دسته‌بندی مطالب

آخرین مطالب

لوگو قوتر

موسسه مهاجرتی دکتر مهرآیین مخبری

لوکیشن

آدرس

تهران، خیابان ولیعصر، روبروی پارک ملت، برج سایه،  طبقه ۹، واحد ۲

درخواست مشاوره

"*" indicates required fields

نام و نام خانوادگی*
معرفی دانشگاه استنفورد

معرفی دانشگاه استنفورد و شرایط تحصیل در آن

آخرین بروزرسانی: 26 تیر 1402

دانشگاه استنفورد (Stanford University) یک دانشگاه تحقیقاتی خصوصی مشهور در جهان است که هدف آن ارتقاء پژوهش، تعامل دانشجو و هیات علمی، کار بین رشته ای و برتری تحصیلی است. این دانشگاه به دلیل محیط مناسب برای کارآفرینی و روابط قوی با سیلیکون ولی ، مرکز بسیاری از استارت آپ های فناوری و مشاغل جهانی مشهور مانند فیس بوک ، اپل و گوگل است. دانشگاه استنفورد در شهر کوچک استانفورد در منطقه خلیج شمال کالیفرنیا و در حدود 30 مایلی شهر سان فرانسیسکو واقع شده است. پردیس اصلی یکی از بزرگترین پردیس ها در ایالات متحده آمریکا است که مساحت آن 8،180 هکتار میباشد.

دانشگاه استنفورد جزو دانشگاه های خصوصی ایالات متحده آمریکا است که در سال 1885 توسط للند استنفورد و همسرش جین با هدف ارتقاء سطح دانش و رفاه عمومی تاسیس شد. هنگامی که سناتور و فرماندار سابق کالیفرنیا، للند استنفورد و همسرش، تنها فرزند خود به نام جونیور را در سال 1884 بر اثر ابتلا به بیماری تیفوئید از دست دادند، تصمیم گرفتند تا یک دانشگاه به عنوان مناسب ترین یادبود برای گرامیداشت فرزندشان بنا کنند.

بدین ترتیب ثروت زیادی که شامل مزرعه 880 هکتاری پالو آلتو بود، به محوطه دانشگاه تبدیل شد. پس از آن در پردیس های مختلف این دانشگاه برنامه های درسی متفاوت و مدرنی برای تحقیق و فناوری ایجاد شد. نام کامل این دانشگاه جوان للند استنفورد بوده و در تاریخ 1 اکتبر 1891 افتتاح شده است.

دانشگاه استنفورد

موسسان این دانشگاه تلاش داشتند که این دانشگاه، غیر فرقه ای، با کیفیت بالای آموزشی و از نظر میزان شهریه مقرون به صرفه باشد و فارغ التحصیلانی با سطح علمی و اخلاقی بالا تربیت کند. همچنین از دیرباز در برنامه های آموزشی گنجانده شده در این دانشگاه، هنرهای لیبرال سنتی، علوم فناوری و مهندسی به روز دنیا نیز وجود داشته است.

در همان سالهای ابتدایی پس از تاسیس، تلاش بسیار بنیانگذاران به حمایت از تلاشهای این دانشگاه کمک کرده و زمینه را برای ایجاد همکاری با تعدادی از موسسات، مدارس و آزمایشگاهها ایجاد کرد تا بتوانند نوآوری های بسیاری را به معرض نمایش بگذارند.

اولین پژوهش ها در حوزه فناوری و رایانه، اولین جداسازی سلول های بنیادی بسیار تصفیه شده و اولین سنتز مولکول DNA، در میان بسیاری از پیشرفت های دیگر، همگی در دانشگاه استنفورد سرچشمه گرفته اند.

