت هزینه‌های ترجمه رسمی مدارک به زبان انگلیسی

پردازش ویزای نخبگان آمریکا چقدر طول می‌کشد؟

زمان پردازش ویزای EB1 می‌تواند از چند ماه تا چند سال باشد. همه این‌ها بر اساس زمان درخواست شما و اینکه آیا شما در ردیف بعدی USCIS و NVC هستید تعیین می‌شود.برای اطلاعات بیشتر با موسسه مهاجرتی خانم دکتر مهرآیین مخبری ارتباط برقرار نموده تا مطابق با شرایط خود مشاوره‌های تخصصی دریافت کنید.

چگونه می‌توان با ویزای نخبگان آمریکا اقامت دائم دریافت کرد؟

گام بعدی پس از دریافت ویزای EB1 دریافت گرین کارت است. برای تغییر وضعیت خود از ویزای مهاجرتی به اقامت دائم قانونی (LPR یا Lawful Permanent Resident)، ابتدا باید یک دادخواست تایید شده از USCIS داشته باشید و همچنان در ایالات متحده زندگی کنید. پس از آن، باید فرم I-485، درخواست ثبت اقامت دائم را به USCIS ارسال کنید. این فرم پردازش می‌شود و در صورت تایید، پس از چند هفته گرین کارت خود را از طریق پست دریافت خواهید کرد.

سخن پایانی

اگر توانایی‌های خاص در علم، هنر، ورزش و بیزینس دارید که بابت آن مورد تحسین قرار گرفته‌اید و در سطح بین‌المللی نیز به رسمیت شناخته‌ می‌شود و یا اینکه یک استاد و پژوهشگر برجسته هستید که مقالات معتبر منتشر کرده‌اید و جایزه‌های معتبری نیز دریافت کرده‌اید، شما آماده درخواست برای ویزای نخبگان آمریکا یا همان ویزای EB1 هستید.

همچنین اگر مدیری هستید که در شرکت‌های بین‌المللی فعالیت دارد،  می‌توانید برای این نوع ویزا اپلای کنید. برای اینکه مطابق با شرایط خود مشاوره‌های تخصصی و دقیقی دریافت کنید با موسسه مهاجرتی خانم دکتر مهرآیین مخبری (MMCF) تماس بگیرید و یا اینکه فرم مشاوره رایگان را پر کنید. این موسسه مهاجرتی در تلاش است تا با ارائه مشاوره‌های کارآمد در جهت گیری‌های شما نقش مثبتی را ایفا کند.

اشتراک گذاری در:

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب مرتبط