دسته‌بندی مطالب

آخرین مطالب

لوگو قوتر

موسسه مهاجرتی دکتر مهرآیین مخبری

لوکیشن

آدرس

تهران، خیابان ولیعصر، روبروی پارک ملت، برج سایه،  طبقه ۹، واحد ۲

درخواست مشاوره

فیلد های "*" اجباری هستند

نام و نام خانوادگی*
پذیرش دانشگاه های کانادا

پذیرش دانشگاه های کانادا

آخرین بروزرسانی: 8 خرداد 1402

اخذ پذیرش دانشگاه های کانادا، موضوعی است که برای افراد متقاضی تحصیل در کانادا، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اگر قصد مهاجرت تحصیلی به کشور کانادا دارید، باید بتوانید از دانشگاه‌های این کشور، پذیرش تحصیلی بگیرید تا پس از آن با انجام کارهای مربوط به ویزا و دیگر کارهای لازم برای مهاجرت، به این کشور سفر کرده و در آن جا مشغول به زندگی و تحصیل شوید. اگر قصد زندگی در کانادا را دارید، مهاجرت تحصیلی می‌تواند راهی مناسب و آسان برای مهاجرت شما به این کشور باشد.

در این مقاله از مجموعه مقالات بلاگ مؤسسه مهرآیین مخبری، سعی داریم تا با بررسی شرایط پذیرش دانشگاه های کانادا، در این زمینه اطلاعاتی مفید به متقاضیان تحصیل در کانادا بدهیم تا بتوانند با آگاهی از مؤلفه‌های این مسیر، موفقیت خود را برای تحصیل و زندگی در کانادا، تضمین کنند.

اخذ پذیرش دانشگاه های کانادا

عواملی که در تعیین شرایط مختلف برای پذیرش دانشگاه های کانادا نقش دارند، متفاوت هستند؛ از میان آن‌ها می‌توان نوع رشته و مقطع تحصیلی مورد نظر دانشجو، نوع دانشگاه، رتبه دانشگاه، خصوصی یا دولتی بودن دانشگاه و نیز مواردی از این دست، اشاره کرد.

به طور کل، برای موفقیت در فرایند اخذ پذیرش دانشگاه های کانادا، مواردی که در ادامه آمده‌اند، بیشترین تأثیر را دارند:

  • رزومه عملی و تحصیلی قابل قبول
  • تمکن مالی جهت زندگی و تحصیل در کانادا
  • معدل مناسب در مقاطع تحصیلی قبلی
  • ریز نمرات قابل قبول در مقاطع تحصیلی قبلی
  • کسب نمره قابل قبول در آزمون‌های GRE و GMAT
  • کسب نمره قابل قبول در آزمون‌های زبان انگلیسی
  • عدم وجود گپ تحصیلی
  • ارائه انگیزه نامه قوی و مناسب که در آن به روشنی اهداف تحصیلی بیان شده باشد.
  • عدم سوء سابقه
  • گواهی سلامت پزشکی

موارد ذکر شده در بالا، شرایط کلی اخذ پذیرش دانشگاه های کانادا می‌باشد که برای تمامی مقاطع و رشته‌ها، شرایط بیسیک محسوب می‌شوند. در ادامه، شرایط پذیرش تحصیلی دانشگاه‌های کانادا، در مقاطع مختلف را مورد بررسی قرار می‌دهیم تا جزئیات و نکات مهم آن را، بهتر شرح دهیم.

اخذ پذیرش دانشگاه های کانادا برای مقطع کارشناسی

برای شرکت در دوره‌های مقطع کارشناسی در دانشگاه های کانادا، لازم است دقیقاً پس از اتمام دوره 12 ساله مدرسه، بعد از دبیرستان، برای اخذ پذیرش دانشگاه های کانادا در مقطع کارشناسی، اقدام کنید. در برخی موارد، بسته به نوع رشته، ممکن است لازم باشد تا یک دوره کالج را پیش از ورود به دانشگاه برای مقطع کارشناسی، در کشور کانادا بگذرانید.

در این زمینه باید تحقیقات لازم را انجام دهید تا اگر دانشگاه و یا رشته مورد نظر شما برای مقطع کارشناسی مستلزم داشتن مدرک کالج بود، ابتدا برای کالج مورد نظر در رشته مربوطه اقدام کنید و سپس برای کارشناسی در دانشگاه، درخواست پذیرش دهید.

از جمله شرایط کلی پذیرش دانشگاه های کانادا برای مقطع کارشناسی، می‌توان به دارا بودن مدرک دیپلم تحصیلات 12 ساله دوران مدرسه، ریز نمرات قابل قبول در مقطع دبیرستان، رزومه تحصیلی قوی و نیز مدرک زبان انگلیسی و نمرات قابل قبول در یکی از آزمون‌های زبان انگلیسی مورد تأیید دانشگاه، اشاره کرد.

