دسته‌بندی مطالب

آخرین مطالب

لوگو قوتر

موسسه مهاجرتی دکتر مهرآیین مخبری

لوکیشن

آدرس

تهران، خیابان ولیعصر، روبروی پارک ملت، برج سایه،  طبقه ۹، واحد ۲

درخواست مشاوره

"*" indicates required fields

نام و نام خانوادگی*
دیفر کردن چیست؟

دیفر کردن چیست؟ چطور درخواست دیفر بدهیم؟

آخرین بروزرسانی: 27 تیر 1402

بدون شک خیلی‌ از شما هم به اصطلاح دیفر برخورد کرده‌اید، اما دقیقاً نمی‌دانید که به چه معنا است. در این مقاله برایتان به طور مفصل توضیح خواهیم داد که دیفر کردن دقیقاً چیست، در چه شرایطی استفاده می‌شود و چه قوانینی دارد تا اگر چنین شرایطی را تجربه کردید، بدانید چه کار باید کنید. با ما همراه باشید تا در این مورد توضیحات کاملی را در اختیارتان قرار دهیم.

تعریف دیفر چیست؟‌

دیفر کردن (defer) به معنای این است که شما پذیرش و زمان شروعِ تحصیل‌تان را به تاخیر بیندازید که این اتفاق ممکن است به هر دلیلی رخ بدهد. اگر احتیاج به دیفر پیدا کردید، یعنی باید درخواست دیفر بدهید. برای بعضی از دانشگاه‌ها درخواست دیفر کردن فقط برای مقاطع تحصیلات تکمیلی ارشد و دکترا قابل انجام است اما برای بعضی دیگر از دانشگاه‌ها چنین قانونی طراحی نشده است. علت هم این است که آنقدر این دوره‌ها رقابتی هستند که اگر دانشگاهی احساس کند شما می‌خواهید زمان را هدر دهید، درخواست‌تان را نمی‌پذیرد و به سراغ یک دانشجوی برتر دیگر می‌رود.

چه دلایلی می‌تواند باعث دیفر شود؟

در حقیقت دیفر کردن دلایل مختلفی خواهد داشت؛ مثلا فرض کنید شما می‌خواهید در دانشگاه های کانادا یا هر دانشگاهی در هر کشورِ دیگری تحصیل کنید اما با مشکلات مختلفی مواجه شده‌اید. مثل اینکه ویزای تحصیلی‌تان به موقع آماده نشده یا مدرک زبان انگلیسی را هنوز دریافت نکرده‌اید یا در آن برهه به مشکلات مالی خورده‌اید. همه این‌ها باعث می‌شود که شما نتوانید سر زمان مشخص در آن دانشگاه حاضر شوید و تحصیلات خود را شروع کنید، در نتیجه به دیفر کردن نیاز پیدا می‌کنید. از طرفی مشکلات دیگر مثل بیماری، مسائل مربوط به سربازی، کمبود فرصت کاری و پژوهشی و حتی مشکلات خانوادگی می‌تواند باعث شود که شما بخواهید تحصیلات‌تان را با تأخیر شروع کنید.
سالی که کرونا در کشورهای مختلف گسترش پیدا کرد، باعث شد تا خیلی از دانشجویان به فکر دیفر کردن باشند و به این مسئله اهمیت بیشتری داده شد و دانشگاه‌های بیشتری هم دیفرها را پذیرفتند.

سیستم و ساختار دیفر چگونه است؟

سیستم دیفر در دانشگاه‌های مختلف متفاوت است. گاهی اوقات دانشگاه این امکان را در اختیار شما قرار می‌دهد تا به صورت آنلاین درخواست دیفر دهید اما گاهی هم این درخواست کاملا آفلاین است و مراحل انجام آن متفاوت می‌شود. دیفر کردن در دانشگاه‌های مختلف طبق قوانین همان دانشگاه و شهر تعیین می‌شود. پس شما باید راجع به دانشگاهی که می‌خواهید در آن درس بخوانید، تحقیق کنید. اینگونه می‌‌توانید بفهمید دانشگاهی که در امریکا، کانادا یا هر کشور دیگری که انتخاب کرده‌اید چه شرایطی دارد.
گاهی اوقات ممکن است زمانی که درخواست دیفر می‌کنید، دیگر کمک هزینه یا بورسیه مالی به شما تعلق نگیرد. پس زمانی که می‌خواهید برای بورسیه در یک دانشگاه ثبت نام کنید، حتماً در مورد این موضوع سوال بپرسید و کاملا تحقیق کنید، زیرا به هر حال ممکن است به دلایل مختلفی بخواهید شروع سال تحصیلیِ خود را به تعویق بیندازید، که در چنین حالتی دیگر بورسیه شامل حال‌تان نمی‌شود و بهتر است هر طور که شده جلوی این اتفاق را بگیرید.

