آخرین بروزرسانی: 27 تیر 1402
بهترین رشته های تحصیلی دنیا کدام هستند؟
بهترین رشته های تحصیلی دنیا، یکی از مباحثی است که افرادی که تمایل دارند از طریق تحصیل مهاجرت کنند، به آن توجه زیادی مینمایند. همان طور که در مقالات قبلی از بلاگ مجموعه مهرآیین مخبری خواندید، محبوبترین راه مهاجرت در بین افراد مختلف در سراسر جهان، مهاجرت تحصیلی میباشد.
مهاجرت تحصیلی یکی از راههای مهاجرت به خارج از کشور است که شما میتوانید از سنین مناسب برای مدرسه تا برای تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، برای آن اقدام کنید و محدودیت زیادی در این زمینه برای افراد وجود ندارد. البته شرط سن یکی از فاکتورهای مهم برای مهاجرت تحصیلی محسوب میشود ولی در سنین پایین، یکی از بهترین راهها برای مهاجرت به کشوری خارجی، از طریق تحصیل میباشد.
چرا بهترین رشته های تحصیلی دنیا برای شما مهم است؟
در بسیاری از موارد، ممکن است مهاجرت تحصیلی صرفاً با هدف اخذ اقامت کشور مقصد صورت گیرد که در این حالت، لازم است متقاضی تحصیل در خارج از کشور، یک سری عوامل مهم که در موفقیت اخذ اقامت و مهاجرت وی تأثیر بسیار دارد را مد نظر قرار دهد. باید بدانید که مهاجرت تحصیلی، شیوهای نیست که بتوانید از طریق آن به طور مستقیم اقامت دائم کشوری خارجی را دریافت کنید.
در حقیقت، شما برای تحصیل ویزایی برای اقامت موقت در کشور مقصد را دریافت میکنید و در جلسه مصاحبه با سفارت کشور مورد نظر جهت دریافت ویزای تحصیلی، شما افسر کنسولگری را قانع میکنید که پس از اتمام تحصیل در کشور مورد نظر، قصد دارید به کشور مبدأ خود بازگردید و تنها هدف شما از مهاجرت، تحصیل میباشد. ولی این طور نیست که نتوانید پس از تحصیل در کشور مقصد، اقامت آن را دریافت کنید.
در حقیقت، پس از اتمام تحصیل در کشور مورد نظر، فرصتی به شما داده میشود که یا به کشور خود بازگردید و یا در بازار کار این کشور، به دنبال کار تمام وقت بگردید و در ورتی که بتوانید کار و شغل مورد نظر خود را یافت کنید و استخدام شوید، مدت چند سال باید مالیات به دولت بپردازید و حق بیمه پرداخت کنید تا پس از مدت معین شده، بتوانید اقامت دائم این کشور را دریافت کنید.
پس اگر هدف شما از مهاجرت تحصیلی، دریافت اقامت کشور مورد نظرتان است، بهتر است عوامل مهم و تأثیر گذار در این پروسه را مد نظر قرار دهید و اهمیت آن را درک کنید. برای مثال، بهتر است رشتهای را برای تحصیل در کشور مورد نظر انتخاب کنید که پس از اتمام تحصیل، بتوانید به راحتی در بازار کار این کشور، مشغول به کار شوید. به عبارتی دیگر، رشتههایی را انتخاب کنید که برای آنها در بازار کار کشور مقصد، تقاضا زیاد باشد.
همچنین باید بدانید برای آن که در برخی از رشته های تحصیلی، مورد پذیرش دانشگاه قرار گیرید، لازم است در امتحان ورودی آن شرکت کنید و در صورت کسب رتبه و نمره مناسب در آزمون مربوطه، میتوانید به دانشگاه وارد شده و رشته مورد نظر را تحصیل کنید. به این صورت، مهم است بدانید که در کشور مورد نظر شما، رشته تحصیلی مورد تمایلتان، از چه شرایطی بری ورود به دانشگاه و نیز از چه شرایط برای بازار کار و کاریابی برخوردار است تا پس از مهاجرت، برای شما مشکلی در این زمینه پیش نیاید.