در ادامه هربرت هوور، رئیس جمهور آینده ایالات متحده و عضو کلاس پیشگامان استنفورد در سال 1895 ، فعالیتهای دانشگاهی را در دهه 1920 به صورت حرفه ای ادامه داد و به دانشگاه استنفورد کمک کرد تا از نظر مالی قویتر شود. او بخشی از دانشگاه را برای جمع آوری مطالب سیاسی-جهانی در کتابخانه و بایگانی تاسیس کرد و همچنین نقش مهمی را در ایجاد رشته های مرتبط با حوزه تجارت و مدیریت برعهده داشت.

پروفسور فردریک ترمن ، لقب “پدر سیلیکون valley” ، با همراهی تعدادی از دانش آموزان استنفورد به توسعه و تجاری سازی ایده های خود در این دانشگاه پرداخت. در سال 1937 ، فیزیکدانان بزرگی همچون راسل واریان ، سیگورد واریان و ویلیام هانسن لوله خلاء فرکانس فوق العاده بالا کلسترون را ایجاد کردند و همچنین مسیر پیشرفت علم را در حوزه های ناوبری هوایی-تجاری ، ارتباطات ماهواره ای و شتاب دهنده های ذرات با انرژی بالا هموار کردند.

در سال 1939 ، دانش آموزان فارغ التحصیل این دانشگاه به نام های ویلیام هیولت و دیوید پاکارد، نوسان ساز صوتی دقیق را به عنوان اولین روش کم هزینه برای اندازه گیری فرکانس های صوتی ایجاد کردند که امروزه شرکت آنها به نام HP شناخته می شود. در سال 1951 ، این دانشگاه، پارک تحقیقاتی استنفورد را ایجاد کرد تا شرکتهایی را که توسط افراد مبتکر و خلاق اداره می شوند را در خود جای دهد.

معرفی دانشکده ها و رشته های مختلف دانشگاه استنفورد

دانشگاه استنفورد به سطح بالای علمی و اساتید بسیار مجرب آن معروف است. همه ساله دانشگاه استنفورد در زمره سخت ترین کالج هایی قرار می گیرد که پذیرش در آن دشوار است. صد البته که تلاش برای دریافت پذیرش در این دانشگاه با توجه به محیط علمی با اساتید مجرب و با نگرش و تمرکز بر موفقیت و حضور دانش آموزانی با سابقه درخشان را پرورش داده است.

از نظر ثبت نام، بیش از 17000 دانشجو، از جمله حدود 7000 دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در استنفورد تحصیل می کنند. علاوه بر این، استنفورد دارای 2240 عضو هیئت علمی است. لازم بذکر است که پذیرش و ثبت نام در این دانشگاه کار آسانی نیست.

دانشگاه استنفورد

دانشگاه استنفورد برای تمامی مقاطع مخصوصا مقطع تحصیلی کارشناسی بسیار رقابتی است. در حال حاضر، میزان پذیرش در دانشگاه استنفورد تقریباً 4 درصد است که در حقیقت یکی از پایین ترین آمار در ایالات متحده آمریکا محسوب میشود. این عدد بدان معناست که از هر 100 متقاضی فقط چهار نفر پذیرفته می شوند. به دلیل سطح علمی بالای دانشگاه استنفورد، رتبه این دانشگاه عموماً در بیشتر لیست های رتبه بندی دانشگاه های ملی ایالات متحده آمریکا در بین 10 رتبه برتر ، و گاهی اوقات در رتبه پنجم قرار دارد و هدف بسیاری از کسانی هست که قصد تحصیل در آمریکا را دارند.

در حال حاضر دانشگاه استنفورد از هفت دانشکده مختلفی شامل دانشکده زمین ، انرژی و علوم محیط زیست، دانشکده مهندسی، دانشکده علوم انسانی و علوم، تحصیلات تکمیلی تجارت، دانشکده تحصیلات تکمیلی آموزش و پرورش، دانشکده حقوق و مدرسه پزشکی تشکیل شده است.

ازین هفت دانشکده، تنها سه دانشکده علوم انرژی و محیط زیست، دانشکده مهندسی و دانشکده علوم انسانی دارای برنامه های مربوط به مقطع کارشناسی هستند. همچنین دانشکده مهندسی دانشگاه استنفورد بیش از 65 رشته را در حیطه هوا و فضانوردی با تمرکز بر بررسی مطالعات شهری پوشش می دهد.