معمولاً برای اکثر دانشگاه های کانادا، برای پذیرش مقطع کارشناسی لازم است در آزمون‌های زبان انگلیسی تافل و یا آیلتس شرکت کنید. معمولاً برای بیشتر دانشگاه‌های این کشور، کسب حداقل نمره 6 کلی در آزمون آیلتس و 6.5 در هر مهارت، نمره‌ای قابل قبول برای پذیرش در مقطع کارشناسی می‌باشد.

همچنین باید توجه داشته باشید که برای کسب پذیرش مقطع کارشناسی از دانشگاه‌های کانادا، لازم است پس از تحصیلات دبیرستان، بلافاصله اقدام به درخواست کنید تا گپ تحصیلی برای شما به وجود نیاید. همچنین دارا بودن معدل مدرک دیپلم 12 ساله بالای 15، یکی از شروط کسب پذیرش در این مقطع تحصیلی برای دانشگاه‌های کانادا می‌باشد.

مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های کانادا، بسته به نوع رشته بین 3 تا 4 سال متغیر است.

اخذ پذیرش دانشگاه های کانادا برای مقطع کارشناسی ارشد

یکی از جذاب‌ترین دوره‌های تحصیلی در کانادا برای دانشجویان بین‌المللی، دوره‌های مقطع کارشناسی ارشد می‌باشد. مقطع کارشناسی ارشد در کانادا، دارای دو نوع دوره کلی درس محور (Course-based) و پژوهش محور (Research- based) می‌باشد.

در دوره‌های درس محور، دانشجویان بیشتر بر روی تئوری‌های مختلف در رشته درسی مربوطه کار می‌کنند و به تجزیه و تحلیل این تئوری‌های آکادمیک پرداخته و باید در نهایت، برای پایان نامه، تئوری‌های خود را در زمینه درسی مربوطه، ارائه دهند. این در حالی است که در دوره‌های پژوهش محور، دانشجویان بیشتر بر روی پژوهش‌ها و تحقیقات مربوط به رشته درسی خود متمرکز هستند و پس از پایان مقطع کارشناسی، می‌توانند به صورت مستقیم برای تحصیل در مقطع دکترا اقدام کنند.

دوره‌های تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های کانادا، معمولاً 2 ساله هستند و از مزیت‌های این دوره نسبت به کارشناسی، می‌توان هزینه‌های شهریه و تحصیل کم‌تر را نام برد. دوره‌های کارشناسی ارشد، شهریه‌های کم‌تری نسبت به دوره‌های کارشناسی دارند و به همین جهت، بسیاری از دانشجویان بین‌المللی، ترجیح می‌دهند دوره کارشناسی را در کشور خود گذرانده و برای ادامه تحصیل در دوره کارشناسی ارشد، برای پذیرش تحصیلی کانادا اقدام می‌کنند.

یکی دیگر از دلایلی که دوره‌های کارشناسی ارشد در کانادا بسیار محبوب هستند و هر ساله تقاضای بسیار زیادی برای این دوره‌ها وجود دارد، این است که کشور کانادا در تحقیقات و پژوهش‌های عمومی در سطح جهان جزو کشورهای پیشرو محسوب می‌شود که هر ساله بودجه‌های کلانی به بخش تحقیقات سیستم آموزشی این کشور تعلق می‌گیرد که در قالب بورسیه‌های تحصیلی، به دانشجویان اعطا می‌شوند.

این بورسیه‌ها در مقطع کارشناسی نیز قابل اعطا هستند ولی در مقاطع تحصیلات تکمیلی، مبلغ، تنوع و تعداد این بورسیه‌ها، بسیار بیشتر می‌باشد.

همچنین این نکته را باید یادآور شویم که حداکثر گپ تحصیلی مورد قبول در دانشگاه‌های کانادا برای مقطع کارشناسی ارشد، تا 5 سال است؛ این در حالی است که برای مقطع کارشناسی، حداکثر گپ تحصیلی مورد قبول، 2 سال یا در مواردی نادر، 3 سال است.

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش دانشگاه های کانادا برای مقطع کارشناسی ارشد

مدارک لازم برای اخذ پذیرش دانشگاه های کانادا در مقطع کارشناسی ارشد، با توجه به نوع دانشگاه، جایگاه آن و نیز نوع رشته تحصیلی مورد نظر شما، می‌تواند متفاوت باشد ولی به طور کل، شرایط و مدارک بیسیک که برای پذیرش تحصیلی دانشگاه‌های کانادا در مقطع کارشناسی ارشد مورد نیاز است را در ادامه لیست کرده‌ایم تا بتوانید به یک شمای کلی از آن چه برای اقدام به درخواست نیاز است، داشته باشید.