بسیاری از متقاضیان تحصیل در خارج از کشور، به دنبال بهترین رشته های تحصیلی دنیا از نظر درآمد میباشند، چرا که درآمد بالقوه رشته تحصیلی در بازار کار، مهمترین مؤلفه از نظر آنان است. باید دست یابی به این هدف، باید بدانید که مشاغل پر درآمد در ایران با سایر کشورهای دنیا، متفاوت است. برای مثال، یک مهندس هستهای در کشورهای اروپایی، در زمانی که تازه فارغالتحصیل شده است و تجربه و سابقه کاری زیادی ندارد، به صورت میانگین از درآمد 65 هزار دلاری در سال برخوردار است و با کسب سابقه کار در این حوزه، میتواند تا 120 هزار دلار در سال درآمد داشته باشد که درآمد بسیار خوبی محسوب میشود.
شاید بتوان پر درآمد ترین مشاغل در کشورهای اروپایی را برای مهندسان نفت و مهندسان هستهای، متخصصان ریاضیات آماری، مهندسی شیمی و مهندسی هوافضا دانست. رشتههایی که در ایران شاید در بازار کار، درآمد قابل توجهی نداشته باشد؛ بنابراین، اگر هدفتان از انتخاب بهترین رشته های تحصیلی دنیا، درآمد آن میباشد، این نکته را در نظر بگیرید که در کدام کشور و در چه بازار کاری پس از تحصیل قصد دارید فعالیت حرفهای خود را آغاز کنید.
ادامه تحصیل در بهترین رشته های تحصیلی دنیا
بسیاری از افراد ممکن است برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و یا دکترا به دانشگاههای کشور خارجی مورد نظر، درخواست پذیرش ارسال کنند. متقاضیان تحصیل در خارج از کشور باید بدانند که بسیاری از رشته های تحصیلی را برای آن که بتوانند در دانشگاههای کشوری خارجی مشغول به ادامه تحصیل در آن شوند، باید معادل سازی کنند. برای مثال، متقاضیان رشته های حوزه پزشکی و پیراپزشکی، چنانچه قصد دارند تحصیلات تکمیلی خود را در خارج از کشور بگذرانند، باید مدارک تحصیلی و سطح تحصیلات خود را معادل سازی کنند.
بهترین توصیه به افرادی که چنین قصدی دارند این است که اگر تحصیل در مقطع کارشناسی رشته مورد نظر را هنوز شروع نکردهاند، بهتر است از همان ابتدا، برای تحصیل در خارج از کشور اقدام کنند که در فرایند معادل سازی، زحمات آنها به هدر نرود.
طبق توضیحاتی که در بالا دادیم، تا این جا باید متوجه شده باشید که انتخاب بهترین رشته تحصیلی دنیا، یکی از تأثیرگذارترین انتخابها در آینده و زندگی شما میباشد و در فرایند انتخاب آن باید فاکتورهای مختلفی را در نظر داشته باشید. به همین جهت، بهتر است قبل از انتخاب بهترین رشته تحصیلی دنیا، هدف خود را مشخص کنید و سپس بر اساس کشوری که قصد مهاجرت به آن را دارید و همچنین علایق و سلیقه خود، با مشاوران متخصص در این زمینه به گفت و گو و مشورت بپردازید تا بتوانید بهترین راه را انتخاب کنید.
*شما میتوانید در این زمینه، از کارشناسان متخصص امور مهاجرت تحصیلی مؤسسه مهرآیین مخبری، مشاوره دریافت کنید. برای دریافت مشاوره، بر روی این لینک کلیک کنید.
برای انتخاب بهترین رشته های تحصیلی دنیا باید چه کار کنم؟
زمانی که تصمیم به تحصیل در خارج از کشور گرفتید، باید مؤلفههای بسیاری را بررسی کنید؛ از بازار کار در کشور مورد نظر برای رشته های تحصیلی مختلف تا علایق شخصی خود جهت تحصیل و همچنین شرایط پذیرش تحصیلی و اخذ ویزای تحصیلی کشور مقصد، همگی مواردی هستند که از اهمیت بسیاری در این زمینه برخوردارند.
