آخرین بروزرسانی: 27 تیر 1402
فهرست عناوین
Toggleاگر تحصیل در کانادا جزو گزینه های مهاجرتی است که به آن فکر کردهاید ولی هنوز نمیدانید که در کدام یک از دانشگاههای این کشور مشغول به تحصیل شوید، برای شما مناسبتر است، پیشنهاد میکنیم به مطالعه و تحقیق در مورد دانشگاهها و مدارس این کشور بپردازید تا بتوانید با دیدی جامع و آگاهانه در این خصوص تصمیم بگیرید.
در مقالات قبلی، تحصیل در کشور کانادا را مورد بررسی قرار دادیم و به تفصیل جزئیات آن را توضیح دادیم. همچنین از بین بهترین دانشگاههای کانادا، دانشگاه آلبرتا و دانشگاه کلگری را مورد بررسی دقیق قرار دادیم. در این مقاله قصد داریم دانشگاه مونترال را به شما معرفی کنیم و به بررسی جزئیات مهم آن میپردازیم. این اطلاعات برای انتخاب دانشگاه مناسب شما برای تحصیل در کانادا میتواند اطلاعات مفیدی باشد.
تاریخچه دانشگاه مونترال، یکی از بهترین دانشگاههای کانادا
دانشگاه مونترال یک دانشگاه تحقیقاتی عمومی فرانسوی زبان در ایالت کبک کانادا، شهر مونترال است. پردیس اصلی دانشگاه در دامنه شمالی کوه رویال در محلههای اوترمونت (Outremont) و کوت-د-نیژ (Côte-des-Neiges) قرار دارد.این دانشگاه بهعنوان پردیس جداگانه و زیر مجموعه دانشگاه لاوال در سال 1878 تأسیس شد. پس از صدور منشور پاپال در سال 1919 و منشور استانی در سال 1920، به یک مؤسسه مستقل تبدیل شد.
پس از مستقل شدن این مجموعه، در سال 1942 دانشگاه مونترال از کوارتیر لاتین مونترال به مکان فعلی خود در کوه رویال منتقل شد. همچنین این دانشگاه با تصویب منشور استانی دیگری در سال 1967 به یک مؤسسه سکولار تبدیل شد. بخشهای خاصی از امکانات آموزشی مؤسسه، مانند سمینار دو کبک (Séminaire de Québec) و دانشکده پزشکی (که بهعنوان دانشکده پزشکی و جراحی مونترال تأسیس شد)، قبلاً به ترتیب در سالهای 1876 و 1843 در مونترال تأسیس شده بودند و پس از شکلگیری دانشگاه مونترال بهعنوان یک مجموعه مستقل، به این مؤسسه اضافه شدند.
دانشگاه مونترال متشکل از سیزده دانشکده، بیش از شصت دپارتمان و دو مدرسه ی وابسته است که بیش از 650 برنامه ی تحصیلی برای مقاطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی ارائه میدهد که 71 برنامه آن، برای مقطع دکترا میباشد.دانشگاه مونترال، مؤسسهای مختلط است و 34335 دانشجو در مقطع کارشناسی و 11925 دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی (به استثنای مدارس وابسته) در این مجموعه، مشغول تحصیل میباشند. فارغالتحصیلان و دانشجویان سابق دانشگاه مونترال در سراسر کانادا و نقاط مختلف جهان بهعنوان مقامات دولتی، دانشگاهیان و رهبران تجاری خدمت میکنند.
واتیکان در سال 1889 به این دانشگاه، استقلال اداری اعطا کرد. بنابراین به دانشگاه اجازه داده شد که اساتید مورد نیاز خود را انتخاب کند و مجوز اعطای مدرک دیپلم به این دانشگاه داده شد. با این حال، تا 8 مه 1919 که منشور پاپ از سوی پاپ بندیکت پانزدهم به دانشگاه استقلال کامل اعطا کرد، این مؤسسه کاملاً مستقل نبود.
پس از سال 1919، دانشگاه مونترال بهعنوان یک دانشگاه کاتولیک مستقل، نام کنونی را برای خود برگزید و به طور رسمی، اولین منشور استانی خود را در 14 فوریه 1920 اعطا کرد. در زمان شکلگیری اولیه این دانشگاه، کمتر از 100 دانشجو در سه دانشکدة آن، یعنی دانشکده الهیات (واقع در سمینار بزرگ مونترال)، دانشکده حقوق (به میزبانی انجمن سنت سولپیس)، و دانشکده پزشکی (در قلعه رامزای) مشغول به تحصیل شدند.