  • مدرک تحصیلی مقطع کارشناسی از یکی از دانشگاه‌های معتبر کانادا و یا خارجی
  • کسب نمره قابل قبول در یکی از آزمون‌های زبان انگلیسی مورد تأیید دانشگاه‌های کانادا
  • رزومه علمی و تحصیلی قدرتمند
  • توصیه نامه از اساتید قبلی
  • کسب نمرات قابل قبول در آزمون‌های GRE و GMAT
  • فرم تکمیل شده درخواست اخذ پذیرش از دانشگاه مورد نظر در کانادا
  • ریز نمرات تحصیلی مقاطع تحصیلی دیپلم و کارشناسی
  • انگیزه نامه تحصیلی قوی با ذکر دقیق اهداف تحصیلی
  • ارائه مقاله علمی و یا پژوهششی در صورت وجود
  • رسید پرداخت هزینه‌های مربوط به پذیرش تحصیلی

اخذ پذیرش دانشگاه های کانادا برای مقطع دکترا

دوره‌های تحصیلی دکترا در دانشگاه‌های کانادا، معمولاً بین 3 تا 4 سال به طول می‌انجامد ولی در برخی موارد، ممکن است لازم باشد دانشجویان تا 6 و یا 7 سال مشغول تحصیل، پژوهشش و تحقیق در این مقطع تحصیلی باشند.

اصلی‌ترین شرط اخذ پذیرش برای دانشجویان، دارا بودن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد می‌باشد که باید از یکی از دانشگاه‌های کانادایی کسب شده باشد. برای دانشجویان بین‌المللی که مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه‌های خارج از کانادا دریافت کرده‌اند، لازم است که برای اخذ پذیرش در مقطع دکترا از دانشگاه‌های کانادا، مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد خود را در کشور کانادا، معادل سازی با سیستم آموزشی این کشور کنند و در صورتی که این مدرک، معادل کارشناسی ارشد دانشگاه‌های کانادا بود، متقاضی می‌تواند برای درخواست پذیرش برای مقطع دکترا از دانشگاه‌های این کشور، اقدام کند.

برنامه‌های تحصیلی در مقطع دکترا در کشور کانادا بیشتر بر مبنای آموزش‌های مربوط به تدریس، تحقیقات عملی، روش شناسی و نیز پژوهش است.

همچنین باید توجه داشته باشید که تحصیل در مقطع دکترا در کانادا، شرایطی بسیار رقابتی را برای شما ایجاد می‌کند. به همین جهت، باید تمکن مالی کافی جهت تحصیل در این مقطع و زندگی به هنگام تحصیل در کشور کانادا و نیز رزومه علمی و نمرات درسی قابل توجهی داشته باشید تا موفق به دریافت پذیرش دانشگاه‌های کانادا برای مقطع دکترا شوید.

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش دانشگاه های کانادا برای مقطع دکترا

مانند مقطع کارشناسی ارشد، مدارک و شرایط مورد نیاز برای اقدام به درخواست در مقطع دکترا برای دانشگاه‌های کانادا، بسته به نوع دانشگاه، جایگاه آن و نیز رشته تحصیلی مورد نظر شما، متفاوت است. به طور کل، لازم است برای دریافت پذیرش دانشگاه‌های کانادا در مقطع دکترا، از طریق یک استاد مشاور و یا سوپروایزر علمی در دانشگاه، اقدام کنید.

به جز مورد بالا، در ادامه مواردی که برای اخذ پذیرش دانشگاه‌های کانادا در مقطع دکترا بسیار ضروری هستند را لیست کرده‌ایم.

  • مدرک تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد از یکی از دانشگاه‌های معتبر کانادا و یا خارجی
  • کسب نمره قابل قبول در یکی از آزمون‌های زبان انگلیسی مورد تأیید دانشگاه‌های کانادا (برای مقطع دکترا، نمره مورد قبول آیلتس از 7 به بالا می‌باشد.)
  • رزومه علمی و تحصیلی قدرتمند
  • توصیه نامه از اساتید قبلی
  • کسب نمرات قابل قبول در آزمون‌های GRE و GMAT
  • فرم تکمیل شده درخواست اخذ پذیرش از دانشگاه مورد نظر در کانادا
  • ریز نمرات تحصیلی مقاطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد
  • انگیزه نامه تحصیلی قوی با ذکر دقیق اهداف تحصیلی
  • ارائه مقاله علمی و یا پژوهشی قوی
  • رسید پرداخت هزینه‌های مربوط به پذیرش تحصیلی

*توجه داشته باشید که آزمون‌های GRE و GMAT، برای بیشتر رشته‌های تحصیلی در مقاطع تحصیلی تکمیلی مورد نیاز هستند. ولی برای بسیاری از رشته‌های پرطرف‌دار نیز، ممکن است نیازی به کسب نمره در این آزمون‌ها نداشته باشید و به جای آن، در آزمون‌های استاندارد بین‌المللی خاص دیگری باید شرکت کنید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شرکت در آزمون‌های استاندارد بین‌المللی برای رشته‌های مختلف، با مشاوران و کارشناسان متخصص امور مهاجرت تحصیلی در مؤسسه مهرآیین مخبری، تماس بگیرید تا از مشاوره با افراد حرفه‌ای در این زمینه، بهره‌مند شوید.