در مقالات قبلی از بلاگ مجموعه مهرآیین مخبری، با بهترین دانشگاههای آمریکا و بهترین دانشگاههای کانادا آشنا شدید. در این مقالات، هر کدام از بهترین دانشگاههای این دو کشور مورد تحلیل و بررسی دقیق قرار گرفتند و بهترین رشته های تحصیلی قابل ارائه در هر کدام از این دانشگاهها را نیز، معرفی کردیم. میتوانید با مطالعه این مقالات، اطلاعات مفیدی در زمینه انتخاب بهترین رشته های تحصیلی دنیا کسب کنید.
در ادامه، بهترین رشته های تحصیلی دنیا را تک به تک به صورت دقیق بررسی میکنیم. این رشته های تحصیلی، بر اساس میزان تقاضا در بهترین کشورهای جهان برای زندگی و کار و هم چنین میانگین درآمد فارغالتحصیلان آنها، از سایر رشته های تحصیلی جدا شدهاند و در ادامه، به بررسی دقیق آنها میپردازیم.
با مطالعه ادامه این مقاله میتوانید در زمینه بهترین رشته های تحصیلی دنیا، اطلاعات جامعی کسب کنید؛ بر اساس این اطلاعات و جمع بندی موارد با توجه به علاقه شخصی خودتان و میزان ارادهای که برای تحصیل در هر یک از این رشته میتوانید به خرج دهید، ارزیابی کنید که کدام مورد برای شما بهترین گزینه محسوب میشود.
بهترین رشته های تحصیلی دنیا کدام است؟
بر اساس تحقیقات کالج PayScale که در سال 2019 صورت گرفته است، بهترین رشته های تحصلی دنیا را میتوان بر اساس چند فاکتور اساسی، دسته بندی کرد. این فاکتورها شامل حقوق اولیه شغل (حقوق میانگین فارغالتحصیلان رشته تحصیلی تا 5 سال اول پس از اتمام تحصیل)، حقوق اواسط کار (حقوق همین فارغالتحصیلان ولی با سابقه کاری 10 سال و یا بیشتر) و درصد معنای والا یا همان High Meaning (فارغالتحصیلانی که معتقد هستند کاری که انجام میدهند، تأثیر بسزایی در جهان خواهد داشت) میشوند.
همچنین بر اساس گزارشات سایت QS که یک وب سایت موثق در زمینه رتبه بندی دانشگاهها و امور تحصیلی بینالمللی میباشد، بهترین رشته های تحصیلی دنیا را میتوان به شکل زیر لیست کرد.
ریاضیات آماری
رشته تحصیلی ریاضیات آماری جزو بهترین رشته های تحصیلی دنیا میباشد که در آن دانشجویان نحوه حل مشکلات تجاری و اقتصادی نظیر ریسک، عدم اطمینان و تأثیرات مالی که حوادث غیر قابل پیش بینی بر روی اقتصاد و تجارتهای مختلف میتواند بگذارد را با استفاده از ابزارهای ریاضیات، آمار و نیز نظریههای مالی و اقتصادی را یاد میگیرند.
بازار کار برای این فارغالتحصیلان این رشته در کشورهای توسعه یافته جهان نظیر آمریکا، کانادا و آلمان بسیار داغ میباشد و از مشاغل مربوط به این رشته تحصیلی در بازار کار میتوان به حسابدار خبره، تحلیلگر ریسک، تحلیلگر حسابرسی و آمار اشاره کرد.
میانگین حقوق دریافتی فارغالتحصیلان این رشته در 5 سال ابتدایی و با سابقه کار بسیار کم، به مبلغ 56 هزار دلار به صورت سالانه میرسد که این مبلغ برای افراد با سابقه کاری بالای 10 سال به میانگین 130 هزار دلار در سال میرسد.
داروسازی
دانشجویان در رشته تحصیلی داروسازی در دانشگاه، علوم مربوط به آماده سازی، توزیع و بررسی داروها را به همراه ارائه خدمات بالینی میآموزند. همچنین باید بدانید که پس از تحصیل در این رشته، به علوم شیمی دارویی و پزشکی پایه نیز مسلط خواهد شد که همین امر سبب میشود در بازار کار کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، از درآمد خوبی برخوردار باشید.