پردیسهای دانشگاه مونترال
پردیس اصلی (پردیس مونترال)
پردیس اصلی دانشگاه مونترال در دامنه شمالی کوه رویال در بخشهای اوترمونت و کوت-د-نیژ واقع شده است که شامل 40 ساختمان میشود. نمایشگاه برجسته آن، راجر گادری (به نام راجر گادری، رئیس دانشگاه اسبق) که تا سال 2003 بهعنوان نمایشگاه اصلی شناخته میشد، از اطراف محوطه دانشگاه دیده میشود. این ساختمان به سبک آرت دکو با برخی از عناصر سبک بینالمللی ساخته شده است که برج باشکوه آن معروف میباشد و توسط معمار مشهور، ارنست کورمیر طراحی شده است.
شایان ذکر است که این پردیس توسط ایستگاههای مترو Côte-des-Neiges، Université-de-Montréal و Édouard-Montpetit خدمات رسانی میشود که برای دسترسی راحت دانشجویان به دانشگاه، مزیت محسوب میشود. همچنین پردیس مونترال به دلیل فعالیتهای مؤثر در زمینه مدیریت منابع محيط زیست و اقدامات ملموس برای محافظت از محیط زیست شناخته شده است.
پردیس لاوال
این پردیس، در مرکز سیتی دو سووآر (Cite du Savoir) قرار دارد و به ایستگاه متروی مونت مرنسی دسترسی دارد. پردیس لاوال، از سال 2011 برنامههای آموزشی مختلفی را برای دانشجویان ممتاز ارائه میکند. تقریباً در هر ترم، 5000 دانشجو در این کلاسها شرکت میکنند. علاوه بر کلاسهای درس، در این پردیس 22 بخش تخصصی، 6 سالن آمفیتئاتر، خوابگاههای دانشجویی، یک سالن غذاخوری، سالنهای کار تیمی، یک پارکینگ زیرزمینی و یک بازارچه وجود دارد.
پردیس سنت یاسانت (Saint-Hyacinthe)
این پردیس در استان کبک واقع شده است که در آن، ساختمان دانشکده دامپزشکی و بیمارستانهای دانشگاه مونترال قرار دارند. در این پردیس، بیش از 850 عنوان درسی ارائه میشود. علاوه بر دکترای دامپزشکی، دورههای متعددی در مقاطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی در این پردیس ارائه میشود.
پردیس میل
پردیس میل مجتمعی علمی محسوب میشود که در آن فعالیتهای تحقیقاتی و علمی در بخشهای شیمی، فیزیک، علوم زیستی و جغرافیا، انجام میشود. این پردیس به داشتن کتابخانه فوق مدرن در میان مؤسسات آموزشی، معروف است.
پردیس موریس
پردیس موریس دانشگاه مونترال، اولین پردیس غیر متمرکز کانادا میباشد که در منطقه موریس واقع شده است. در این پردیس، دانشجویان پزشکی میتوانند تمام دورههای آموزشی رشته پزشکی را از سال اول تا دورة رزیدنسی، طی کنند.
از پردیسهای دیگر دانشگاه مونترال می-توان به دانشگاه لانگیوال، پردیس دانشگاه لنودیر و پردیس, Bureau de l’enseignement régional اشاره کرد.
دانشکدههای دانشگاه مونترال
دانشکده هنر و علوم: این دانشکده دارای 25 بخش، مدرسه و مؤسسه بوده که هدف کلی آن، ارتقا سطح آگاه دانشجویان از علوم طبیعی و علوم انسانی میباشد.
دانشکده آموزش: تربیت مدرسان برای مدارس، از وظایف این دانشکده میباشد. علاوه بر این، در این دانشکده بر روی موضوعاتی چون روشهای نوین تدریس، نوآوری در سیستم آموزشی و تحقیقات علمی بر روی تئوریهای آموزشی مختلف، فعالیتهای آموزشی و تحقیقی صورت میگیرد.
دانشکده حقوق: در این دانشکده، آموزشهایی در سطوح بالای دو گرایش قانون مدنی و حقوق عرفی رشته حقوق به دانشجویان ارائه میشود.
دانشکده دندانپزشکی: این دانشکده یکی از معروفترین دانشکدههای دندانپزشکی در کانادا میباشد. به طوری که میتوان گفت بیشتر دندانپزشکان حرفهای و معروف ایالت کبک، فارغالتحصیلان این دانشکده بودهاند.
دانشکده پزشکی: سابقه این دانشکده در میان دانشکدههای پزشکی کانادا، از نظر تنوع در ارائه برنامههای آموزشی رشته پزشکی و تربیت پزشکان، از همه درخشانتر است.
دانشکده پرستاری: این دانشکده، رشتههای متعدد و جدید در زمینة پرستاری دارد که با شیوههای تحقیقاتی پویا و همکاری با تعداد زیادی از مؤسسات درمانی در جهان، بیشترین تعداد پرستاران را نه تنها در استان کبک، بلکه در تمامی جوامع فرانسوی زبان در جهان تربیت کرده است.