مشهورترین دانشکده استنفورد دانشکده مهندسی آن است که در رتبه بندی بهترین برنامه های مهندسی کارشناسی در اخبار ایالات متحده آمریکا رتبه دوم را دارد. برنامههای مهندسی این دانشکده دارای نه برنامه در زمینه هوا و فضانوردی، مهندسی زیستی، مهندسی شیمی، مهندسی عمران و محیط زیست، علوم کامپیوتر، مهندسی برق، علوم مدیریت و مهندسی، علوم و مهندسی مواد و مهندسی مکانیک هستند.

مطالعه بین رشته ای در استنفورد بسیار مهم است و این دانشگاه روشهای متعددی را برای همکاری دانشجویان در زمینه های مختلف ایجاد کرده است. برای مثال موسسه طراحی Hasso Plattner دانشکده مهندسی به نام d.school، دانش آموزان و اساتید را از همه زمینه ها گرد هم می آورند تا دیدگاه های مختلف را به اشتراک گذاشته و روند طراحی را پیش ببرند.

همچنین موسسه مرکزی محیط زیست چوب استانفورد با هدف فعالیت در محیط زیست و تحقیقات پایدار بین رشته ای، دانشجویان فعال در این زمینه را برای حل چالش های زیست محیطی امروز  گرد هم می آورد. در این راستا دانشگاه استنفورد در نظر دارد از انرژی پاک و تجدیدپذیر تا سال 2022 استفاده کند.

در زمینه برنامه های مهندسی، دانشگاه استنفورد با تقویت همکاری در محوطه دانشگاه، دانشجویان خود را برای مشارکت در دنیای فناوری و مهندسی آماده می کند. برای مثال برنامه های مهندسی جهانی دانشگاه(Global Engineering Programs ) این فرصت را برای دانش جویان فراهم می کند که در مورد فناوری و مهندسی در مقیاس جهانی، ضمن کسب تجربه در دنیای واقعی و ایجاد شبکه های حرفه ای در یک محیط بین المللی ، دانش خود را ارتقا دهند.

رشته های پرطرفدار این دانشگاه

برخی از رشته های پرطرفدار این دانشگاه به ترتیب عبارتند از:

  • کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر و مهندسی ریاضی
  • کارشناسی ارشد مکانیک
  • MBA
  • کارشناسی فلسفه
  • کارشناسی ارشد فیزیک نظری
  • کارشناسی ارشد آمار
  • کارشناسی ارشد علوم مدیریت و مهندسی
  • کارشناسی ارشد عمران و مهندسی محیط زیست

شرایط کلی و مدارک موردنیاز برای پذیرش در دانشگاه استنفورد

* شرکت در مقطع کارشناسی در دانشگاه استنفورد:

دانشگاه استنفورد در مقطع لیسانس بیش از 65 رشته تحصیلی اصلی را ارائه می دهد. از مجموع 6994 دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه استنفورد ، 14 درصد دانشجویان بین المللی از بیش از 66 کشور جهان هستند.

نحوه درخواست

متقاضیان بین المللی مقطع کارشناسی می توانند از طریق سایت دانشگاه به صورت آنلاین درخواست خود را ارسال کنند تا مورد بررسی قرار گیرد. فرد متقاضی مقطع کارشناسی برای واجد شرایط بودن برای درخواست در این دانشگاه باید تا شروع برنامه حداقل 17 سال سن تمام داشته و فارغ التحصیل از دبیرستان یا معادل آن باشد.  همچنین وی باید حداقل یک دوره از دوره های دانشگاهی تمام وقت یا دوره های متوسطه را با موفقیت گذرانده باشد.