مشاغلی که در بازار کار برای فارغالتحصیلان این رشته تحصیلی وجود دارد، داروسازی بیمارستانی، داروسازی اجتماعی، فراماکولوژیستی و تحقیقات علمی در زمینه داروها میباشد. باید بدانید که حقوق دریافتی فارغالتحصیلان این رشته، هنگامی که سابقه کاری زیادی ندارند به سالانه 75 هزار دلار میرسد و پس از کسب بیش از 10 سال سابقه کاری، متخصصان این حوزه میتوانند تا مبلغ 130 هزار دلار به صورت سالانه دریافتی حقوق داشته باشند.
مدیریت و اقتصاد کاربردی
باید بدانید که فارغالتحصیلان این رشته های تحصیلی، پس از اتمام تحصیل و کاریابی در بازارهای کار کشورهای مختلف در جهان، اغلب از وضعیت کار و تقاضا برای استخدام در کشورهای مختلف برای جایگاههای شغلی مرتبط با این رشته دانشگاهی، اعلام رضایت میکنند.
به طور میانگین، افرادی که به تازگی از این رشته دانشگاهی فارغالتحصیل شدهاند، سالیانه 60 هزار دلار درآمد دارند و پس از گذشت 10 سال و به دست آوردن تجربه کاری بیشتر، درآمد آنان میتوانید به ماهی 140 هزار دلار نیز برسد. جای تعجب ندارد که چرا این رشته تحصیلی در بین بهترین رشته های تحصیلی دنیا جای دارد.
اقتصاد سیاسی
دانشجویان در این رشته دانشگاهی به تحصیل و یادگیری تجارت و کسب و کارهای بزرگ و روابط آنها با دولتها و قوانین کشوری و سیاسی میپردازند و تلاش میکنند مشکلاتی همچون تعامل با سیاستهای بینالمللی را تحلیل و بررسی میکنند و سعی میکنند با ارائه نظریهها و راه کارها، این مشکلات را به بهینهترین حالت ممکن رفع سازند.
بازار کار در بیشتر کشورهای جهان برای فارغالتحصیلان این رشته دانشگاهی، بسیار داغ است و معمولاً به طور میانگین افرادی که تحصیل در این رشته را به اتمام میرسانند، پس از گذشت 5 سال و به دست آورد سابقه کاری مناسب، به درآمد 55 هزار دلاری میتوانند برسند و با کسب سابقه کاری بیش از 10 سال، میتوانند درآمدهای بالاتری همچون 130 و یا 140 هزار دلار در سال را از آن خود کنند.
مهندسی نفت
از آن جایی که نفت همیشه یکی از قطبهای قدرت در جهان میباشد و همیشه در دنیا فعالیتهای انسان به سوخت و انرژی نیاز دارد، فارغالتحصیلان این رشته پس از اتمام درس خود با بازار کاری اشباع از تقاضا برای استخدام مواجه میشوند.
دانشجویان در این رشته تحصیلی، به یادگیری روشهای استخراج و کاوش نفت و گاز میپردازند به گونهای که به زمین و محیط زیست آسیبی وارد نشود.
باید بدانید که درآمد فارغالتحصیلان این رشته دانشگاهی، به طور میانگین پس از گذشت 5 سال به مبالغی در حدود 95 هزار دلار در سال میتواند برسد که نسبت به درآمد سایر رشته ها، حتی بهترین رشته های تحصیلی دنیا، بسیار قابل ملاحظه است.
همچنین، پس از گذشت 10 سال و به دست آوردن سابقه کاری بیشتر، متخصصان این رشته تحصیلی میتوانند به درآمد 180 هزار دلاری در سال برسند.
مشاغل این رشته تحصیلی در بازار کار اکثر کشورهای جهان، زمین شناسی نفت، مهندسی حفاری، مهندسی تولید و مهندس مخازن میباشد.
مهندسی برق
دانشجویان طی تحصیل در رشته مهندسی برق، مهارتهای کاربردی و عمیقی همچون مهارتهای محاسباتی بسیار بالا، مهارتهایی در حوزه IT و نیز مهارتهای حل مسئله را در کنار موضوعات اصلی درسی یاد میگیرند.
همگی میدانیم که جهان امروزه به دلایل بسیاری، به سمت استفاده از انرژیها تجدیدپذیر سوق پیدا کرده است، انرژیهایی که به محیط زیست نیز آسیب وارد نمیکنند. به همین جهت، تقاضا برای فارغالتحصیلان رشته مهندسی برق در سراسر کشورهای جهان، بسیار بالا است.