دانشکده داروسازی: این دانشکده نیز همچون دانشکدههای پزشکی و پرستاری دانشگاه مونترال، در زمینه نوآوری در شیوههای تحقیقاتی و آموزش بر پایه روشهای عملی، در زمینة خود، پیشتاز محسوب میشود.
دانشکده دامپزشکی: این دانشکده برای فعالیتهای تحقیقاتی گسترده که در زمینة کشاورزی و سلامت حیوانات دارد، شهرت دارد و تنها دانشکده دامپزشکی فرانسوی زبان در آمریکا شمالی محسوب میشود.
دانشکده بهداشت عمومی: این دانشکده بهعنوان مؤسسه آموزشی که برنامههای متنوع بسیاری در زمینة بهداشت عمومی را در بر دارد شناخته شده است. ارتباطات گستردهاین دانشکده با مراکز تحقیقاتی بهداشت عمومی در سراسر جهان، شایان ذکر است.
دانشکده طراحی محیط: دانشجویان در این دانشکده به یادگیری رشتههایی چون برنامهریزی شهری، معماری، طراحی صنعتی، معماری مناظر و طراحی داخلی میپردازند.
دپارتمان حرکتشناسی: این دپارتمان در قلب یکی از بزرگترین مراکز ورزشی کانادا قرار گرفته است و از مراکز پیشتاز در علم حرکت شناسی محسوب میشود.
دانشکده بیناییسنجی: این دانشکده تنها دانشکده فرانسوی زبان در جهان است که مدرک بیناییسنجی در مقطع دکترا اعطا میکند و تنها دانشکدة فرانسوی زبان بیناییسنجی در کانادا میباشد.
دانشکده پلیتکنیک مونترال: این دانشکده، دانشکده مهندسی دانشگاه مونترال محسوب میشود و رشتههای تحصیلی متنوعی اعم از مهندسی برق، مکانیک، شیمی، کامپیوتر، فیزیک، عمران و دیگر رشتههای مهندسی را در برنامه آموزشی خود جای داده است.
دانشکده HEC مونترال: این دانشکده، دورههای تحصیلی در زمینه رشتههای مدیریت و کسبوکار ارائه میدهد. از رشتههای تحصیلی این دانشکده میتوان به مدیریت امور مالی، مدیریت اجرایی کسبوکار و حسابداری اشاره کرد.
دانشکده موسیقی: این دانشکده طیف گستردهای از رشتههای موسیقی را از موسیقی باروک تا موسیقی مدرن و دیجیتال، پوشش میدهد. آهنگ سازان و موسیقیدانان مشهور بسیاری در این دانشکده مشغول تدریس به دانشجویان موسیقی میباشند.
دانشکده مطالعات تکمیلی: این دانشکده تنها دانشکدة آموزش بزرگسالان در استان کبک است و رشتههای تحصیلی ارائه شده در این دانشکده بر اساس نیاز بازار کار تنظیم میشوند.
رشتههای تحصیلی در دانشگاه مونترال
دانشگاه مونترال طیف گستردهای از رشتههای تحصیلی را در برنامههای آموزشی خود جای داده است که هرکدام از این رشتههای تحصیلی، شامل زیرشاخههای متنوعی هستند که نام بردن تمامی آنها در مقیاس این مقاله نمیگنجد و ممکن است از خواندن آن، خسته شوید. بنابراین در ادامه، لیست رشتههای تحصیلی اصلی دانشگاه مونترال را آوردهایم.
- علوم مدیریتی و اجرایی
- علوم پایه و کاربردی
- علوم سلامت
- علوم انسانی
- اقتصاد و سیاست
- فناوری اطلاعات و ارتباطات
- توسعه پایدار و زیستمحیطی
- طراحی و برنامهریزی زیستمحیطی
- علوم زیستی
- حقوق
- زبان و ادبیات
- هنر و موسیقی
- علوم اجتماعی
- علوم آموزشی و تربیتمدرس
- علوم دینی
رشتههای دو زبانه دانشگاه مونترال
دانشگاه مونترال، دانشگاهی فرانسوی زبان محسوب میشود که رشتههای تحصیلی آن در مقطع کارشناسی، همگی به زبان فرانسوی ارائه میشود. اما در مقاطع کارشناسی اشد و دکترا، برای دانشجویانی که تسلط کافی به زبان فرانسوی نداشته ولی بر زبان انگلیسی مسلط هستند، رشتههایی خاص به صورت دو زبانه در زبانهای فرانسوی و انگلیسی ارائه میشوند. در ادامه میتوانید لیست این رشتهها را مشاهده کنید.