هزینه بررسی پرونده متقاضی(Application Fee): 90 دلار (غیر قابل استرداد)

الزامات تحصیلی برای دانشجویان بین المللی 

دانشجویان بین المللی مقطع کارشناسی باید دوره متوسطه را با رتبه علمی خوب به پایان برسانند. همچنین فرد متقاضی باید در دوران دبیرستان خود بسته به رشته زیر مدت زمان و دروس زیر را گذرانده باشد:

انگلیسی: چهار سال ، با تأکید بر نویسندگی و ادبیات.

ریاضیات: چهار سال ، با تأکید بر مهارت های اساسی ریاضی مانند جبر ، مثلثات ، صفحه ، هندسه جامد و تحلیلی.

تاریخ/مطالعات اجتماعی: سه سال یا بیشتر.

علوم: سه سال دیگر علوم آزمایشگاهی شامل زیست شناسی ، شیمی و فیزیک

زبان خارجی: فرد باید سه سال یا بیشتر را به تحصیل در یک زبان خارجی گذرانده باشد.

نمرات آزمون های استاندارد: متقاضیان همچنین باید یک نمره ACT یا SAT را به همراه برنامه ارسال کنند. این نمرات به مدت 5 سال معتبر هستند. همچنین میانگین نمرات SAT برای قبولی در استنفورد،1440-1560 و میانگین نمرات ACT بین 32 تا 35 است.

ارائه مهارت در زبان انگلیسی: کلیه افرادی که زبان انگلیسی زبان رسمی کشور آنها نیست ملزم به ارائه مدرک مهارت انگلیسی از طریق یکی از آزمون های استاندارد هستند. بنابراین دانش آموزان بین المللی باید تسلط به زبان انگلیسی خود را با شرکت در یکی از آزمون های بین المللی مانند تافل و یا آیلتس ارائه دهند.

  • حداقل نمرات مورد نیاز پذیرفته شده در بیشتر رشته های این دانشگاه عبارتند از:
نام آزمون حداقل نمره موردنیاز
تافل (iBT) 100
تافل(PBT) 570
آیلتس 7
PTE 68
  • مدارک موردنیاز جهت درخواست در مقطع کارشناسی:
    • تکمیل فرم درخواست پذیرش آنلاین
    • ترجمه انگلیسی ریزنمرات و مدرک تحصیلی دوره دبیرستان
    • ارائه حداقل 2 توصیه نامه (دارای آدرس ایمیل و مشخصات کامل رفرنس شما باشد)
    • ارائه نمرات مربوط به آزمون های ACT یا SAT
    • نمرات مربوط به آزمون تایید کننده سطح زبان انگلیسی
    • رزومه متقاضی

 شرکت در مقطع تحصیلات تکمیلی(کارشناسی ارشد و دکترا) در دانشگاه استنفورد:

تاکنون دانشگاه استنفورد، 9،390 دانشجوی تحصیلات تکمیلی داشته است که 34٪ آنها دانشجوی بین المللی بوده اند. این افراد در بیش از 90 رشته در مقاطع تحصیلات تکمیلی(کارشناسی ارشد و دکترا) ثبت نام کرده اند.

دانشجویان بین المللی متقاضی پذیرش در دانشگاه استنفورد می توانند در یک سال تحصیلی فقط برای یک برنامه تحصیلات تکمیلی اقدام کنند.

بنابراین توصیه می شود که افراد با در نظر گرفتن علایق و مهارت های خود ، برنامه مناسب را انتخاب کنند. دانشجویان بین المللی و داخلی به منظور واجد شرایط بودن برای درخواست در این مقطع ، باید در ابتدای برنامه حداقل 18 سال سن داشته و در زمان درخواست، فارغ التحصیل شده یا مدارک مورد نیاز خود را از دانشگاه یا موسسه مقطع قبلی تکمیل کرده باشند.

همچنین دانش آموزان بین المللی باید تسلط به زبان انگلیسی خود را با شرکت در یکی از آزمون های بین المللی مانند تافل و یا آیلتس ارائه دهند.

نحوه درخواست:

متقاضیان میتوانند درخواست خود را از طریق وب سایت دانشگاه در صفحه برنامه موردنظرشان ثبت کنند.