به طور کلی، رشته های مهندسی همگی جزو لیست بهترین رشته های تحصیلی جهان قرار دارند و شاید بتوان گفت که یکی از بهترین آنها نیز مهندسی برق میباشد.
مشاغلی که در بازار کار اکثر کشورهای پیشرفته جهان در حوزهاین رشته تحصیلی وجود دارد عبارتاند از طراح وسایل نقلیه الکترونیکی، تحلیل گر شبکه برق و توسعه بازار.
فارغالتحصیلان این رشته دانشگاهی، با سابقه کاری کم، میتوانند درآمد 70 هزار دلاری داشته باشند و با برخوردار از سابقه کاری بیش از 10 سال، این مبلغ به 140 هزار دلار در سال میرسد.
مهندسی علوم کامپیوتری و مهندسی الکترونیک
میزان تقاضا برای فارغالتحصیلان هر دو رشته های مهندسی علوم کامپیوتری و مهندسی الکترونیک در سراسر جهان بسیار بالا است. این دو رشته را میتوان در بین بهترین رشته های تحصیلی دنیا، به عنوان دومین رشته های پول ساز معرفی کرد چرا که درآمد فارغالتحصیلان این رشته های دانشگاهی در ابتدا که سابقه کاری زیادی ندارند، به نزدیک 90 هزار دلار میرسد و پس از کسب تجربه کاری به مدت بیش از 10 سال، درآمد آن قابل ارتقا تا 145 هزار دلار در سال است.
فارغالتحصیلان این دو رشته میتوانند به عنوان طراح برنامههای کامپیوتری و اپلیکیشن، مهندس الکترونیک، مشاور IT و بسیاری دیگر از مشاغل جذاب، مشغول به کار شوند.
هوا فضا
دانشجویان در دانشگاه به هنگام تحصیل در این رشته از بهترین رشته های تحصیلی در دنیا، میتوانند دانش در حوزههای طراحی و تولید موشک، هواپیما، طراحی آیرودینامیک خودرو و طراحی ماهواره را کسب کنند.
در بازار کار نیز فارغالتحصیلان این رشته دانشگاه ی میتوانند به عنوان مهندس هوا فضا، پژوهشگر علمی، طراح موشک و هواپیما و یا تکنسین مشغول به کار شوند.
بازار کار نیز برای فارغالتحصیلان این رشته تحصیلی خاص، پر تقاضا میباشد به طوری که درآمد اولیه متخصصین این حوزه در سالهای ابتدایی کار میتوانند درآمد تا حدود 75 هزار دلار به صورت سالیانه کسب کنند و با کسب تجربه و سابقه کار بیش از ده سال، به درآمدهای بالای 130 هزار دلار برسند.
تحلیلگر تجارت
این حقیقت بر کسی پوشیده نیست که افرادی که در رشته های حوزه تجارت تحصیل کردهاند، همیشه و در همه جای این جهان، با تقاضا برای استخدام مواجه میشوند. به عبارتی دیگر، همیشه برای افرادی که در این حوزه تخصص دارند، کار با درآمدهای بسیار بالا موجود است.
افرادی که در رشته های حوزه تجارت تحصیل میکنند معمولاً تواناییهای بسیاری در حوزه تحلیل و آنالیز دیتا و اعداد و ارقام دارند که آنها را برای جایگاههای شغلی مشاور مالی، تحلیل گر اقتصادی، توسعه دهنده کسب و کار، حسابدار و حسابرس و مشاغل دیگر تخصصی در این حوزه، مناسب میکند.
به طور میانگین میتوان گفت که دانشجویانی که تحصیل در این رشته های تخصصی دانشگاهی را به اتمام میرسانند، میتوانند در سالهای ابتدایی کار خود، به درآمدهای در حدود 60 هزار دلار برسند و پس از کسب تجربه و سابقه کار به مدت 10 سال و یا بیشتر میتوانند به درآمد 135 هزار دلاری برسند.