شرایط اجمالی مورد نیاز جهت دریافت پذیرش دانشگاه های کانادا

یکی از مهم‌ترین شرایطی که برای دریافت پذیرش دانشگاه‌های کانادا مورد نیاز می‌باشد، اثبات تمکن مالی است. متقاضیان تحصیل در کانادا، فارغ از رشته، مقطع و دانشگاهی که تمایل به تحصیل در آن دارند، باید بتوانند ثابت کنند که قدرت مالی کافی جهت تحصیل و زندگی در کشور کانادا را دارند و در آینده، برای تأمین مخارج خود در این کشور، به مشکلی بر نخواهند خورد.

در حقیقت، دولت کانادا و همچنین دانشگاه‌های این کشور، تمایل دارند بدانند که شما برای تحصیل در این کشور، از نظر تأمین مخارج به مشکلی بر نخواهید خورد که بخواهد تمرکز شما را از تحصیل در رشته مربوطه، سلب کند و یا شما را وادار به انجام کارهای خلاف قانون در این کشور کند تا بخواهید از نظر مالی، خود را تأمین کنید.

همچنین یکی دیگر از مهم‌ترین نکات برای درخواست پذیرش، این موضوع است که شما نباید بیش از حد مجاز گپ تحصیلی داشته باشید. در حقیقت، برای برنامه‌های تحصیلی دوره کارشناسی، حداکثر گپ تحصیلی 2 یا 3 سال است و این مقدار برای مقطع کارشناسی ارشد، به 5 سال می‌رسد.

در صورتی که گپ تحصیلی شما بیش از این مقدار باشد، برای دریافت پذیرش دانشگاه‌های کانادا، به مشکلات بسیاری برخواهید خورد. این نکته از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که شما باید قبل از اقدام به مهاجرت به این کشور، در مرحله پذیرش دانشگاه‌های کانادا، شهریه حداقل یک سال دانشگاه مورد نظر را در یک حساب بانکی، داشته و فیش آن را به مراجع مربوطه جهت اخذ پذیرش، نشان دهید.

باید به این نکته نیز توجه داشته باید که رزومه و سوابق تحصیلی شما، توسط دپارتمان پذیرش دانشگاه‌های کانادا، مورد تحلیل و بررسی دقیق قرار می‌گیرد و در صورتی که رزومه تحصیلی و یا ریز نمرات شما در مقاطع قبلی، حداقل‌های مورد نیاز دانشگاه مورد نظرتان را نداشته باشد، موفق به دریافت پذیرش تحصیلی از این دانشگاه نمی‌شوید.

توجه داشته باشید که در اکثر موارد، برای دریافت پذیرش دانشگاه‌های کانادا که میان رده محسوب می‌شوند، معدل 13 به بالا در مقاطع قبلی و برای دریافت پذیرش دانشگاه‌های کانادا که در رده‌ها و رتبه‌های بالایی قرار دارند، معدل 15 به بالا در مقاطع تحصیلی قبلی داشته باشید.

همچنین، شما باید در یکی از آزمون‌های زبان انگلیسی مورد تأیید دانشگاه، نمره‌های قابل قبول را کسب کنید تا موفق به دریافت پذیرش دانشگاه‌های کانادا شوید. بیشتر دانشگاه‌های کانادا، آزمون‌های تافل و آیلتس را برای پذیرش تحصیلی تأیید می‌کنند. برای دریافت پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی، به طور معمول نمره 6 در آزمون آیلتس، برای مقطع کارشناسی ارشد نمره 6.5 به بالا و برای مقطع دکترا، نمره 7 در این آزمون مورد تأیید دانشگاه‌های کانادا می‌باشد.

به یاد داشته باشید که برای دریافت پذیرش از بیشتر دانشگاه‌های کانادا که در مونترال و یا کبک واقع شده‌اند، نیاز است که توانایی زبان فرانسوی داشته باشید چرا که تدریس در این دانشگاه‌ها، به زبان فرانسوی صورت می‌گیرد و در صورتی که مهارت‌های زبان فرانسوی را نداشته باشید، قادر به تحصیل در این دانشگاه‌ها نمی‌باشید.

*جهت کسب اطلاعات در زمینه آزمون‌های زبان مورد نیاز هر دانشگاه و نیز شرایط خاص هر دانشگاه برای رشته مورد نظر شما در مقاطع تحصیلی مختلف، می‌توانید با کارشناسان مؤسسه مهاجرتی مهرآیین مخبری در ارتباط باشید تا به صورت شخصی، مشاوره حرفه‌ای در این زمینه از کارشناسان مجرب دریافت کنید.