هزینه بررسی پرونده متقاضی(Application Fee): 125 دلار آمریکا (برای همه برنامه های کارشناسی ارشد به جز MBA)

شرایط تحصیلی برای دانشجویان بین المللی

 دانشجویان بین المللی باید لیسانس یا فوق لیسانس را از دانشگاه یا کالج شناخته شده گذرانده باشند و اثبات امتحانات استاندارد مانند GRE ، GMAT یا LSAT نیز الزامی است. برای اخذ پذیرش تحصیلات تکمیلی در استنفورد، دانشجویانی که نمرات بالایی دارند شانس بسیار بیشتری برای دریافت پذیرش خواهند داشت.

نکته بسیار مهم این است که دانشگاه استنفورد در برخی از رشته ها فقط نمره آزمون TOEFL را به عنوان مدرک مهارت انگلیسی می پذیرد. بنابراین آیلتس یا سایر آزمون ها در دانشگاه پذیرفته نمی شود.

میزان شهریه و امکان بورسیه در این دانشگاه

شهریه دانشگاه استنفورد به دلیل وضعیت آن به عنوان یک موسسه خصوصی نخبه پرور نسبتا بالا است. در حال حاضر ، میانگین شهریه این دانشگاه 53.529 دلار در سال است. میانگین شهریه کالج های چهار ساله خصوصی که توسط هیئت مدیره کالج گزارش شده است ، 32410 دلار بوده که در مقایسه با هزینه تحصیل در سایر کالج های ایالت متحده آمریکا، دانشگاه استانفورد حدودا 20000 دلار بیشتر است.

با وجود شهریه های بالا، استنفورد سیاست هایی را در راستای کمک مالی به دانشجویان دارد. در گام اول این دانشگاه در پروسه پذیرش دانشجویان اصلا توانایی مالی و پرداخت شهریه را به عنوان ملاک اخذ پذیرش آنان در نظر نمیگیرد. بنابراین اخذ پذیرش تنها با ملاک هایی نظیر سطح علمی بالا و سابقه پژوهشی دانشجو ارزیابی شده و عادلانه خواهد بود.

در خصوص بورسیه های دانشگاه استنفورد برای اکثر دانشجویان، کمک هزینه مورد انتظار به میزان حداقل 5000 دلار خواهد بود. البته مجموع کمک هزینه ها و بورسیه های اعطایی به دانشجویان بسته به شرایط فردی متفاوت است. بورسیه ها منبع اصلی کمک به دانشجویان دانشگاه استنفورد هستند. حدود 58 درصد از دانشجویان بورسیه دریافت می کنند و این تعداد شامل بورسیه های ورزشی نیز می شود. همچنین در صورت نیاز فرد مشغول به تحصیل در این دانشگاه می تواند درخواست وام داشته باشد.

راهکارهایی برای افزایش شانس پذیرش افراد متقاضی این دانشگاه:

فرآیند درخواست و پذیرش در دانشگاه استنفورد یک فرایند ساده نیست و بنابراین تقویت رزومه فرد متقاضی ازین نظر بسیار حائز اهمیت است. ابتدا، فرد متقاضی باید صفحه شرایط پذیرش مربوط به برنامه تحصیلی موردنظرش را در سایت دانشگاه استنفورد بررسی کند تا از شرایط کلی مورد نیاز برای پذیرش در آن برنامه (برای مثال نوع نمرات آزمون زبان و معدل مورد نیاز) مطلع شود.

در ادامه موسسه مهاجرتی مهرآیین مخبری پیشنهاد می‌کند حتما ملزومات اختصاصی موردنیاز برای برنامه موردنظرتان را مطالعه و فراهم کنید. در نهایت ، راهنماهای مربوط به مقاله نویسی برای دانشگاه استنفورد را در این لینک حتما مطالعه کنید تا مقالات خود را با سطح نگارشی بالا بنویسید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

پیمایش به بالا