تحقیق در عملیات
یکی از بهترین رشته های تحصیلی دنیا که همیشه از تقاضای بسیار بالایی در اکثر کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه برخوردار است، رشته تحقیق در عملیات میباشد. دانشجویان در این رشته دانشگاهی میآموزند که چگونه دادهها و دیتای خام را به اطلاعات با ارزش برای تیمهای مدیریتی تبدیل کنند. به عبارتی دیگر، این افراد یاد میگیرند که دادههای پروژهها و عملیاتهای مختلف در صنایع متفاوت را به چه صورت باید طبقه بندی و تحلیل و آنالیز کرد تا به اطلاعات قابل استفاده برای تیمهای مدیریتی تبدیل شوند.
فارغالتحصیلان این رشته دانشگاهی در نهایت با مهارتهای بسیار بالا در ریاضیات، محاسبات دقیق و پیچیده، و ارتباطات از دانشگاه بیرون میآیند که همین امر سبب میشود فرصتهای شغلی بسیار زیادی برای آنها در بازار کار مهیا باشد.
به طور میانگین، حقوق فارغالتحصیلان این رشته دانشگاهی در سالهای ابتدایی پس از اتمام تحصیل و شاغل شدن، به نزدیک 80 هزار دلار در سال میرسد که پس از کسب سابقه کار بیش از 10 سال در این زمینه، این افراد متخصص میتوانند تا درآمدهای بالا در حدود 140 هزار دلار در سال را از آن خود کنند.
بهترین رشته های تحصیلی دنیا: سختترین ها کداماند؟
اول از همه بیایید به این سؤال پاسخی درست بدهیم که سختی رشته تحصیلی به چه معنی است.
سختی رشته های تحصیلی، به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد و نمیتوان پاسخ دقیقی برای این سؤال پیدا کرد که در بین بهترین رشته های تحصیلی دنیا، سختترین آنها کدامها هستند.
از نظر هر کس ممکن است یک رشته تحصیلی و یا تحقیق و تحلیل یک موضوع، سختتر باشد. رشتههایی که برای بسیاری از افراد ممکن است سخت باشد برای گروهی دیگر ممکن است بسیار ساده باشد و درک مفاهیم آن، کاری راحت جلوه نماید.
به طور کلی، سختی رشته های تحصیلی با علاقه و مهارت افراد در آن حوزه، رابطهای عکس دارد. به عبارتی دیگر، هر چقدر مهارت و یا علاقه افراد در حوزه یک رشته علمی و تحصیلی، بیشتر باشد، تحصیل در آن رشته و درک مفاهیم درسهای مرتبط با آن برای این افراد سادهتر خواهد بود.
اگر در رشتهای تحصیلی، علاقه زیادی به مباحث و حوزه علمی آن ندارید و مهارتهای لازم برای ترقی در رشته مذکور را نیز ندارید، آن رشته برای شما رشتهای سخت خواهد بود. ولی اگر رشتهای تحصیلی انتخاب کردهاید که حتی با وجود عدم مهارت و تجربه در حوزه مربوط به آن رشته، علاقه بسیار به مباحث درسی دارید و از اراده و پشتکار زیاد نیز برخوردارید، این رشته تحصیلی برای شما تبدیل به رشتهای آسان خواهد شد.
ولی این مقیاسها برای اندازه گیری سختی بهترین رشته های تحصیلی دنیا، مقیاسهای کارآمدی نیستند و برای این رتبه بندی، باید از پارامترهای دیگری استفاده کرد.
یکی از بهترین پارامترهایی که در این زمینه میتوان به آن رجوع کرد، میزان وقت و زمانی است که دانشجویان برای آماده سازی خود برای کلاسهای درسی صرف میکنند؛ در این جا، مفهوم آماده سازی برای کلاسهای درسی، فعالیتهای آماده شدن دانشجویان و متقاضیان تحصیل برای امتحانات رشته مربوطه، تحقیق در حوزههای علمی رشته تحصیلی، انجام تکالیف مختلف و نیز نوشتن و خواندن و یادگیری را شامل میشود؛ بنابراین بر اساس زمانی که یک دانشجو برای آماده سازی برای کلاس درسی صرف میکند، مقدار سختی رشته تحصیلی مورد نظر را میتوان تا حدودی ارزیابی کرد.
یکی دیگر از پارامترهایی که در زمینه سنجش سختی بهترین رشته های تحصیلی دنیا میتوان به کار برد، نمره GPA مورد نیاز برای پذیرش در یک رشته تحصیلی خاص در دانشگاه میباشد. به طور کلی، میتوان این طور اذعان داشت که هر چه نمره GPA مورد نیاز برای پذیرش در دانشگاه در یک رشته تحصیلی، بیشتر باشد، سختی آن رشته تحصیلی نیز برای یادگیری بیشتر خواهد بود.