پذیرش دانشگاه های کانادا

اقدامات لازم قبل از درخواست پذیرش دانشگاه های کانادا

لازم است برای تضمین موفقیت خود در روند اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های کانادا، مواردی را قبل از اقدام برای درخواست پذیرش، چک کنید. می‌توانید مهم‌ترین این نکات را در ادامه مطالعه کنید:

  • اعتبار دانشگاه مورد نظر خود را از نظر DLI چک کنید. همه مؤسسات آموزشی کشور کانادا، مجوز اعطای پذیرش تحصیلی به دانشجویان بین‌المللی را ندارند؛ به همین دلیل، لازم است چک کنید که دانشگاه مورد نظر شما جزو دانشگاه‌های معتبر کانادا در لیست DLI محسوب می‌شود یا خیر.
  • نمرات زبان خود را قبل از اقدام برای درخواست پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های کانادا، حتماً چک کنید. بسیاری از دانشگاه‌های کانادا، نمرات بالاتر از حد معمول را ممکن است برای تأیید پذیرش تحصیلی متقاضیان درخواست کنند. به همین دلیل، باید مطمئن شوید که نمرات زبان مورد تأیید دانشگاه را در آزمون‌های استاندارد مورد تأیید این دانشگاه، دریافت کرده‌اید.
  • بررسی کنید که هر دانشگاه برای قبول درخواست پذیرش در رشته و مقطع تحصیلی مورد نظر شما، چه شرایطی از نظر سوابق تحصیلی و ریز نمرات تعیین کرده است. چک کنید که ریز نمرات و معدل مقاطع تحصیلی قبلی شما، حداقل‌های دانشگاه مورد نظرتان را در این خصوص را دارد.
  • هر دانشگاه، شهریه‌های مخصوص به خود را برای هر رشته، مقطع و در هر پردیس تعیین می‌کند. توجه داشته باشید که به جز هزینه‌های شهریه دانشگاه، باید هزینه‌های زندگی در استان و شهری که دانشگاه در آن واقع شده است را نیز بتوانید تأمین کنید. پس از محاسبه و تخمین تمامی هزینه‌ها، چک کنید که آیا تمکن مالی کافی برای تحصیل در دانشگاه و زندگی در هر مورد نظر خود در کشور کانادا را دارید یا خیر. اگر پاسخ به این سال، بله است، پس می‌توانید با خیال راحت برای درخواست پذیرش دانشگاه مورد نظر خود، اقدام کنید.
  • در صورت تأیید پذیرش شما، اگر قصد دارید برای بورسیه‌های مختلف اقدام کنید، باید بلافاصله وارد عمل شوید. بررسی کنید که آیا شرایط لازم برای دریافت بورسیه تحصیلی مورد نظر را دارید و یا خیر. در این موارد، بهتر است که شرایط خود را برای بورسیه‌های مختلف چک کنید که بتوانید برای چند بورسیه در دانشگاه‌های مختلف اقدام کنید. با انجام این کار، شانس خود را برای دریافت بورسیه تحصیلی، افزایش داده‌اید.

مراحل پذیرش دانشگاه های کانادا

متقاضیان پس از انتخاب رشته و دانشگاه مورد نظر خود، باید درخواست پذیرش را به دانشگاه ارسال کنند تا مورد تحلیل و بررسی دپارتمان پذیرش دانشجویان بین‌المللی قرار گیرد و در صورت تأیید، پذیرش شما مورد قبول دانشگاه واقع شود. به طور کل، مراحلی که برای اخذ پذیرش دانشگاه‌های کانادا باید طی کنید، در ادامه لیست شده است:

  • ابتدا به وب سایت رسمی دانشگاه مورد نظر مراجعه کنید و از شرایط و مدارک لازم برای پذیرش دانشگاه مورد نظر برای رشته و مقطع تحصیلی که تمایل دارید در آن به تحصیل مشغول شوید، اطلاعات لازم را کسب کنید.
  • اسکن تمامی مدارک مورد نیاز، از جمله پاسپورت معتبر، مدارک و سوابق تحصیلی، مدرک زبان با نمره قابل قبول و رزومه علمی قابل توجه خود را در وب سایت رسمی دانشگاه، ارسال کنید.
  • هزینه بررسی پرونده دانشجویان بین‌المللی در دانشگاه‌های مختلف کانادا، متفاوت است. این هزینه معمولاً مبلغی بین 100 تا 250 دلار کانادا می‌باشد که باید آن را پرداخت کرده و رسید آن را نیز ضمیمه مدارک خود، برای دانشگاه، ارسال کنید.
  • هر دانشگاه، مدت زمان معینی برای پاسخ به درخواست دانشجویان پس از ددلاین تعیین شده دارد. پس از طی شدن این مدت زمان، پاسخ دانشگاه برای شما ارسال می‌شود که در صورت قبولی، Acceptance Letter را از دپارتمان پذیرش دانشگاه مورد نظر خود دریافت می‌کنید.
  • پس از دریافت پذیرش دانشگاه های کانادا، می‌توانید به سفارت این کشور مراجعه کنید و درخواست ویزای تحصیلی کشور کانادا را بدهید.