- حقوق پزشکی و پزشکی بیمه بینالمللی (کارشناسی ارشد)
- حقوق پزشکی و پزشکی بیمه (دیپلم تخصصی و کارشناسی ارشد)
- حقوق (کارشناسی ارشد)
- حقوق تجارت بینالمللی (کارشناسی ارشد)
- بیناییسنجی – علوم بینایی (تماماً به زبان انگلیسی- کارشناسی ارشد)
- زیستشناسی مولکولی (دکترا)
- میکروبیولوژی و ایمنیشناسی (دکترا)
- جغرافیا (دکترا)
- بیوشیمی (دکترا)
- ویروسشناسی و ایمنیشناسی (دکترا)
- مهندسی پزشکی (دکترا)
- شیمی (دکترا)
- علوم کامپیوتر (دکترا)
- نوروساینس (دکترا)
- داروشناسی (دکترا)
- فیزیولوژی مولکولی، سلولی و یکپارچه (دکترا)
*اگر در زمینة رشتههای تحصیلی و زیرشاخههای آنها در دانشگاه مونترال کانادا نیاز به اطلاعات دقیقتر دارید، میتوانید با کارشناسان مؤسسه مهرآیین در ارتباط باشید.
رتبه (رنکینگ) دانشگاه مونترال
از آن جایی که یک رتبهبندی ممکن است نتواند حقیقت امر راجع به سطح دانشگاه را به خوبی نشان دهد، در زیر، رتبه دانشگاه مونترال را در چند سیستم رتبهبندی معتبر نوشتهایم.بر اساس رتبهبندی تایمز، دانشگاه مونترال در سال 2021 در رتبه 73 برترین دانشگاههای جهان و رتبه 5 در دانشگاههای ممتاز کانادا قرار دارد.
همچنین در سیستم رتبهبندی QS، جایگاه دانشگاه مونترال در سال 2021 در جهان 118 و در کشور کانادا، 4 میباشد.در رتبهبندی جهانی (ARWU) نیز، دانشگاه مونترال در سال 2020 در میان دانشگاههای بین 101 تا 150 قرار دارد.در سال 2019 نیز، دانشگاه مونترال در رتبهبندی مک لین (Maclean) در میان دانشگاههای برتر پزشکی، در رتبه دهم قرار گرفته است.
تحصیل در دانشگاه مونترال و اخذ پذیرش این دانشگاه
تحصیل در دانشگاه مونترال کانادا در مقاطع گوناگون کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا، در رشتههای گوناگون امکانپذیر است. این دانشگاه جزو بهترین مؤسسات آموزشی جهان محسوب شده و سالانه هزاران نفر از متقاضیان تحصیل در بهترین دانشگاههای جهان را جذب خود میکند. بنابراین، تحصیل در دانشگاه مونترال و ورود به مقاطع گوناگون برای دانشجویان بینالمللی امری ممکن است.
همچنین دانشگاه مونترال کانادا امکانات و خدمات دانشگاهی و غیر تحصیلی همچون کتابخانه مجهز، خوابگاههای دانشجویی و امکانات اسکان، امکانات ورزشی، کمکهای مالی و بورسیههای تحصیلی متعدد و گوناگون، تحصیل در خارج از کشور کانادا و برنامههای انتقالی برای دانشجویان، برنامههای آموزشی آنلاین و امکانات آموزش از راه دور و همچنین خدمات اداری متعددی را به دانشجویان ارائه میدهد.
تمامی مواردی که ذکر شد در سهولت تحصیل در این دانشگاه و راحتی دانشجویان تأثیر بسزایی میگذارد و این دانشگاه را به مرکز آموزشی محبوبی بدل میکند. در ادامه به بررسی شرایط ثبتنام در این دانشگاه و سپس به جزئیات اخذ پذیرش از دانشگاه مونترال برای مقاطع مختلف تحصیلی میپردازیم.
ثبتنام در دانشگاه مونترال کانادا
در قدم اول، برای ثبتنام باید وارد سایت دانشگاه مونترال شوید. شما در سایت این دانشگاه میتوانید به صورت آنلاین فرایند ثبتنام خود را پشت سر بگذارید. برای انجام این کار، لازم است قبل از انجام ثبتنام، مدارک مورد نیاز را جهت اسکن کردن، آماده کنید. به طور کل، مدارک مورد نیاز جهت ثبتنام شامل اجازه تحصیل در کانادا، پاسپورت معتبر، ریزنمرات و نمرات سال قبل، نتیجه چک آپ پزشکی، مدارک هویتی شخص شما و مدارکی دیگر میباشد. (در قسمت اخذ پذیرش مربوط به هر مقطع تحصیلی، به تفصیل مدارک مورد نیاز برای ثبتنام در هر مقطع را ذکر کردهایم.)
همانطور که گفتیم، در قدم اول باید وارد سایت دانشگاه مونترال شوید و مشخصات فردی خود را وارد نمایید. سپس از شما سایر مشخصاتتان، نظیر گذرنامه، لیست نمرات و… را میخواهند که باید از قبل این مدارک را اسکن کرده باشید و در سایت دانشگاه، بارگذاری کنید. در انتها، اگر مدارک شما تأیید شود، میتوانید هزینه ثبتنام را پرداخت کنید که حدوداً 700 دلار میباشد. سپس برای شما تأییدیه اینترنتی ارسال میشود و در صورت عدم تأیید، دلایل آن به شما توضیح داده خواهد شد.