بر اساس این پارامتر، میتوان از بین بهترین رشته های تحصیلی دنیا، رشته های زیر را به عنوان سختترین رشته های تحصیلی جدا کرد.
- مهندسی هوا فضا
- مهندسی معماری
- زیست شناسی سلولی و مولکولی
- مهندسی شیمی
- مهندسی پزشکی
- بیوفیزیک
- مهندسی زیستی
- مهندسی نفت
- مهندسی مکانیک
- عصب شناسی
- شیمی کاربردی و محض
- ستاره شناسی
- فیزیک
مهندسی هوا فضا
برای پذیرش در این رشته در دانشگاه، لازم است که متقاضیان نمره GPA بالای 3 را کسب کنند. همچنین زمان صرف شده برای آماده سازی برای کلاس در این رشته تحصیلی به طور میانگین 19.2 ساعت در هفته است.
در دروس کلی، این رشته از دو بخش تشکیل میشود؛ یکی مهندسی هوا است که به مطالعه ساختار جو زمین میپردازد و طراحی وسایلی که در این قمت از زمین میتواند استفاده شود را به دانشجویان یاد میدهد. دومین بخش آن نیز مهندسی فضا نوردی است که در زمینه توسعه و طراحی فضاپیما و ماهوارهها برای استفاده در خارج از جو زمین، دروس مخصوص به خود را دارد. دانشجویان در این رشته با دروسی همچون دینامیک گاز، مباحث آیرودینامیک، ساختار وسایلی که برای جو و یا خارج از آن طراحی و تولید میشوند و مباحث مربوط به پیشرانه این وسایل و طراحی سیستمهای فضایی مواجه میشوند.
مهندسی معماری
دانشجویان طی تحصیل در این رشته، با مطالعه جامع و کامل تاریخ و تئوریهای معماری، به یاد گیری طراحی و ساخت سازههای مختلف میپردازند. در این رشته دانشگاهی، دانشجویان مباحث فیزیک، دورههای حساب، تاریخ معماری، روندهای طراحی، تئوریها در این زمینه، تاریخ هنر، طراحی شهری، آرت دکو و آرت نوو را یاد میگیرند و برای دست یابی به بهترین طراحیهای سازه، تلاش میکنند.
نمره GPA مورد تأیید بسیاری از دانشگاهها برای پذیرش متقاضیان تحصیل در این رشته، معمولاً بین 3 تا 3.5 است. میانگین زمان صرف شده برای آماده سازی برای کلاس درسی نیز در بین دانشجویان این رشته تحصیلی، به طور میانگین 22.2 ساعت در هفته میباشد.
زیست شناسی سلولی و مولکولی
برای پذیرش در این رشته در دانشگاه، لازم است که متقاضیان نمره GPA بین 3 تا 4 را کسب کنند. همچنین زمان صرف شده برای آماده سازی برای کلاس در این رشته تحصیلی به طور میانگین 18.6 ساعت در هفته است. میتوان از بین بهترین رشته های تحصیلی دنیا، این رشته را در حوزهای چندجانبه معرفی کرد که دایره مطالعات آن به دامنههای وسیعی از علوم شیمی و زیست شناسی مربوط میشود. دانشجویان در این رشته، فرایندهای سلولهای مختلف در جانداران متفاوت را تحلیل و بررسی میکنند و به مطالعه ساختار و اشکال مختلف زندگی در مقیاسهای مختلف میپردازند.
این دوره تحصیلی، شامل بوم شناسی، بیوشیمی، زیست شناسی، شیمی، ایمونولوژی، زیست شناسی محیطی مولکولی دریایی و ریاضی میشود.
مهندسی شیمی
شاید بتوان گفت که در بین سختترین رشته های تحصیلی و بهترین رشته های تحصیلی دنیا، یکی از رشتههایی که بالاترین رتبه را دارد، سختترین رشته مهندسی و یا همان مهندسی شیمی میباشد.