توصیه نامه

یکی از مهم‌ترین مدارکی که برای دریافت پذیرش دانشگاه های کانادا، از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است، توصیه نامه می‌باشد. توصیه نامه نوعی نامه است که اساتید قبلی شما، در مورد شما نوشته‌اند. برای پذیرش در مقاطع تحصیلات تکمیلی، توصیه نامه نقش پررنگی را در پرزنتیشن ویژگی‌های شما به دپارتمان پذیرش دانشگاه بازی می‌کند.

در این نامه، اساتید قبلی که به خوبی شما و ویژگی‌های شما را می‌شناسند، باید ذکر کنند که مدت زمانی که شما را می‌شناسند، چقدر بوده است، در چه پروژه‌هایی با شما همکاری داشته‌اند و نیز ویژگی‌های منحصر به فرد شما در فراگیری علم و دانش و در پیشبرد تحقیقات و پژوهش، چه چیزی بوده است.

با دریافت این نامه، دپارتمان پذیرش دانشگاه مورد نظر شما، می‌تواند از زبان یک یا چند استاد در زمینه رشته تحصیلی مربوطه، توانایی‌های شما را مورد بررسی قرار دهند تا بتوانند قدرت شما در فراگیری مباحث درسی و نیز توانایی‌تان در مشارکت در پروژه‌های تحقیقاتی را به صورت دقیق ارزیابی کنند.

قانع کنندگی در این نامه، در فرایند پذیرشش شما از دانشگاه‌های کانادا، نقشی تعیین کننده دارد.

مدارک زبان مورد تأیید برای پذیرش دانشگاه های کانادا

همان طور که قبلاً نیز ذکر شد، یکی از مهم‌ترین شرایط پذیرش تحصیلی برای دانشگاه‌های کانادا، مهارت کافی در زبان انگلیسی (زبان فرانسوی برای دانشگاه‌های مونترال یا کبک) می‌باشد. شرایطی وجود دارد که شما در صورتی که مهارت کافی در زبان مورد نیاز دانشگاه نداشته باشید، می‌توانید پس از مهاجرت، به هنگام تحصیل، در دوره‌های آموزش زبان شرکت کنید و مهارت‌های خود را در این زمینه تقویت کنید. ولی این شرایط، استثنائات محسوب می‌شوند و بهتر است شما خود را برای مهاجرت، از همه لحاظ آماده کنید که یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای موفقیت در این زمینه، مهارت زبان مورد تأیید دانشگاه‌های کانادا می‌باشد.

به طور کلی، مدارک زبان مود تأیید دانشگاه‌های مختلف کانادا را می‌توان به صوت زیر لیست کرد.

  • مدرک آزمون زبان انگلیسی آیلتس
  • مدرک آزمون زبان انگلیسی تافل
  • مدرک زبان انگلیسی معتبر C1 Advanced
  • مدرک زبان انگلیسی CAEL
  • مدرک زبان انگلیسی MELAB
  • مدرک زبان انگلیسی CAN TEST
  • مدرک زبان فرانسه DALE
  • مدرک زبان فرانسه DELF
  • مدرک زبان فرانسه TEF
  • مدرک زبان فرانسه TCF
  • مدرک زبان فرانسه TESTCAN

ددلاین‌های دانشگاه‌های کانادا برای ارسال درخواست پذیرش

به طور کلی، متقاضیان بین‌المللی تحصیل در دانشگاه‌های کانادا، می‌توانند درخواست پذیرش خود را برای ترم‌های زمستان و تابستان، به دانشگاه مورد نظر ارسال کنند.

ددلاین ارائه درخواست پذیرش تحصیلی به دانشگاه‌های مختلف کانادا، برای ترم زمستان در ماه سپتامبر و برای ترم تابستان، در ماه ژانویه می‌باشد. دانشجویان می‌توانند برای ارسال درخواست پذیرش تحصیلی خود به دانشگاه مورد نظر، از 8 ماه تا یک سال پیش از شروع ترم و کلاس‌های درسی، اقدام کنند.