در فرصتی که دانشگاه به شما جهت تکمیل مدارک میدهد، میتوانید مدارک ناقص و مدارکی که سبب عدم تأیید شما در ثبتنام دانشگاه شده است را اصلاح کرده و دوباره اقدام کنید.نکتهای که در این مرحله بسیار حائز اهمیت میباشد، دقت شما در انتخاب رشته در مرحله ثبتنام است. چرا که اقامت کاری پس از تحصیل و پس از آن، دریافت اقامت دائم کشور کانادا، در گرو رشته تحصیلیتان میباشد. پس در این زمینه، نهایت دقت را به خرج دهید
*اگر در زمینة ثبتنام و انتخاب رشته و مرکز آموزشی موردنظر در کانادا، به راهنمایی حرفهای نیاز دارید، متخصصان مؤسسه مهرآیین آمادهاند تا شما را در این مسیر سرنوشتساز همراهی کرده و تا پایان کار، حامی و در کنار شما باشند. برای ارتباط با کارشناسان مؤسسه مهرآیین کافی است کلیک کنید.
اخذ پذیرش دانشگاه مونترال در مقطع کارشناسی
در ادامه، ضمن معرفی مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی دانشگاه مونترال، نکاتی که رعایت آنها به پذیرش شما در این دانشگاه میتواند کمک شایانی کند را ذکر کردهایم.
- کپی و اصل شناسنامه (نامهای رسمی که در آن، نام فرد متقاضی و والدینش نوشته شده باشد)
- اسکن مدارک تحصیلی مقاطع مختلف
- اسکن پاسپورت
- اسکن مدرک دیپلم
- ارائه جوایز علمی و یا ورزشی که دریافت کردهاید (در صورت وجود)
- ارائه رزومه کاری
- اسکن معدل مقاطع تحصیلی مختلف
- اسکن مدارک مربوط به فعالیتهای پژوهشی (در صورت وجود)
- اسکن توصیهنامه علمی دریافت شده از اساتید قبلی خود برای مقاطع بالاتر (در صورت وجود)
- اسکن مدارکی که اثبات میکنند تمکن مالی جهت مهاجرت، زندگی و تحصیل در کانادا را دارید
- ارائه مدرک زبان مورد نیاز دانشگاه برای مقطع کارشناسی
- اگر مقالهای در یکی از رسانههای علمی چاپ کردهاید، آن را برای دانشگاه ارسال کنید
- ارائه انگیزه نامه برای تحصیل در کانادا (در این نامه سعی کنید اهداف تحصیلی خود را محدود به کیفیت تحصیل در دانشگاههای کانادا و هدف علمیتان از تحصیل در این دانشگاهها کنید و از ارائه اهداف غیرعلمی بپرهیزید.)
اخذ پذیرش دانشگاه مونترال در مقطع کارشناسی ارشد
- رزومه با مشخصات فردی و سوابق تحصیلی کامل که در آن، اهداف علمی و شغلی شما، واضح بیان شده باشد
- کپی و اصل شناسنامه (نامهای رسمی که در آن، نام فرد متقاضی و والدینش نوشته شده باشد)
- کپی پاسپورت
- ریز نمرات
- معرفینامه یا توصیهنامه از دانشگاه برای دوره فوقلیسانس که به صورت محرمانه و مهروموم تحویل داده شود.
- مدرک لیسانس و معدل GPA با نمره 3
- موافقتنامه با یکی از اساتید برای راهنمایی پایاننامه
- انجام آزمون زبان فرانسه
- داشتن مهارت کافی در زبان انگلیسی
- معرفینامه از اساتید برای بعضی از رشتهها
اخذ پذیرش دانشگاه مونترال در مقطع دکترا
- رزومه با مشخصات فردی و سوابق تحصیلی کامل که در آن، اهداف علمی و شغلی شما، واضح بیان شده باشد
- کپی و اصل شناسنامه (نامهای رسمی که در آن، نام فرد متقاضی و والدینش نوشته شده باشد)
- کپی پاسپورت
- ریز نمرات
- معرفینامه یا توصیهنامه از دانشگاه برای دوره دکتری که به صورت محرمانه و مهروموم تحویل داده میشود.
- مدرک فوقلیسانس و معدل GPA بالای ۳.۳ (معادل A نیز قابل قبول است)
- طرح پایاننامه
- موافقتنامه استاد راهنما
- مهارت در زبان فرانسوی چرا که پایاننامه دکتری این دانشگاه باید به زبان فرانسوی نوشته شود
- مهارت در زبان انگلیسی
- خلاصهای ۳۰۰ تا ۵۰۰ کلمهای از پایاننامهای که قرار است بنویسید.