نکته مهم دیگری که در این‌باره وجود دارد و شاید کمی هم ناراحت‌کننده به نظر برسد، این است که شما بعد از دیفر دوباره باید اقدامات مربوط به اخذ ویزا را انجام دهید که کارتان را خیلی سخت‌تر می‌کند تا اینکه بعضی از دانشگاه‌ها بخواهند که دوباره از اول درخواست پذیرش کنند.

پذیرش دیفر

برای پیشی گرفتن در امرِ تحصیل و دیفر کردن چه باید کرد؟

همانطور که پیش از این نیز ذکر شد، تحصیل در کشورهای مختلف از جمله تحصیل در کانادا قوانین خاص خودش را دارد و از آنجایی هم که رقابت سنگین است‌، شما باید بتوانید از دیگران پیش بگیرید. اینکه بخواهید دیفر کنید و تحصیلاتتان را عقب بیندازید، یعنی شانس خودتان را کم کرده‌اید.

به هر حال گاهی اوقات شرایط دست خودتان نیست و اتفاقاتی می‌افتد که مجبور به انجام این کار می‌شوید. موضوع مهمی که در این باره باید به آن اشاره شود، این است که هزینه دیفر به شما برمی‌گردد، و این یک مزیت بزرگ برای کشورهای پیشرفته به حساب می‌آید که به فکر هزینه های شما هم هستند.

هزینه دیفر کردن

به هر حال خودِ دیفر کردن هم هزینه جداگانه‌ای دارد که با مقدار دیپوزیت تقریباً برابر است. اگر دانشگاه برای شما تحصیلات‌تان را به تعویق بیاندازید، هزینه دیفر بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار اعلام می‌شود و مثل هزینه پذیرش نخواهد بود. یعنی شما نمی‌توانید هزینه را دوباره دریافت کنید و هیچ پولی به شما بر نمی‌گردد.

چه کسانی می‌توانند درخواست دیفر بدهند؟

در واقع دیفر کردن در کانادا بستگی به دانشگاه دارد. بالاتر هم اشاره کردیم که بعضی از دانشگاه‌ها اجازه انجام این کار را می‌دهند و از طرفی اگر دانشگاه اجازه دیفر به شما بدهد، فقط زمانی می‌توانید این کار را انجام دهید که در نیمسال اول سال تحصیلی‌تان باشید، فرقی ندارد که در فراخوان اول دانشگاه ثبت نام کرده باشید. در فراخوان دوم در هر صورت باید در نیمسال اول باشید تا بتوانید درخواست دیفر کردن بدهید. در این صورت دیگر نمی‌توانید برای دانشگاهِ دیگری اقدام کنید. باید به دانشگاه خودتان متعهد واقعی بمانید، مگر این که تحت شرایط خاص، دانشگاه این اجازه را به شما بدهد.

مراحل درخواست دیفر چگونه است؟

مراحل درخواست دیفر کمی متفاوت است. این درخواست در راستای مربوط به پذیرش از دو طریق قابل انجام است. اول اینکه آن را به صورت آنلاین و درخواست رسمی پروفایل دانشجویی در سایت دانشگاه به انجام برسانید. دوم اینکه آفلاین به صورت نامه ارسال شده به واحد پذیرش دانشگاه این کار را پیگیری کنید. این که کدام روش را انتخاب کنید، بستگی به این دارد که دانشگاه‌تان کدام روش را می‌پذیرد اما به هر حال باید درخواست خود را همراه با جزئیات برنامه دیفر به دانشگاه ارائه دهید و هزینه آن را هم پرداخت کنید تا بتوانید کارهای خود را پیش ببرید.

بعد دانشگاه از شما درخواست می‌کند که دلایلتان را برای دیفر کردن توضیح دهید؛ اما نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، این است که درباره ددلاین دانشگاه های کانادا تحقیق کنید و به دنبالِ جدیدترین اخبار روز بگردید و البته شاید زمان دیفر کردن در بعضی از دانشگاه‌ها متفاوت باشد. به این نکته توجه کنید دلایلی که می‌خواهید برای به تعویق انداختن نیمسال تحصیلی خود ذکر کنید را باید به طور واضح، شفاف و قانع‌کننده بیان کنید تا مورد پذیرش دانشگاه قرار بگیرید.