*لازم است بدانید که ددلاین دانشگاه‌های کانادا، برای مقاطع و رشته‌های مختلف، متفاوت است. این ددلاین‌ها، از دانشگاهی به دانشگاه دیگر نیز در رشته تحصیلی و مقطع یک سان نیز می‌توانند متفاوت باشند. برای آگاهی از ددلاین‌های دانشگاه‌های کانادا، می‌توانید مقاله ددلاین دانشگاه های کانادا را از مجموعه مقالات بلاگ وب سایت رسمی مؤسسه مهرآیین مخبری، مطالعه کنید و یا جهت دریافت مشاوره شخصی، با کارشناسان مؤسسه مهرآیین مخبری، ارتباط بگیرید.

اقدامات لازم پس از درخواست پذیرش دانشگاه های کانادا

پس از آن که نامه تأییدیه پذیرش تحصیلی خود را از دپارتمان پذیرش دانشگاه مورد نظر خود دریافت کردید، لازم است برای درخواست ویزای تحصیلی از سفارت کشور کانادا، اقدام کنید. پس از دریافت ویزا لازم است در دانشگاه مورد نظر خود، ثبت نام کنید و اگر قصد دارید از بورسیه‌های تحصیلی دانشگاه مورد نظر استفاده کنید، برای دریافت آن، اقدام کنید. همچنین باید در نظر داشته باشید که قبل از مهاجرت، باید در ابتدا بیمه درمانی معتبری برای خود تهیه کنند.

پذیرش دانشگاه های کانادا و تحصیل رایگان در این کشور

برای تحصیل به صورت رایگان و یا با هزینه کم در کشور کانادا، می‌توانید برای بورسیه‌های مختلف تحصیلی این کشور اقدام کنید. بورسیه‌های تحصیلی قابل ارائه به دانشجویان بین‌المللی در کشور کانادا، یا از سوی دولت به دانشجویان اعطا می‌شود و یا باید از خود دانشگاه و مؤسسات حمایت کننده دانشگاه و دانشجویان، اقدام به دریافت این بورسیه‌های تحصیلی کنید.

به طور کل، بورسیه‌های تحصیلی کانادا، به سه شکل کلی تقسیم بنید می‌شوند:

  • اسکالرشیپ (Scholarship)
  • کمک هزینه تحصیلی (Grants)
  • بورسیه (Bursaries)

*برای دریافت اسکالرشیپ، نیاز است که معدل بسیار بالا در مقاطع تحصیلی قبلی به همراه مقالات علمی قابل توجه و نیز نمره زبان بسیار خوب به دانشگاه مورد نظر ارائه دهید.

شرایط دریافت کمک هزینه‌های مالی (Grants) بدون در نظر گرفتن شرایط تحصیلی دانشجویان و صرفاً بر مبنای شرایط اقتصادی و ناکافی بودن توان مالی دانشجو، اعطا می‌شود.

اشتغال پس از تحصیل در کانادا

دانشجویان بین‌المللی پس از پایان دوره تحصیل خود در کانادا و فارغ‌التحصیلی از دانشگاه‌های این کشور، می‌توانند با دریافت مهلت کاریابی، به یافتن شغل مورد نظر خود در کشور کانادا بپردازند و پس از آن می‌توانند به مدتی موقت، تا سه سال در این کشور، مشغول کار باشند و درآمد کسب کنند. پس از این مدت نیز می‌توانند برای اقامت دائم کشور کانادا اقدام کنند و شغلی دائمی برای خود انتخاب کنند.

اقامت دائم پس از تحصیل در کانادا

همان طور که بالاتر به آن اشاره کردیم، فارغ‌التحصیلان دانشگاه های کانادایی، می‌توانند تا مدت سه سال، در کشور کانادا مانده و به صورت موقت، مشغول به کار شوند. این مجوز کار موقت، می‌تواند یک بار دیگر نیز تمدید شود و به متقاضیان این اجازه را بدهد که سه سال دیگر نیز در این کشور مشغول به کار شوند.

پس از آن قوانین وجود دارد که متقاضیان با ارائه 5 یا 6 سال سابقه کار در استان‌های مختلف کانادایی، می‌توانند برای اخذ اقامت دائم این کشور، اقدام کنند. به این ترتیب شما می‌توانید پس از پایان دوره تحصیلی خود در کانادا، با دو بار دریافت مجوز کار موقت، پس از 5 یا 6 سال، برای اقامت دائم این کشور، اقدام کنید.