*در خصوص مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش در مقاطع تحصیلی مختلف، کارشناسان متخصص مؤسسه مهاجرتی مهرآیین میتوانند مشاوره شخصیسازی شدهتری را با توجه به شرایط شما، ارائه دهند. میتوانید با مشاوران حرفهای مؤسسه مهاجرتی مهرآیین از طریق این لینک در ارتباط باشید.
هزینههای تحصیل در دانشگاه مونترال کانادا
شهریه دانشگاه مونترال کانادا، بر اساس فاکتورهایی همچون رشته تحصیلی، مقطع تحصیلی و این که آیا دانشگاه بینالمللی محسوب میشوید یا ساکن کبک کانادا هستید، متغیر است. ولی به طور میانگین، به روش زیر میتوان شهریه دانشگاه مونترال را در مقاطع و رشتههای تحصیلی مختلف حساب کرد.
مقطع کارشناسی: هزینه تحصیل در دانشگاه مونترال، بر اساس تعداد واحدهای درسی انتخاب شده از سوی دانشجو تعیین میشود که در مقطع کارشناسی میتوان به طور میانگین، مبلغ 9000 دلار کانادا را برای در نظر گرفت.
مقطع کارشناسی ارشد: مبلغ ذکر شده در بالا، برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد در ترمهای تحصیلی با کلاس درس حدود 8200 دلار کانادا و در ترمهای تحصیلی بدون کلاس درس (ترم پایاننامه)، 425 دلار کانادا میباشد.
مقطع دکترا: این مبلغ برای دانشجویان مقطع دکترا، در ترمهای تحصیلی با کلاس درس حدود 7500 دلار کانادا و در ترمهای تحصیلی بدون کلاس درس (ترم پایاننامه)، 425 دلار کانادا میباشد.
یکی از مزایای تحصیل در دانشگاه مونترال کانادا در مقطع دکترا، شهریه کمتر این دانشگاه نسبت به مقطع دکترا در دانشگاههای دیگر میباشد. دانشجویان مقطع دکترا، از حمایت دولت کبک نیز برخوردار میشوند.
بورسیههای تحصیلی دانشگاه مونترال کانادا
یکی از راههای مهاجرت تحصیلی راحت و بدون دغدغه، دریافت بورسیه تحصیلی میباشد. با دریافت بورسیههای تحصیلی مختلف، دانشجویان راحتتر میتوانند از پس تأمین هزینههای تحصیل و زندگی خود در کشوری خارجی برآیند و در برخی از این بورسیهها، دانشجو به طور کامل از نظر هزینههای زندگی و تحصیل، تأمین میشود.دانشگاه مونترال نیز مانند بقیه دانشگاههای کشور کانادا، شرایطی را برای دریافت بورسیههای تحصیلی مختلف در نظر گرفته است.
اما باید توجه داشت که بیشتر بورسیههای تحصیلی دانشگاه مونترال، مربوط به تحصیل در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا میباشد. این بورسیهها در بیشتر مواقع به دانشجویان ممتاز با سوابق درخشان اعطا میشود. همچنین دانشگاه مونترال، برای دانشجویانی که با مشکلات مالی مواجه هستند، شرایطی را در نظر گرفته است تا این دانشجویان بتوانند با کارهای نیمهوقت دانشجویی در فضای دانشگاه بتوانند در تأمین مخارج تحصیل و زندگی خود، راحتتر باشند. برای دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی، این فرصتهای شغلی به صورت تدریس به دانشجویان مقاطع تحصیلی پایینتر و یا انجام کمکهای پژوهشی و تحقیقاتی میباشد.
شرایط دریافت بورسیه تحصیلی دانشگاه مونترال
- متقاضی باید در یک رشته به صورت تمام وقت قبول شده باشد. (به دانشجویان متقاضی تحصیل به صورت نیمهوقت، بورسیه تعلق نمیگیرد.)
- از بورسیههای دیگر نباید به صورت هم زمان استفاده شود.
- دانشجوی بینالمللی نباید اقامت دائم کشور کانادا را داشته باشد.
مراحل دریافت بورسیه تحصیلی دانشگاه مونترال
مراحلی که طی آن میتوانید بورسیه تحصیلی دانشگاه مونترال را دریافت کنید:
- ارسال درخواست برای اخذ پذیرش دانشگاه مونترال کانادا
- دریافت جواب پذیرش و نامه دانشگاه
- ارسال مدارک برای بررسی بورسیه (در صورت اخذ پذیرش)
- بررسی مدارک توسط دانشگاه و دریافت بورسیه نامه پس از تأیید مدارک
انواع بورسیه تحصیلی برای دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه مونترال
در مقطع کارشناسی، بورسیههای دانشگاه مونترال به سه نوع مختلف تقسیم میشود:
نوع A: ارزش بورسیه تحصیلی نوع A، به طور معمول در حدود 12 هزار دلار کانادا برای هر سال میباشد.