درخواست دیفر

از کجا بفهمیم که دیفر پذیرفته شده است؟

بعد از اینکه درخواست دیفر کردن را ارسال کردید، باید نتیجه را پیگیری کنید. نتیجه این درخواست از طریق ایمیل برای شما ارسال می‌شود. اگر دیفر پذیرفته شده باشد، به شما پیشنهاد جدید می‌دهند که بعد از دیفر دوباره تحصیل کنید اما اگر درخواست پذیرفته نشده باشد، یعنی باید در همان دانشگاه قبلی خودتان ادامه تحصیل بدهید.

چه کار کنیم تا امکان پذیرش دیفر بالاتر برود؟

اگر می‌خواهید پذیرش دیفر کردن را بگیرید، بعد از آن باید اقداماتی را انجام دهید که به افزایش شانس‌تان کمک می‌کند. اول باید هرچه سریعتر این کار را انجام دهید؛ در واقع هر چقدر زودتر اقدام کنید امکان اخذ پذیرش بالاتر خواهد رفت. اگر بعد از چند ماه اقدام کنید، احتمال اینکه دانشگاه‌ شما را قبول نکند، بیشتر است. سعی کنید همه کارهایتان مربوط به ورود دانشگاه‌های کانادا را هر چه زودتر به انجام برسانید.

اول از همه نامه درخواست دیفر شما باید مختصر، مفید؛ واضح و به زبان رسمی نوشته شود و آن را به مسئولان پذیرش خطاب کنید که مسئولینِ رسیدگی دیفر باید آن را مطالعه کنند. بنابراین کاملاً صحیح بنویسید و وابسته به قوانین دانشگاه عمل کنید. نامه دیفری که ارائه می‌دهید، نباید هیچگونه غلط املایی داشته باشد. باید ادبیات را در آن رعایت کرده باشید. هیچگونه لفظ توهین‌آمیز و بی‌ادبانه‌ای به کشور کانادا یا دانشگاه، نباید در نامه دیفر کردن وجود داشته باشد. دلایلی که ذکر می‌کنید هم باید کاملاً منطقی، مختصر، کوتاه و شفاف باشد.

 برای اطلاعات بیشتر به موسسه مهاجرتی مهرآیین مخبری سری بزنید

سایت ما موسسه مهاجرتی مهرآیین مخبری تمام اطلاعات کافی در مورد مهاجرت به کشورهای مختلف از جمله کانادا را در اختیارتان قرار می‌دهد. زمانی که وارد سایت می‌شوید، متوجه خواهید شد که اخذ ویزاهای مختلف، روش‌های مهاجرت و کشورهای مهاجرپذیر کدام‌ها است و از طرفی هم می‌توانید با مشاغل مورد نیاز این کشورها آشنا شوید و بفهمید که کدام یک می‌تواند برای شما مناسب‌تر باشد. پس حتماً قسمت‌های مختلف سایت را مطالعه کنید و مطلبی را در مورد مهاجرت از دست ندهید. سایت ما معتبرترین و باتجربه‌ترین مشاوران را در این زمینه در اختیارتان قرار خواهد داد. از طرفی برای اطمینان خاطر باید به سایت دانشگاهِ موردنظرتان هم مراجعه کنید و اطلاعات تکمیلی را دریافت نمایید.

کلام پایانی

اگر می‌خواهید در یک دانشگاه معتبر درس بخوانید، باید همه سعی‌تان را بکنید که با زمان‌بندی همان دانشگاه پیش بروید، زیرا ممکن است که برنامه‌ریزی دانشگاه با شما همخوانی نداشته باشد اما به هر حال باید همه تلاشتان را بکنید، چراکه اگر درخواست دیفر بدهید یا بخواهید برنامه تحصیلی خود را به تاخیر بیاندازید‌، شاید دانشگاه دیگر پذیرای شما نباشد. پس هر چه قدر که احتمال دیفر را کمتر کنید، شانستان افزایش پیدا می‌کند که به هر حال در این مقاله به طور مفصل برایتان توضیح دادیم که روش دیفر کردن چگونه است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

پیمایش به بالا