سؤالات پر تکرار در زمینه پذیرش دانشگاه های کانادا

[toggle title=”شرایط کلی پذیرش دانشگاه‌های کانادا چیست؟” state=”close”]تمکن مالی، مدرک مقاطع تحصیلی قبلی با ریز نمرات و معدل قابل قبول، ارائه انگیزه نامه تحصیلی، نمره قابل قبول دانشگاه در آزمون‌های زبان معتبر، نمره قابل قبول دانشگاه در آزمون‌های GRE و GMAT و عدم وجود گپ تحصیلی.[/toggle]

[toggle title=”مدارک معتبر زبان برای پذیرش دانشگاه های کانادا، چیست؟” state=”close”]مدرک آزمون IELTS، مدرک آزمون TOEFL، مدرک زبان انگلیسی C1 Advanced، مدرک زبان انگلیسی CAEL[/toggle]

[toggle title=”در توصیه نامه چه مواردی ذکر می‌شود؟” state=”close”]در این نامه، اساتید قبلی که به خوبی شما و ویژگی‌های شما را می‌شناسند، باید ذکر کنند که مدت زمانی که شما را می‌شناسند، چقدر بوده است، در چه پروژه‌هایی با شما همکاری داشته‌اند و نیز ویژگی‌های منحصر به فرد شما در فراگیری علم و دانش و در پیشبرد تحقیقات و پژوهش، چه چیزی بوده است.[/toggle]

[toggle title=”ددلاین دانشگاه‌های کانادا برای ارسال درخواست پذیرش چگونه است؟” state=”close”]ددلاین ارائه درخواست پذیرش تحصیلی به دانشگاه‌های مختلف کانادا، برای ترم زمستان در ماه سپتامبر و برای ترم تابستان، در ماه ژانویه می‌باشد. دانشجویان می‌توانند برای ارسال درخواست پذیرش تحصیلی خود به دانشگاه مورد نظر، از 8 ماه تا یک سال پیش از شروع ترم و کلاس‌های درسی، اقدام کنند.[/toggle]

[toggle title=”اقدامات لازم قبل از ارسال درخواست به دانشگاه‌های کانادا، چیست؟” state=”close”]چک کردن اعتبار دانشگاه مورد نظر، مطمئن شدن از تمکن مالی خود برای مهاجرت و تحصیل، چک کردن شرایط لازم برای اخذ پذیرش دانشگاه، نظیر مدارک مورد نیاز زبان و…[/toggle]

[toggle title=”مراحل پذیرش دانشگاه های کانادا چیست؟” state=”close”]ورود به سایت، بارگذاری اسکن مدارک مورد نیاز، پرداخت هزینه بررسی پذیرش، آنالیز درخواست شما از سوی دانشگاه، ارسال نامه ریجکتی و یا قبولی برای شما.[/toggle]

[toggle title=”پس از دریافت پذیرش باید چه کنم؟” state=”close”]اقدام برای درخواست ویزا، دریافت ویزای تحصیلی از سفارت کانادا، ثبت نام در دانشگاه مورد نظر، اقدام برای دریافت بورسیه تحصیلی، مهاجرت به کانادا.[/toggle]

سخن پایانی

دریافت پذیرش دانشگاه های کانادا، مستلزم رعایت دقت و مهارت کافی در این زمینه است. برای آن که موفقیت خود را در دریافت پذیرش دانشگاه‌های کانادا تضمین کنید، می‌توانید با کارشناسان مجرب مؤسسه مهرآیین مخبری، جهت مشاوره ارتباط بگیرید و سؤالات خود را در این زمینه، از این افراد متخصص بپرسید.

در صورت تمایل، شما می‌توانید پروسه انجام کارهای لازم جهت دریافت پذیرش دانشگاه های کانادا را به این مؤسسه بسپارید تا با تجربه و مهارتی که به موجب متخصصان و کارشناسان حرفه‌ای در زمینه امور مهاجرت تحصیلی، در اختیار مؤسسه مهرآیین مخبری است، مسیر موفقیت شما، مسیری امن و راحت باشد.

در مقاله‌ای که خواندید، سعی کردیم تا به موضوع پذیرش دانشگاه های کانادا بپردازیم و تمامی جزئیات و نکات مهم در این زمینه را مورد تحلیل و آنالیز قرار دهیم تا بتوانید با آگاهی کامل و دیدی باز در این زمینه، اقدام کنید. مطالبی که در این مقاله ورد بررسی قرار گرفت، چالشی‌ترین و اساسی‌ترین سؤالات و مشکلاتی بوده است که متقاضیان پیشین تحصیل در کانادا، با آن‌ها مواجه بوده‌اند و با جمع آوری این اطلاعات، سعی بر آن کردیم که تا جای ممکن، این چالش‌ها را برای شما رفع کنیم.

اگر در این زمینه، سؤالات بسیاری دارید و نیاز به راهنمایی افراد متخصص را در خود حس می‌کنید، می‌توانید با مشاوران مجرب مؤسسه مهرآیین مخبری، ارتباط بگیرید تا به بهترین شکل ممکن، شما را راهنمایی کنند.

در ادامه می‌توانید برخی از مهم‌ترین سؤالات پر تکرار در زمینه پذیرش دانشگاه های کانادا را مطالعه کنید. شاید پاسخ بسیاری از سؤالات خود را در این میان، دریافت کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

پیمایش به بالا