نوع B: ارزش این بورسیه تحصیلی، در حدود 6 هزار دلار کانادا برای هر سال میباشد.
نوع C: ارزش بورسیه نوع C نیز در حدود 2 هزار دلار کانادا برای هر سال میباشد.
*لازم به ذکر است که این بورسیهها، مستقیماً بر روی شهریه دانشگاه اعمال میشوند و شرط دریافت آنها، معدل خوب در سالهای قبلی تحصیل است.
بورسیه تحصیلی برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه مونترال
در مقطع کارشناسی ارشد نیز، دانشگاه مونترال دو نوع بورسیه تحصیلی را برای دانشجویان در نظر گرفته است:
نوع A: این بورسیه تحصیلی ارزشی معادل 9500 دلار کانادا برای هر سال دارد.
نوع B: این نوع بورسیه نیز ارزشی معادل 3200 دلار کانادا برای هر سال دارد.
*در هر دو نوع بورسیه، متقاضیان از پرداخت بخشی از شهریه دانشگاه معاف میشوند و مبلغ بورسیه نیز مستقیماً بر رو شهریه دانشگاه اعمال میشود.
*همچنین باید گفت که مدارک متقاضیان و معدل سالهای تحصیلی قبلی نقش مهمی در اعطای این بورسیه دارند.
بورسیه تحصیلی برای دانشجویان مقطع دکترا دانشگاه مونترال
بورسیه تحصیلی دانشگاه مونترال برای مقطع دکترا نیز در دو نوع مختلف تقسیم شدهاند:
نوع A: ارزش این بورسیه، معادل 20 هزار دلار کانادا برای هر سال است.
نوع B: ارزش بورسیه نوع B نیز در حدود 7000 دلار کانادا برای هر سال است.
*در صورت دریافت این نوع بورسیه نیز، مبلغ آن بر روی شهریه دانشگاه اعمال میشود.
ددلاینهای دانشگاه مونترال
هر دانشگاه در هر کشوری، با توجه به شرایط خاص خود، تاریخ مشخصی برای مهلت ارسال درخواست پذیرش از طرف متقاضیان تحصیل دارد. این موضوع برای دانشگاه مونترال نیز صدق میکند. ددلاین ارسال اپلیکیشن فرم در دانشگاه مونترال برای ترمهای مختلف به شرح زیر است:
آخرین مهلت برای ترم پاییز: اول فوریه
آخرین مهلت برای ترم زمستان: اول سپتامبر
آخرین مهلت برای ترم بهار-تابستان: اول فوریه
امکانات دانشگاه مونترال کانادا
خوابگاههای دانشجویی درون پردیس
در بیشتر پردیسهای دانشگاه مونترال، امکاناتی برای اسکان دانشجویان غیر بومی کبک فراهم شده است.بزرگترین این خوابگاهها در پردیس اصلی دانشگاه مونترال قرار دارد. البته خوابگاه دانشجویی پردیس لاوال نیز خوابگاهی مجهز برای دانشجویان خارجی محسوب میشود.
به طور میانگین هزینه اجاره یک ماه برای یک اتاق در این خوابگاهها، 450 دلار کانادا است که اگر دانشجویان فضای بیشتری مثل اتاق کار یا اتاق مطالعه جداگانه نیاز داشته باشند، هزینه آن را باید جداگانه پرداخت کنند.برای رزرو خوابگاه دانشجویی در دانشگاه مونترال باید متقاضیان به هنگام ثبتنام فرمهای مخصوص رزرو خوابگاه را پر کرده و هزینه آن را نیز پرداخت کنند. همچنین باید گفت که در صورت تمایل به رزرو اتاقهای فرنیش و مبله، امکان اجاره این اتاقها نیز درون پردیس دانشگاه وجود دارد.
از مزایای استفاده از این خوابگاهها میتوان دسترسی راحت و سریع به کلاسهای درس، ارتباط با جامعه دانشجویان دانشگاه، امکان استفاده از وسایل نقلیه و وسایل رفاهی دانشگاه، شرکت در کلوپهای مختلف دانشجویی و استفاده از امکانات ورزشی و تفریحی پردیس را مثال زد.
خوابگاههای دانشجویی خارج پردیس
شهر مونترال بهعنوان یکی از بزرگترین و مهمترین شهرهای استان کبک، خوابگاهها و امکانات بسیاری را برای دانشجویان بینالمللی در بر دارد که دانشجویان میتوانند به سادگی خوابگاه مناسب خود را با توجه به بودجه موردنظر، پیدا کنند. این خوابگاهها به شکلهای مختلف اشتراکی، خصوصی، اتاق، سوئیت و خانه جداگانه اجاره داده میشوند که در هرکدام از انواع نامبردهشده، امکان اجاره به صورت مبله یا عادی وجود دارد.