میانگین نمرهای که بهترین دانشگاههای جهان برای پذیرش دانشجویان در این رشته درخواست میکنند، نمره 3.4 در GPA میباشد. همچنین باید بدانید که میانگین ساعات صرف شده برای آماده سازی برای کلاس درسی در بین دانشجویان این رشته، 19.7 ساعت در هفته است.
دانشجویان در این رشته تحصیلی، با مباحث مختلف در زمینههای طراحی، تولید و حمل مواد شیمیایی آنا میشوند و فراگیری بهتر این مباحث در گرو فعالیت در کارخانههای شیمیایی است. برای مثال، یکی از پرتقاضاترین شغلها در بازار کار برای مهندسان شیمی، مشاغل کارخانههای پتروشیمی میباشد.
برنامههای تحصیلی در این رشته دانشگاهی در طیف گستردهای از مباحث از جمله فیزیک، علوم مواد، مهندسی، زیست شناسی، حساب، شیمی، فرایندهای جا به جایی مواد شیمیایی و جنبش شناسی به دانشجویان ارائه میشوند.
مهندسی پزشکی
دانشجویان این رشته تحصیلی باید مباحثی در حوزههای زیست شناسی و مهندسی ساخت ابزار را بیاموزند تا بتوانند بهترین و کاربردیترین محصولات و ابزارها را برای استفاده در حوزههای پزشکی، پیراپزشکی و مراقبتهای بهداشتی، با بیشتری کیفیت ممکنه بسازند.
دانشجویان در این رشته تحصیلی باید دروسی همچون زیست شناسی، شیمی، فیزیک، دروس مهندسی، حساب، طراحیهای مهندسی، ترمودینامیک و مدارهای الکتریکی را بگذرانند و از آنها موفق بیرون بیایند.
برای شرکت در دورههای آموزشی این رشته در دانشگاههای مختلف، نیاز است که در آزمون GPA، متقاضیان نمره بین 3.5 تا 4 را کسب کنند و همچنین باید گفت که میانگین ساعات صرف شده برای آماده سازی برای کلاس درسی در این رشته در بین دانشجویان، 18.8 ساعت در هفته است.
سخن پایانی
در این مقاله از مجموعه مقالات بلاگ رسمی مؤسسه مهاجرتی مهرآیین مخبری، بهترین رشته های تحصیلی دنیا را با استفاده از پارامترها و فاکتورهای مختلف، مورد تحلیل و بررسی دقیق قرار دادیم تا متقاضیانی که به هر منظوری و با هر هدفی، تمایل دارند در بهترین رشته های تحصیلی دنیا به تحصیل و یادگیری بپردازند، با این رشته ها و روشهای انتخاب بهترین رشته های تحصیلی دنیا آشنا شوند.
اگر هدف شما از انتخاب بهترین رشته های تحصیلی دنیا، تحصیل در خارج از کشور است، باید بدانید که پارامترها و مؤلفههای دیگری نیز در موفقیت شما در این امر دخیل هستند که باید با دقت تمام و ریز بینی به خصوص، تمامی این مؤلفهها را مد نظر قرار دهید و بر اساس آنها، برای موفقیت در امر انتخاب بهترین رشته های تحصیلی دنیا و مهاجرت تحصیلی به خارج از کشور، گام بردارید. بهتر است در ای زمینه، با افراد متخصص و با تجربه مشورت کنید تا از بروز هر گونه خطایی و بالا رفتن احتمال هر گونه ریسکی در این مسیر سرنوشت ساز، جلوگیری کنید.
در این راستا، میتوانید به مؤسسه مهرآیین مخبری اطمینان کامل کنید. این مؤسسه بیش از ده سال است که در حوزه مهاجرت تحصیلی به کشورهای کانادا و آمریکا، فعالیت حرفه داشته است و راهنما و مرشد بسیاری از متقاضیان تحصیل در بهترین دانشگاههای جهان در طی این سالها بوده است و به دانشجویان بسیاری در انتخاب بهترین رشته های تحصیلی دنیا برای مهاجرت به دو کشور کانادا و آمریکا، که بهترین دانشگاههای جهان در آنها قرار دارند، یاری رسانیده است.
تمرکز مؤسسه مهرآیین مخبری در زمینه مهاجرت تحصیلی به تنها کشورهای آمریکا و کانادا، نشان دهنده سطح تخصص این مؤسسه مهاجرتی در این امر میباشد.