امکانات دیگر دانشگاه مونترال
با توجه به این که دانشگاه مونترال سالانه تعداد بسیار زیادی از دانشجویان بینالمللی را جذب میکند، روشن است که این دانشگاه امکانات فرهنگی، اجتماعی، هنری، تفریحی و ورزشی متنوعی را برای دانشجویان خود فراهم آورده است. از جمله امکانات ورزشی، هنری و تفریحی این دانشگاه میتوان به کلاسهای تحلیل سینما، تئاتر، کلاسهای رقص، کارگاههای هنری مختلف، ورزش هاکی، والیبال، بسکتبال، فوتبال، صخرهنوردی و شنا اشاره کرد.
همچنین انواع خدمات بهداشتی در فضای پردیس دانشگاه مونترال برای آموزش و همچنین خدمات درمانی دانشجویان از قبیل کلینیک دندانپزشکی، بیمارستان آموزش دامپزشکی، کلینیک شنواییسنجی و پاتولوژی، کلینیک فیزیولوژی، کلینیک کینزولوژی، کلینیک دانشگاه تغذیه، کلینیک فیزیوتراپی و طب ورزشی و کلینیک بینایی فراهم میباشد.در پردیسهای این دانشگاه نیز رستورانها و کافههایی جهت استراحت و وقتگذرانی دانشجویان وجود دارد.
مراکز مشاوره فیزیوتراپی و کاریابی نیز از امکانات رفاهی دیگر این دانشگاه محسوب میشوند که دانشجویان با مشاوره مرکز کاریابی این دانشگاه میتوانند تا 20 ساعت در هفته مشغول به کار شوند.شاید برایتان جالب باشد بدانید که هر ساله بودجهای در حدود 500 میلیون دلار به بخش تحقیقاتی این دانشگاه اختصاص مییابد. آزمایشگاههای تحقیقاتی دانشگاه مونترال، یکی از سه قطب تحقیقاتی کانادا برشمرده میشود که تا به حال دستاوردهای علمی و پژوهشی بسیاری داشته است.
دانشجویان دانشگاه مونترال کانادا
دانشگاه مونترال سالانه میزبان تحصیل حدود 67 هزار دانشجو است که از این تعداد به طور میانگین حدود 10 هزار نفر دانشجویان بینالمللی میباشند و حدود 20 هزار نفر نیز دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا هستند. لازم به ذکر است که حدود 3000 محقق در دانشکدههای مختلف این دانشگاه مشغول فعالیت میباشند.
باید بدانید که دانشگاه مونترال، دانشگاهی فرانسوی زبان است و بیشتر برنامه های تحصیلی که در این دانشگاه ارائه میشوند به زبان فرانسوی میباشد پس لازم است برای تحصیل در دانشگاه مونترال، به این زبان تسلط داشته باشید. البته دانشگاه مونترال دورههایی را برای آموزش به دانشجویانی که تسلط کافی به زبان فرانسوی ندارند، تدارک دیده است تا به شکلی همهجانبه از دانشجویان خود، حمایت کند.
کمی بیشتر درباره شهر مونترال بدانید
اگر رؤیای تحصیل در دانشگاه مونترال را در سر میپرورانید، شاید بهتر باشد در مورد شهری که لازم است برای تحصیل در این دانشگاه در آن اقامت داشته باشید، بیشتر بدانید.
شهر مونترال دومین شهر بزرگ کشور کانادا میباشد که در استان کبک، در جزیره مونترال واقع شده است. این شهر یکی از جاذبههای تجاری، صنعتی و فرهنگی کشور کانادا محسوب میشود. جمعیت این شهر را بیشتر فرانسویزبانان تشکیل میدهند و بسیاری از ایرانیان مقیم کانادا نیز در این شهر ساکن هستند.
از نظر امکانات حملونقل عمومی نیز باید گفت که این شهر یکی از پیشرفتهترین شهرهای جهان در این زمینه است و میتوانید به سادگی بهتمامی نقاط این شهر تردد داشته باشید. همچنین باید گفت که این شهر تابستانهایی گرم و زمستانهایی بسیار سرد دارد. همچنین جشنوارهها و فستیوالهای مختلفی در تمامی فصول در این شهر برگزار میشوند که حتی اگر از مناطق دیدنی و طبیعت بسیار زیبای این شهر نتوانید بازدید کنید، از این جشنوارهها میتوانید لذت ببرید.
*اگر در خصوص مهاجرت تحصیلی به کانادا و پذیرش تحصیلی دانشگاه مونترال به مشاوره خصوصی و شخصی نیاز دارید، کارشناسان مؤسسه مهاجرتی مهرآیین مفتخرند که در این راه از قدم آغازین تا انتهای این جاده سرنوشتساز، با شما و راهنمای شما خواهند بود. شما میتوانید به راحتی با مشاوران مؤسسه مهرآیین در ارتباط باشید.